Fata in fata cu fosta ...

Fata in fata cu fosta ...

Fata in fata cu fosta ...

  • Eu si fosta fata in fata… Asa se va intampla duminica la o nunta la care suntem invitati. Va fi si ea prezenta. Ne vom duce de ziua la fel va veni si ea cu tot cu familia ei...Deci, eu si fosta, fata in fata...

Eu si fosta fata in fata… Asa se va intampla duminica la o nunta la care suntem invitati. Va fi si ea prezenta. Ne vom duce de ziua la fel va veni si ea cu tot cu familia ei.De doua zile tot visez aceasta nunta si am cosmaruri.Nu stiu cum se va termina totul cert este ca nu o sa ma simt deloc in largul meu.A mai trecut cinva prin asa ceva? Stiu ca unele dintre voi spuneati ca sunteti amice cu exa dar eu nu pot si mi-e frica de ce se va intampla duminica. Daca vreti puteti sa imi povestiti din experientele voastre poate ma mai detasez putin. (alexia_07)

De departe una dintre cele mai interesante discutii de pe forumul “In unul sau in doi, mergem mai departe”, situatia pusa in pagina de Alexia nu este unica. Ni se intampla tuturor sa dam nas in nas cu fostele, actualele si viitoarele. Pentru ca lumea e mica si oamenii se cam invart in aceleasi cercuri, sau pentru ca intr-un oras mic/mare ca al nostru e inevitabil sa nu ne incrucisam drumurile.

Ce ne facem?

Ne luam de par sa punem la punct o data pentru totdeauna competitia “care pe care”? Ne multumim doar sa ne zambim sau ne dam si mana? Ne facem confidente? Ne pregatim raspunsurile din timp? Bravam? Intoarcem capul? Ne facem ca nu vedem? Pandim orice urma de secreta intimitate intre “al nostru” si “ea”? Iata ce au raspuns membrii comunitatii Desprecopii.com la dilema Alexiei.

Daca va cunoasteti, cand o vezi, zambeste-i frumos, salut-o si paseste demna mai departe. Ce poate sa faca? Accepta ca oamenii de-a lungul vietii pot avea mai multe iubiri, relatii etc. E normal. E si ea un om. Nu cred ca ti-a gresit cu ceva. Pune-te in pielea ei! asa ca, zambeste-i. Se va simti si ea bine, dar mai ales tu! Cu un zambet faci multe, o sa vezi! Iar sotul/iubitul te va aprecia. Bafta.” (tzuni)

Nu sunt amica cu ex-ele, dar le cunosc, s-a intamplat sa ne intersectam cum spui si tu la o nunta, la mare, la vreo petrecere. N-am avut niciodata verun conflict cu ele, mai ales ca nu a lasat-o pe vreuna din ele pentru mine, ca sa existe resentimente. Am discutat civilizat, ba odata, la mare, l-am lasat si singur la masa cu una din foste si m-am dus sa ma culc (eram chioara de somn), ca doar nu era sa dorm pe masa ca sa stau cu ochii pe el. Si te asigur ca a fost primul care a apreciat atitudinea mea, in conditiile in care nu abuzeaza de increderea pe care i-o acord. Si nici nu inseamna ca sunt prietene cu ele, doar ca suntem adulti si educati (sper eu).
Te comporti civilizat, dai buna ziua, nu stai sa-l urmaresti toata noaptea daca vorbeste sau danseaza cu ea, in general nesiguranta se vede si nu e apreciata
.” (ellej)

Daca ea este ex-a si tu esti sotia rezulta ca tu ai obtinut mult ravnitul "trofeu" deci capul sus si pieptul inainte in pas de defilare!  Iar daca si ea este cu sotul rezulta ca episodul a trecut cu brio si la ea. Asta este viata! De ce te temi? Nu esti sigura pe casnicia ta, pe sot, pe aspectul tau? Oricum ar fi incearca sa te odihnesti, sa stai degajata, surazatoare si cat mai normala. Aranjeaza-te frumos si linisteste-te. Daca ai emotii ca femeia va face o scena, spune-i cinstit sotului tau ce simti si vei avea si asigurarile si suportul lui. Un salut civilizat intre cupluri este minimum si maximum necesar, ca doar nu veti schimba impresii... Este o situatie interesanta dar nu dramatica!” (aiuras)

Mie nu-mi suna bine asta cu "mult ravnitul trofeu", parca e box pentru centura de diamante la categoria grea...Barbatul nu e un trofeu, e parterul tau de viatza, nu e cupa pe care ti-o ia alta la campionatul urmator, daca nu esti pe faza...
Daca vrea, se duce singur, daca nu, nu ti-l ia nimeni cu fortza...
Si ne mai simtim jignite cand chipurile barbatii ne trateaza ca pe niste obiecte....”
(Victoria)

Atata timp cat l-ai acceptat pe domnul tau ..l-ai acceptat cu tot ceea ce inseamna trecutul lui ... tu esti cu el acum... nu exa , nu prima iubire sau mai stiu eu ce iubita din tinerete ...iar tu din dragoste si mai ales din respect pentru el ( si invers in cazul unui ex de al tau) trebuie sa te comporti ca atare, nu ii da apa la moara ex-ei, comporta-te normal (chiar daca nu iti convine asta), in fond si la urma urmei sunt doar cateva ore. Trateaza-o ca pe oricare nuntas pe care l-ai intalnit la acea nunta.
Nu cred ca sotul tau, daca ar fi stiut ca ex-a si familia ei nu sunt oameni civilizati care pot trece peste trecut, te-ar fi dus acolo. Eu nu inteleg de unde "ura" , fata de ex-a/ul partenerului de viata. Sunt o ex-a, am incercat cu actuala sa ii fiu prietena, tocmai pentru a ii dovedi ca nu am nimic cu ea sau cu al meu fost (noi suntem amici/prieteni de la varsta de 10 ani si nu am putut sa ii aruncam la gunoi ..asa ca am ramas amici)... ba chiar am ajutat-o cu fata ei (are o fetita nascuta la 14 ani si care atunci avea 4-5 ani)... ii dadeam de la mine ce hainute puteam (eu am baiat), nu ziceam absolut nimic cand "uitau" sa imi mai de-a pijamalele, puloverele,gecile ramase pe la gradi si care ajungeau la fata ei ... sau cand nu erau bani pentru cadori si tot bugetul alocat se ducea la fata ei ...ba eu ii faceam cadoruri si ii dadeam bani ex-ului sa ii cumpere cadou copilului nostru .Totul era ok ... la suprafata ... Am indraznit sa imi refac viata ...cu altcineva ( normal ) ..si din dorinta de a "ma distruge "( in capul ei) ..a mers pana acolo pana la a imi fura o agenda din casa si contactata e actualul meu domn spunadu-i ca detine dovezi clare ca copilul meu nenascut este al fostului meu si nicidecum al lui .."dovezile" erau niste poze din timpul relatiei cu fostul ..poze de grup , poze de prin concedii ..etc ... asta desi in fata imi spunea ca imi este prietena si ca apreciaza faptul ca nu sunt ca alte exe...AU trecut 3 ani de atunci , normal ca nu a resit nimic, ba chiar si-a luat o mare tzeapa si asta o roade , ma barfeste , ma injura ori de cate ori are ocazia ,cu orice ma cunoaste .NU am inteles niciodata cu ce i-am gresit ...sau daca am facut bine sau rau oferindu-i amicitia mea ..in fond e pierderea ei nu a mea. Dar nu cred ca persoane ca ea sunt multe pe lumea asta ...asa ca incearca sa nu o mai vezi ca pe o zgripturoica calare pe matura pe exa si acorda-i un pic de credit, pana la proba contrarie ( sper sa nu fie cazul ).”
(Alessia105)
 
Fie ca rideti fie ca nu, eu ma inteleg foarte bine cu fosta sotzului meu,ne dam sfaturi si vorbim, ne intilnim din cind in cind la kafele si vorbim saptaminal la telefon, si imi iubeste copilul la nebunie, nu este data sa nu-i cumpere ceva cind ne intilnim.
Si ce imi place cel mai mult, ca birfim impreuna pe soacra si cumnata
. (adana)

Eu sunt una din cele care s-a intalnit cu fosta... Fosta cu care a fost casatorit 15 ani si cu care are o fata, acum studenta anul 2 medicina.
Dupa ce in prima faza m-a porcit si m-a facut cu ou si cu otet...asta se intampla inainte sa ne vedem face to face si sa o cunosc si pe fata lor....dupa ce am cunoscut-o pe fata si ne-am imprietenit,inevitabil,fata venind la noi acasa,mama ei o suna la telefon si raspundeam eu....am simtit o schimbare de atitudine din partea ei,in sensul ca vorbea frumos si respectuos,chiar saluta....si dupa 4 ani de nevazut fata in fata,inevitabilul s-a produs,nu am avut cum evita intalnirea si,culmea....cum spuneau si fetele pe aici...un zambet,un salut cald si o atitudine prieteneasca au facut minuni...Asa ca de la prima intalnire am discutat ca noi fetele,am primit niste alimente si rugamintea,din partea ei ,de a-i ajuta fiica sa le pregateasca si de asemeni rugamintea de a avea grija de fata ei cat ea e plecat in afara tarii...
Subscriu la ce se scrie mai sus:suntem adulti,fiecare are si este un sau o ex...si o atitudine calda si lipsita de prejudecati poate face mult.Succes!
(ana68)

Am fost si in pielea fostei zgriptzuroaice si a actualei obsedata de fosta.
Prima data am fost in pielea fostei cu un tip.Nu il iubisem prea tare si de aceea dupa despartire ramasesem f relaxata. Dar el ma iubise enorm si i-a facut capul calendar actualei cu mine,care prinsese o ura nemarginita.
Eu tineam legatura cu el, ea nu stia. Cand a aflat m-a apelat o anume tipa pe net,mi-a dat webcam ..am ramas perplexa.Nu stiam cine era.
Fata era distrusa,ca al ei iubit(fost pt mine),ma iubeste inca si ea nu mai suporta,ca ma uraste. Eu nu mai eram cu respectivul de 2 ani im mom ala.Am linistit`o pe fata ca eu nu mai am nimic cu el de mult,ca am si eu o relatie de 1 an si ca poate sta linistita ca nu ma mai intereseaza fostul meu prieten.
Dar ma intreb...cate foste fac asta.... Daca l-as fi iubit,nu stiu daca as mai fi spus la fel...


Apoi am fost obsedata de o fosta...Am incheiat relatia inainte ca ei 2 sa se vada.Neintelegerile au dus prea departe.Apropo fetelor...tipul(de acum fostul meu) o va vedea pe fosta.A venit momentul ala...Doar ca nu mai e cu mine.Am facut intr-o zi o gluma : Vezi sa nu te impaci cu ea si sa te ajute ea acum sa ma uiti pe mine!
Dar bineinteles nu se va intampla asta.Sunt f curioasa daca se vor impaca sau nu.”

(Annnca)

Eu te sfatuiesc sa te arati politicoasa, rece si distanta cu ea. Nu pupici si nu baute impreuna. Cu sotul te porti ca te obicei, daca te intreaba cum e cu el, il ridici in slavi. Neaparat! Musai te faci frumoasa si-l bibilesti si pe el si neaparat sa aveti tinute de ocazie acordate. (MIK)

Daca e sa fie, e oricum... indiferent cit te aranjezi, indiferent ce rochie traznet ai pe tine, indiferent cit de urita/frumoasa esti fata de cealalta. Cind m-am casatorit (acu 12 ani) soacra mea minunata a avut pe "alta" in vederi pentru fiul ei. O fatushca blonda, inalta, super corp, ochi albastri...era si aceeasi nationalitate si aceeasi religie, prietena la toarta cu mama ei (copilarisera pe aceeasi strada)... Iaca am aparut eu (nici pe departe cu CV-ul dinsei)...Ne-am casatorit, donshoara a fost invitata la nunta (rochie traznet )...am nascut pe Nick - donshoara invitata (rochie si mai traznet )...Cum plecam de linga sot, cum isi facea aparitia, il invita la dans, etc...Am nascut si al doilea baiat...Donshoara pe metereze...Deja ma obisnuisem cu ea. Am luat-o deoparte, am mingiiat-o pe crestet si i-am spus ca sotul meu e liber...poate pleca oricind, nu il tin legat cu lant dar se se intrebe daca intr-adevar il mai vrea cu doi copii, imprumut la banca pentru casa si masina si in plus cu mine aproape zilnic pe cap...Io il dau bucuroasa ca voi avea weekenduri libere si vacante solo... A renuntat tipa urgent si n-am mai vazut-o vreodata....” (ocebine)

Mie, fosta lui sasha mi s-a parut mai interesanta decat sasha. mi-a placut mult de ea, i-am dat dreptate intru totul.fusese magar si cu ea.mai rau ca cu mine, cu mine a fost magarush.  am ramas bune amici. tipa e super fericita acum, cu alt iubit. acum amandoua suntem fostele lui sasha. mai bem un suc din cand in cand ca la un fel de pomana... vom deschide club pe viitor. suntem dornice sa o primim si pe urmatoarea.....dar slabe sanse pe sashic de relatie serioasa...ata ete. noi asteptam.” (babyblue)

Pe mine Fosta m-a hartuit..am apelat si la politie/judecator sa intreb cum pot proceda sa o linistesc nitel.
Mi-a facut cont pe site de cuplari si ma sunau disperatii dupa sex sa ne intalnim(la cateva saptamani pana la nunta), mi-a urmarit toate postarile de la DC (in vremea cand imi planificam nunta) si imi scotea tot felul de subiecte de discutie....ca mi-a dat mie sotul bijuteriile ei, ca nu e bine sa ma casatoresc civil mai devreme de casatoria religioasa, ca rochia mea de mireasa e de la o firma ieftina....a fost taraboi la mirese (fetele care ma cunosteau si-au dat seama de intentiile ei si au inceput sa o atace prin replici dure), de am apelat si la moderatori sa ia masuri.
Astfel de oameni bolnavi, obsedati si prosti, din pacate pot fi foarte periculosi si trebuie luate masuri.
Daca nu te simti confortabil sa mergi la nunta respectiva, trimiteti o felicitare mirilor cu cateva urari frumoase si un cadou(sau bani) si mergeti undeva numai voi2, sa va relaxati si sa petreceti frumos. Nu se merita sa fii supusa la astfel de "obligatii"..tu esti cea mai importanta si nu uita Tu esti invingatoarea, pt ca te iubeste si te-a facut sotia lui.”
(iulissa)

Forum recomandat:

Supereva Forum: Dragoste si sex
Despre relatie, sex, probleme de cuplu. Totul deschis, fara tabu-uri.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Relatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 5 comentarii

  1. olivia
    oliviatrimis la 9/5/2011

    eu am o problema cu fosta?sotul meu nu ma baga in seamaeu am probleme de genu: ca daca arata mai bine , ca daca a iubit-o mai mult sau daca ii mai frumoasa decat mine, sau daca se ma gandeste la ea?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Alina
    Alinatrimis la 6/10/2009

    BunaVa spun si povestea mea, sunt situatii si situatii iferite. La mine este o mare problema intre mine si exa. Eu nu am fost motivul despartirii lor, ne-am cunoscut dupa si acum avem o fetita de 10 luni, iar ei un baietel de 4 ani. In momentul in care exa a aflat ca sunt insarcinata a luat o razna de tot, m a facut cu oua si otet timp de 1 an si jumatate, tot de atunci ei sunt in procese pentru ca ea nu il lasa pe partenerul meu sa il ia pe copil la noi. Eu trebuie sa accept faptul ca ea ii poarta numele si noi inca nu suntem casatoriti. Ma simt groaznic chiar daca ne iubim,Am incercat sa ne cunoastem cu exa sa fie pace dar ea refuza orice si joaca jocuri murdare, partenerul meu trebuie sa mearga la ea acasa daca vrea sa isi vada copilul in fiecare saptamana si asata ma omoara chiar daca stiu ca nu se va intampla nimic intre ei niciodata. Ce este de facut? cateodata simt ca nu mai pot deloc. Mi as fi dorit sa fim deja casatoriti sa nu tot fiu aratata cu degetul de exa ca sunt concubina dar nu numai pentru ca ne o dorim amandoi, dar el tot asteapta si spune ca nu o facem pentru altii ci o facem cand e momentul potrivit.deci care este rezolvarea?

    Raspunde la acest comentariu
  3. :)
    :)trimis la 23/12/2007

    Bineinteles ca si eu am avut o intrevedere cu fosta... Ne stiam de vreo 2 ani... Inca de cand El era cu Ea...Aveam acelasi grup de prieteni... Cand ei erau inca impreuna... Nu s-au inteles... S-au despartit... Si dupa aprox. 2 ani de atunci, ne-am dat seama ca suntem facuti unul pentru altul... A fost nevoie doar de cateva saptamani pana sa afle ca suntem impreuna... si a inceput sa ii faca invitatii pe la ea.. sa mai discute despre vremurile bune..:) Eu cu El avem o relatie bazata pe respect, incredere si in primul rand iubire... Mi-a aratat mesajele de la ea...Iar eu nu m-am putut abtine si i-am raspuns fara nici un fel de injurii... Ca ar fi interesant sa stiu si eu despre ce ar vrea sa discute...De atunci a incetat... A venit si momentul sa dam f2f... Nu a avut curajul nici sa se uite la mine... :)

    Raspunde la acest comentariu
  4. EL
    ELtrimis la 18/9/2007

    Salut!Eu am fost certat cu fosta mea Logodnica timp de 6 luni. Impreuna, pana in momentul certii am fost 7 ani si 3 luni. In acest rastimp de 6 luni cat nu am fost impreuna fiecare dintre noi a incercat diferite relatii. Ne-am reintalnit la nunta unei prietene comune, acolo i-am facut curte toata noaptea... am reinceput relatia... si acum ne pregatim nunta... Concluzia noastra... am facut cea mai mare greseala sa ne certam... doi oameni ce se cunosc de la 19 respectiv 21 de ani, oameni ce s-au modelat unul pe altul... oameni ce sunt prieteni pot trece peste orice... si pot relua oricand o relatie frumoasa de iubire sincera si prietenie, se pot reindragostii... si pot relua orice planuri ca si cand nimic nu s-a intamplat. Evident fiecare ne-am dat seama ce mare greseala am facut ca ne-am certat. Acum suntem fericiti impreuna. Niciodata nu evitati sa va intalniti cu fosta, fostul daca inima mai spune ca o iubiti. Si inca ceva... in viata nu exista decat o singura iubire, restul sunt doar relatii...

    Raspunde la acest comentariu
  5. camy
    camytrimis la 16/9/2007

    care e problema cea mare? chiar nu te inteleg de ce esti atat de stresata. eu sunt casatorita cu un barbat care a mai fost insurat si care are si o fata din prima casatorie, dar atata timp cat nu s-au despartit din cauza mea chiar nu am nici un stres. pot spune ca eu ma impac mai bine cu exa cecat se impaca sotul meu, iar cu fata lui ma conversez aproape zilnic pe mess.daca nu ai intervenit intre ei, daca nu ai fost tu cea din vina careia s-au despartit chiar nu stiu de ce esti asa de stresata.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII