Branza poate preveni aparitia cariilor dentare

Branza poate preveni aparitia cariilor dentare

Branza poate preveni aparitia cariilor dentare

  • Branza ajuta la reducerea cariilor, deoarece neutralizeaza acidul din gura. Cercetatorii au descoperit ca produsul lactat fermentat reduce necesitatea unui tratament dentar. De asemenea, ei au descoperit ca branza a creat un film protector in jurul dintilor, creand si un mediu alcalin in gura.

Branza poate preveni aparitia cariilor dentare

Branza ajuta la reducerea cariilor, deoarece neutralizeaza acidul din gura. Cercetatorii au descoperit ca produsul lactat fermentat reduce necesitatea unui tratament dentar. De asemenea, ei au descoperit ca branza a creat un film protector in jurul dintilor, dar si un mediu alcalin in gura.

Cu cat nivelul pH-ului este mai mare (mai alcalin) pe suprafata dintilor, cu atat dintii vor fi mai protejati impotriva eroziunii dentare, care cauzeaza carii.

/Images/branza-carie-1.jpg

Studiul, realizat de Academia de Stomatologie Generala din SUA, a impartit 68 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani in trei grupuri. Un grup a fost rugat sa consume o portie zilnica de cheddar, un altul un iaurt fara zahar, si ultimul un pahar de lapte, urmat de o apa de gura.

Nivelul pH-ului de pe placa dentara a fost masurat in 4 etape, inainte de a consuma ingredientele specificat, dupa zece minute, 20 de minute si o jumatate de ora.

Cei care au mancat iaurt sau au baut lapte nu au aratat modificari la nivelul pH-ului din gura, la oricare dintre intervale, a declarat cercetatorul Vipul Yadav.

Dar cei care au consumat branza au aratat o crestere "rapida" a nivelului pH-ului, la fiecare din intervalele de timp.

Cercetatorii cred ca branza mareste cantitatea de saliva din gura, acesta fiind modul natural de a mentine un nivel al pH-ului mai sanatos.

Rezultatele au fost publicate in General Dentistry.

autor: redactor supereva.ro - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2013 

Interesant de citit:
10 ingrediente periculoase din pasta de dinti

Pasta de dinti, chiar daca (intr-o forma sau alta) a fost folosita de omenire inca din timpul grecilor antici, formula (asa cum o stim noi) nu a devenit populara decat pana la primul razboi… ... citeste

Dusmanul dintilor

Care sunt mai rele pentru dinti: merele sau o bautura acidulata? Cercetatorii cred ca prejudiciul este mult mai sever in cazul unui mar, pentru ca dureaza mai mult consumarea fructului decat… ... citeste

Spala-te pe dinti pentru o inima sanatoasa

Bacterii mortale ar putea intra in fluxul sanguin, prin sangerarea gingiilor. Daca nu va spalati pe dinti in mod corespunzator riscati sa suferiti de probleme cardiace potential fatale, au descoperit… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII