Folosirea unui lubrifiant inhiba conceptia?

Folosirea unui lubrifiant inhiba conceptia?

Folosirea unui lubrifiant inhiba conceptia?

  • In mod normal, propriile secretii acide ale vaginului ucid sperma, dar alcalinitatea mucusului cervical produs chiar inainte de ovulatie protejeaza sperma. Lubrifiantii artificiali impiedica sperma sa ajunga in mucusul cervical repede, astfel incat spermatozoizii mot in mediul acid din vagin inainte de a ajunge in interiorul uterului.

Folosirea unui lubrifiant inhiba conceptia?

DA ! Cercetatorii au constatat ca lubrifiantii vaginali sunt toxici pentru sperma si interfera cu rolul mucusului cervical.

In mod normal, propriile secretii acide ale vaginului ucid sperma, dar alcalinitatea mucusului cervical produs chiar inainte de ovulatie protejeaza sperma. Lubrifiantii artificiali impiedica sperma sa ajunga in mucusul cervical repede, astfel incat spermatozoizii mot in mediul acid din vagin inainte de a ajunge in interiorul uterului. (Exista un brand de lubrifiant pe piata, numit Pre-Seed, care este declarat a fi conceput pentru a nu distruge sperma.)

/Images/conceptie-poza1.jpg

Orice lubrifiant artificial, cumparat de la magazin sau preparat la domiciliu (cum ar fi albusul de ou sau uleiul mineral), reprezinta o potentiala problema. Cel mai bun lubrifiant este de preludiul. Ia-ti timpul necesar inaintea inceperii actului sexual.

Daca totusi ai minimum de mucus, in ciuda tuturor incercarilor preludiului, incercati sa folositi apa calda pe post de lubrifiant. Apa nu este toxica pentru spermatozoizi si nu va interfera cu capacitatea acestora de a se ajunge in colul uterin. 

Interesant de citit:
Remedii pentru sterilitate sau infertilitate

Remedii pentru sterilitatea sau infertilitatea femeilor includ utilizarea de radacini de ficus banyan, frunze de mure, vitamina C, vitamina E, zinc in diferite forme. Exercitiile, yoga si apa… ... citeste

9 mituri despre contraceptia de urgenta

Contraceptia de urgenta este o masura care se ia imediat dupa un contact sexual neprotejat pentru a impiedica instalarea unei sarcini. Cunoscuta si sub denumirea de "pilula de urgenta" sau "pilula… ... citeste

Dieta cu avocado pentru fertilitate - beneficiile acestui fruct minunat

Dieta cu avocado "tripleaza sansele de succes" pentru cuplurile care au apelat la FIV. Studiul spune ca produsele alimentare mediteraneene, cum ar fi avocado pot spori fertilitatea unui… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII