Beneficiile Ciresului si Visinului

Beneficiile Ciresului si Visinului

Beneficiile Ciresului si Visinului

  • Atat ciresul, cat si visinul - pomi fructiferi binecunoscuti - fac parte din aceeasi familie de plante - rozaceele. Ciresul poate ajunge pana la 12 metri inaltime, in timp ce visinul rar trece de 10 metri.

Beneficiile Ciresului si Visinului

Denumiri stiintifice: Cerasus avium (Ciresul); Prunus cerasus (Visinul)

Prezentare
Atat ciresul, cat si visinul – pomi fructiferi binecunoscuti – fac parte din aceeasi familie de plante – rozaceele. Ciresul poate ajunge pana la 12 metri inaltime, in timp ce visinul rar trece de 10 metri.

Pentru uz medicinal se recolteaza coditele de visine si de cirese, din care se prepara un decoct.

Substante active importante: derivati flavonici, tanin si mai ales saruri de potasiu.

Intrebuintari
Decoctul de codite de visin sau de cire. (sau in amestec) este bun pentru tratamente in bolile de rinichi, fiind, totodata, un diuretic activ. Acest ceai este recomandat pentru reglarea activitatii intestinale. De asemenea, este indicat si in afectiuni cum ar fi diareea, pielita, pielonefrita, cistita. Ceaiul de codite de visin si de cires poate fi consumat, insa, nu numai pentru a ameliora o afectiune sau alta, ci si pentru mentinerea unei stari generale bune.

/Images/codite-de-cirese.jpg

Efecte medicinale, desigur nu de amploarea celor pe care le au coditele, au si fructele ca atare, precum si samburii de visine si cirese.

Inrudit cu visinul comun, visinul turcesc sau mahalebul face si el parte din familia rozaceelor. Valoare are nu numai lemnul sau, ci si frunzele, care sunt folosite drept condiment (au o aroma puternica, deosebita), cu bune efecte in sistemul digestiv.

Ciresul este cultivat in multe tari, dar mai ales in Turcia, SUA, Iran, Italia, Rusia, Siria, Spania, Ucraina, Romania si Grecia. Acesta contine vitamina C, B1 si A. Deoarece contine putine calorii, ciresul este utilizat pentru pierderea in greutate. De asemenea, creste rezistenta organismului la boli.

Exista mai multe avantaje ale cireselor pentru aproape fiecare parte a corpului. Fructele, coditele, frunzele, florile si scoarta de copac sunt foarte utile. Dar daca va intrebati, "Care este cel mai benefic", raspunsul ar trebui sa fie "codita".

Dupa consumarea cireselor, nu arunca coditele. Acestea trebuie uscate la umbra, fierte si apoi baute (se fierb 5-10 minte si se bea o ceasca in fiecare dimineata si seara).

In ceea ce priveste beneficiile, ciresele:

Intaresc nervii, au un efect calmant
Bune pentru sete
Utile pentru rinichi
Diuretice
Curata sangele
Previne formarea de pietre la rinichi
Eficace impotriva reumatismului, artritei si aterosclerozei
Are efectul de a alina durerea
Scad colesterolul
Ajuta la pierderea in greutate
Sunt usor de digerat
Foarte utile pentru ficat

Interesant de citit:
Aromaterapia - adevăr sau mit?

Aromaterapia ne face sa ne simtim bine, dar nu ne vindeca de boli, conform unui studiu efectuat de oamenii de stiinta din SUA. Cercetătorii de la Ohio State University, au ales două arome… ... citeste

6 remedii naturale pentru migrene

Pentru oricine care a avut o migrena, stiti ca sunt extrem de dureroase. Exista multi care depind de medicamente pe baza de prescriptie medicala, cu toate ca nu fac bine daca sunt luate prea des. ... citeste

Fragutele - un remediu gustos

Fragul de padure este o planta perena ce apartine de familia rozaceelor. Prezinta un rizom si stoloni. Inaltimea fragului este redusa, maximum 20 cm. Frunzele ii sunt, intotdeauna, trifoliate. Fragul… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII