Teoria nub: determinarea sexului bebelușului la ecografia de 12 săptămâni

Teoria NUB: determinarea sexului bebelusului la ecografia de 12 saptamani

Teoria nub: determinarea sexului bebelușului la ecografia de 12 săptămâni

Ești însărcinată și ai vrea să știi cât mai curând posibil dacă ai o fată sau un băiat? Atunci este posibil să nu trebuiască să așteptați până la ecografia de 20 de săptămâni. Conform specialistilor - exista asa numita TEORIE NUB. Cu aceasta teorie poți prezice sexul copilului tău din săptămâna 12. Cum? Și este NUB de încredere? - iata ce stim.

Vrei sa stii cat mai devreme daca in burtica ai bebe fetita sau bebe baietel?

Esti insarcinata? Ei bine, preferi să fii surprinsă la naștere cu vestea - e fetita - sau e baiat - sau ești dornică să știi cat mai repede dacă aștepți o fiică sau un fiu?

În al doilea caz, poti face o ecografie în jur de 16 săptămâni, în speranța că sexul va fi clar identificat. De asemenea, puteți afla sexul la ecografia de 20 de săptămâni, deși nu acesta este scopul acestei ecografii. Dar mai există o altă modalitate de a afla dacă ai un băietel sau o fetita: cu ajutorul teoriei NUB. Cu această metodă poți prezice sexul bebelușului tău în jurul săptămânii 12 de sarcină.

Ce este NUB?

"Nub" se referă la o caracteristică vizibilă în imagini ecografice ale fătului în timpul sarcinii timpurii, în special în jurul săptămânii a 12-a sau a 13-a. Acest termen se referă la o proeminență sau o proiecție în zona genitală a fătului, care poate fi vizibilă în imaginile ecografice. Aspectul și poziția nubului pot varia de la caz la caz.

Uneori, se crede că există diferențe subtile între nuburile fetelor și cele ale băieților, care pot fi observate de către ecografist. Aceste diferențe pot include unghiul de înclinare și forma nubului. Potrivit teoriei Nub, un nub mai înclinat spre un unghi specific este asociat cu sexul masculin, în timp ce un nub mai înclinat spre alt unghi sau cu o altă formă este asociat cu sexul feminin.

Este important să subliniem că teoria Nub nu este o metodă precisă de determinare a sexului fetal și este considerată mai mult o speculație distractivă.

sarcina fetita

Diferențele subtile observate în nuburi pot fi subiective și nu pot fi întotdeauna corelate cu sexul real al bebelușului. Cea mai sigură modalitate de a afla sexul bebelușului este printr-o ecografie de determinare a sexului efectuată în jurul săptămânii a 20-a de sarcină, când organele genitale ale fătului sunt mai dezvoltate și sexul poate fi identificat cu o precizie mai mare.

sarcina baiat

Cât de precisă este Teoria Nub?

Este, în definitiv, doar o teorie. Nu este dovedită. Este important să țineți cont de acest lucru atunci când vă uitați la fotografiile ecografiei acasă.

Multe studii sugerează că această teorie ar putea fi precisă, dar nu cumpărați încă totul roz sau totul albastru! Cel mai bine este să așteptați până când aveți confirmarea de la un specialist.

Alternativ, puteți face un test Harmony cu determinarea genului la 10 săptămâni. Acest test are o precizie de 99% la detectarea genului la 10 săptămâni.

De obicei, testul este utilizat pentru screening prenatal în ceea ce privește diverse afecțiuni cromozomiale, cum ar fi sindromul Down. Aflați mai multe despre testul Harmony aici.

Care este cea mai sigura metoda de a afla sexul bebelusului din burtica?

In prezent, sexul fatului poate fi aflat printr-un test non-invaziv - un test de sange -  (testul NIPT) - prin detectarea in sange a cromozonilor de sex ai bebelusului.

O ecografie este si ea sigură, dar poate fi inexactă la determinarea sexului unui copil dacă este efectuată înainte de 18 săptămâni de sarcină.

O alta modalitate de a afla sexul unui făt în curs de dezvoltare amniocenteza, care este 100% exactă, dar are un risc de pierdere a sarcinii.

Alte metode pentru aflarea sexului din burtica

Calculatorul sexului bebelusului

Testul cu bicarbonat de sodiu pentru a afla sexul bebelusului - iata cum se face si care cat de corect este

Harta concepției la chinezi - află dacă vei avea fetiță sau băiețel

Semne ale organismului mamei ce anunta sexul copilului

Testul verighetei

Calendarul lunar chinezesc

Sarea si sexul copilului din burtica

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII