Cat de egoisti sunt barbatii? Despre lipsa empatiei, personalitate si educatia primita de la mamele lor

Cat de egoisti sunt barbatii? Despre lipsa empatiei, personalitate si educatia primita de la mamele lor

Cat de egoisti sunt barbatii? Despre lipsa empatiei, personalitate si educatia primita de la mamele lor

Barbatii ne fac fericite, ne iubesc, ne rasfata si fac multe lucruri frumoase pt noi dar nu vor renunta in ruptul capului sa fie egoisti, iar eu nu cred ca sunt construiti sau educati sa fie asa ci prefera sa spuna: "dintotdeauna barbatul a fost cel care aduce banii in casa, iar femeia cea care trebuie sa se ocupe de casa, de ce sa schimbam noi acum?" Ba da - trebuie schimbat totul. Iar problema este ca barbatii cred ca noi femeile suntem mamele lor...

Sunt sotia ta - nu mama ta!!!

Daca ati simtit vreodata nevoia sa fugiti de-acasa, fara sa mai priviti in urma, doar pentru ca ati obosit sa tot auziti: “mami, unde e…?” “mami, da-mi…”, “mami, adu-mi”, “mami, faci si tu…?” – rugaminti rostite pe diferite tonuri, de diferite persoane, discutia pe care am compilat-o pentru dumneavoastra mai jos, va va unge pe suflet. Au curs tone de cerneala in sprijinul ideii de egalitate intre sexe.

Am vrut drept de vot, dreptul de a munci in afara casei, dreptul de a lucra in orice domeniu ca si barbatii nostri, dreptul de a conduce automobile, macarale, ambulante, masini de pompieri, dreptul de a avea sau a nu avea copii, dreptul de a-i creste fara sa ni se taie niciunul dintre celelalte drepturi pentru care au luptat inaintasele noastre.. Si am primit toate aceste drepturi, la pachet, si-ncet incet, drepturile ni s-au transformat in obligatii. 

Suntem acum obligate sa mergem la slujba zilnic, dar asta nu ne scuteste de treburile casei. Avem dreptul sa nu facem copii dar indiferent cat de legal ar fi acest drept, tot se va gasi cineva sa ne judece, sa ne spuna ca suntem niste criminale si niste oameni fara suflet. Daca alegem sa facem copii, uneori ne trezim ca desi “a fost un copil dorit si multasteptat” realitatea este ca ii crestem mai mult singure decat impreuna…Problema este ca barbatii cred ca noi femeile suntem mamele lor...

Cat de egoisti sunt barbatii?

De ce sunt egoisti? Se nasc egoisti sau sunt crescuti egoisti? Este o trasatura genetica sau este rodul educatiei? Se vindeca egoismul? Iata ce au raspuns membrii comunitatii Desprecopii.com si Supereva.ro.

 

“Multa vreme am sperat ca mai sunt si barbati care sa ne iubeasca pe noi femeile ca mame, prietene, fiice sau sotii mai mult decat pe ei insisi sau macar in egala masura.Oricat de mare ar fi dragostea sau respectul lor fata de noi egoismul in cele din urma invinge.

Barbatii, oricat de barbati ar fi ei, raman niste copii mari care vor de la femeia de langa ei sa le fie si mama, sotie, prietena si totodata si cea care le creste copii si asta poate pt ca ei nu sunt capabili de sacarificiu asa cum suntem noi sau pt ca le este lor mai simplu, mai comod.

De cate ori nu va intreaba sotul "unde-mi sunt ciorapii, draga mea?" sau "unde mi-am pus eu actele?" si motiveaza ca ei nu stiu locul lucrurilor in casa, nu au timp sa-si bata capul cu asemenea nimicuri dar sa fim seriosi nu este mai simplu sa stii ca ai pe cineva care iti da tot timpul ceea ce vrei decat sa-ti cauti singur? De cate ori renunta ei de buna voie la timpul lor liber ca sa ne ajute la treaba sau sa iasa cu copiii in parc?Ii auziti spunund macar o data: "stai jos, draga mea, sigur esti obosita dupa o zi de munca, lasa ca pregatesc eu cina"?

Barbatii ne fac fericite, ne iubesc, ne rasfata si fac multe lucruri frumoase pt noi dar nu vor renunta in ruptul capului sa fie egoisti, iar eu nu cred ca sunt construiti sau educati sa fie asa ci prefera sa spuna: "dintotdeauna barbatul a fost cel care aduce banii in casa, iar femeia cea care trebuie sa se ocupe de casa, de ce sa schimbam noi acum?" (Raluca.m)

Barbatii sunt egoisti pentru ca au fost crescuti asa...

“Sunt egoisti, in primul rind asa au fost crescuti, majoritatea: in ideea ca totul li se cuvine. De mici copii, in unele regiuni ale tarii, baiatul unei familii in care exista si cel putin o fetita este favorizat. Ca e baiat.
Apoi, gresim in educatia lor, noi ca mame. Sa nu isi stringa farfuria ca...e baiat. Sa nu ne ajute in casa ca " ce sa caute el cu aspiratorul? Doar e baiat." Si altele.” (Theiuta)

“Da, barbatii sunt egoisti. al meu ma innebuneste de cap. Imi consuma toate sapunurile, spumele de baie, gelurile de dus, sampoanele. Si nu le inlocuieste niciodata. Degeaba ii iau lui gel de dus pt.barbati, el se da cu al meu cu aroma de piersici. Degeaba ii iau sampon head and shoulders, el imi foloseste sampoanele pentru par vopsit, par nevopsit, par scurt-lung-mijlociu, par cret si drept, cu aroma de fragi, mere si iasomie. Deodorantele lui se prafuiesc de ani de zile pe policioara in schimb el se dezodorizeaza cu stick-ul meu cu aroma de fructe de padure. Drept razbunare ii arunc la gunoi toate sosetele murdare aruncate de el sub paturi, in paturi, pe mese si in bucatarie.” (speed)

“Cred ca sint doua aspecte care influenteaza acest comportament. In primul rind conteaza educatia de acasa. Daca baiatul mamei a fost invatat sa fie  alintatul casei, cel caruia i se ofera totul fara nici nu pic de efort... e foarte greu sa devina  gospodina perfecta sau barbatul bun la toate... Si sa nu uitam ca de putini ani barbatii au inceput sa-si schimbe mentalitatea de mascul feroce care vineaza si taie copaci... iar noi trebuie sa fim gospodine perfecte. In al doilea rind cred ca un rol esential il are si femeia de linga ei... femeia care devine mama, sau ocrotitoare, femeia care isi alinta barbatul si-l alinta fara aa astepta si de la el acelasi lucru. Nu inteleg cum putem intra intr-o casnicie sau relatie fara sa ne intrebam cit de mult ne va respecta sotul sau prietenul nostru, cit de mult ne va ajuta si sustine. Eu stiu ca am pus problema foarte simplu ... amindoi venim la ora 18.00 de la serviciu, la fel de obositi... de ce crezi ca eu as putea sa fac treburile casnice iar tu nu?? Asa ca ... intocmim listuta oral sau in scris si impartim... Asa cum si la sfirsit... ne recreem impreuna sau ne alintam in aceiasi masura. Iar varianta aceea ... "lasa ca acum ofer eu mai mult" sau "e la inceput pina se familiarizeaza" nu trebuie sa tina nici o zi, caci e simplu sa ne invatam comozi si fara responsabilitate, mai ales daca fondul e de asa natura.
Asa ca fetelor.... cum ii educati asa ii aveti! (ina78)

Avocatul diavolului:
Voi, femeile, nu intelegeti nimic....asa ca va lamuresc yo....
deci 1 cauciuc schimbat la masina = 1200 kcal (cifra din burta) si asta este egal cu spalatul a 1000 de farfurii.
1 cui batut in perete = 200 kcal.....= calcatul a 200 camasi

asa se face calculul...si nu la timp....deci voi faceti muncile alea mai usore si mai lungi si monotone...iar domnii le fac pe cele grele, scurte si placute. (Guestus)

Ce motive ar putea cauza egoismul la barbati? Am intrebat psihologul

Există mai multe motive care ar putea cauza egoismul la bărbați, printre care:

Trăsături de personalitate: unele trăsături de personalitate, cum ar fi narcisismul, pot fi asociate cu comportamentul egoist.

♦ Mediu social: presiunile sociale și așteptările culturale pot influența dezvoltarea comportamentului egoist la bărbați. În anumite culturi, bărbații sunt învățați să fie competitivi și să-și asume roluri de conducere și putere.

♦ Experiențe personale: traume, experiențe negative sau pierderi pot duce la comportamentul egoist ca mecanism de apărare.

♦ Încrederea în sine excesivă: bărbații pot dezvolta un nivel ridicat de încredere în sine care poate fi interpretat ca egoism.

♦ Lipsa empatiei: o lipsă de abilități empatică poate duce la comportamentul egoist în care persoana își urmărește propriile interese fără a lua în considerare impactul asupra altora.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 11 comentarii

  1. irene
    irenetrimis la 15/11/2013

    desi articolul e scris de ceva timp, va fi mereu actual ca si schitele lui Caragiale. Asadar nu voi fi atemporala daca dupa atata timp voi comenta si eu.Foarte corect descrise situatiile existente in mai toate cuplurile cand e vorba de egalitatea femei-barbati.Egoismul -individualismul la barbati e atribut obligatoriu, in natura lor, ajoritatea sunt constienti de asta, restul si-l manifesta automat.Educatia data in familie si modelul pe care il au in interiorul acesteia se perpetueaza si familiile pe care si le intemeiaza.Da, noi suntem cu treburile casei, dar tot noi putem sa facem si o parte din treburile lor tehnice: batutul unui cui, repararea pe ici pe colo in casa( femeile care nu au un barbat in casa), poate chiar si schimbatul unei roti, ca doar n-o fi nu stiu ce filosofie.Dar ei pot face ce putem noi? Ingrijitul copiilor, cresterea lor, acestea nu se fac decat cu rabdare si multa abnegatie, si multe altele?

    Raspunde la acest comentariu
  2. danny
    dannytrimis la 9/12/2011

    cine a zis ca un cui batut este echivalent cu 200 camasi calcate,??:) i as propune sa calce doar o camasa si daca nu e transpirat tot cand o termina sa mi scrie si sa mi spuna ca e unul din lucrurile usoare pe care le fac femeile :P si am vazut si eu barbati care NU STIU sa schimbe cauciucul de la masina. AIA CU CE SI CONSUMA ENERGIA:???:)Tot ce pot spune e ca suntem total diferiti si in consecinta e normal sa facem lucruri diferite,dar mi se pare normal ca atunci cand partenerul nostru(cel pe care sustinem ca l iubim) are nevoie de ajutor sa intervenim chiar daca asta implica chiar si schimbatul rotii la masina....

    Raspunde la acest comentariu
  3. corina
    corinatrimis la 12/10/2011

    S-a mai schimbat situatia, eu cunosc multe familii unde barbatii nu stau lipiti de canapea iar sotia toata ziua cu treaba. Sarcinile se impart cat de cat intre cei doi. De exemplu, unul face de mancare, celalalt plimba copilul sau face cumparaturile, etc.Barbatii care nu fac nimic sunt cam prostuti si fara caracter. Macar de ar castiga bani destui ca sa angajeze o menajera.Trebuie sa ai bun simt, chiar daca mama te-a dresat ca nu trebuie sa faci nimic, cand vezi ca nevasta ta nu mai are timp nici sa stea de vorba cu tine, sa se ocupe si de ea, atunci nu stai ca prostul la televizor.

    Raspunde la acest comentariu
  4. lony
    lonytrimis la 18/6/2008

    femeile se lamenteaza tot timpulli se pare ca se rup cu munca dar ce fac? rufele le spala masina de calcat nu prea pt ca au aparut tricourile si blugii iar copii ii cresc tot barbatiitoata ziua stau la telenovele si cumparaturi care depasesc toate cheltuielile celorlalti membri ai familiei si se tot bocesc ca nu au ,ca sunt obosite etc dr barbatii se ocupa de instalatziile sanitare si electrice de nutat mobila la cererea lor care tot nu le comvine nimic la toate treburile grele si nu mai au timp si nici dreptul sa mai zica nimic lasati-le fratilor nu le mai suflatzi in ciorba sunt lenese ingamfate vesnic nemultzumite sa se duca la munca pamantului si la balega animalelor la tzara daca nu le mai comvine in oras!

    Raspunde la acest comentariu
  5. Sara
    Saratrimis la 27/5/2008

    cat despre egoismul barbatilor evident .. capriciosi si nesuferiti suntem cu totii cateodata, atat femei cat si barbati, atat mame cat si tati.insa luand in calcul varianta globalizata, rasfatati si egoisti sau nu sunt ai nostri si trebuie sa ii iubim si sa ii acceptam asa cum sunt . in definitiv fara ei nu am avea subiect de dezbatut pe aceasta tema

    Raspunde la acest comentariu
  6. SaRa
    SaRatrimis la 27/5/2008

    2600 d kcal pe zi - sarcina.. x 9 luni si unde mai pui treburile casnice si etc.. avocat al diavolului.. apuca`te de facut , crescut, intretinut copii si sot ( ca doar tot un copil mare este ) poate cine stie vei invata ca o roata schimbata la masina nu te impinge la limita

    Raspunde la acest comentariu
  7. Skybax
    Skybaxtrimis la 28/9/2007

    Pt avocatul diavoluluii: ce te faci tu cand intalnesti o femeie care stie sa schimbe cauciucuri, stie ce e aia o bujie si chiar le schimba care stie cum sa sape o gradina si etc. Adik toate treburile alea pe care voi barbatii va laudati ca le faceti???? In cazul acesta ar trebui sa fiti trecuti la cratita ca face ea toate treburile nasty nu? Dar nu faceti asa ceva dc??? pt ca asa sunteti voi egoisti ca sa nu spun puturosi.

    Raspunde la acest comentariu
  8. ELLA
    ELLAtrimis la 16/9/2007

    In primul rand mamele sunt vinovate, baietii pe care ii crestem noi sunt barbatii si sotii de maine. Daca mama nu l-a invatat de mic ca trebuie sa isi ia farfuria de pe masa cum te astepti ca odata ce se insoara (dupa 20/30 de ani de rasfat)sa stranga masa dupa el?!

    Raspunde la acest comentariu
  9. adriana
    adrianatrimis la 16/9/2007

    Nu toti barbatii sunt egoisti. Sau poate unii au invatat cum sa nu mai fie. Dupa ce am citit articolul pot sa va spun ca ma simt extrem de norocoasa. Se poate sa fi intalnit ULTIMUL BARBAT!? Nu cred. Si noi , femeile, le avem defectele noastre printre care si cel ca uitam sa-i rasfatam de cele mai multe ori. Si asa cum spuneati, barbatii sunt niste copii mari. Asadar, acordati-le putin mai multa atentie si invatati sa cereti...si veti avea surprize

    Raspunde la acest comentariu
  10. craiasa zapezii
    craiasa zapeziitrimis la 16/9/2007

    eu cred ca se exagereaza si intr-un sens si in celalalt ...cu sotul meu lucrurile stau cam asa: este un barbat ocupat care pleaca de acasa la 8:30 si se intoarce la 9/10pm, cu toate astea nu uita sa ma rasfete in timpul pe care il avem la dispozitie in weekend sau in vacante, gateste, gradinareste, face ordine, cumparaturi, plateste cheltuielile casei ...... insa Nu uita sa fie un adevarat macho in dormitor, sa ma faca sa ma simt privilegiata printre celelalte ´neveste´cand suntem printre prieteni, sa ma ingrijeasca cand sunt bolnava ..........sigur ca eu ma ocup de copil mai mult ca el, sigur ca el castiga de 5 ori cat mine, sigur ca uneori este preocupat si neprietenos insa il iubesc de mor!!! si i-as mai turna inca 10 copii daca m-ar tine puterile.

    Raspunde la acest comentariu
  11. Madalina (slatina)
    Madalina (slatina)trimis la 16/9/2007

    barbatii hm.. se pot spune foarte multe lucruri despre ei pentru ca niciunul nu e la fel ,dar in principal majoritatea se gandesc numai la ei daca le e lor bine e totul ok vor sa fii acolo unde vor ei sa fii de acord cu ei aaaaa...shi sa ii si ajuti (pentru sotii) sa le faci de mancare sa speli ....... da nu cred ca au cam multe pretentii? si femeile si fetele sunt tot oameni deci nu va bateti joc de noi!!!!!ca putem oricand sa va inlocuim priviti in jur sunt destui care sa ne fie alaturi dar daca chiar tine-ti la noi protejati-ne!!!!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII