Cei mai scumpi blugi din lume

Cei mai scumpi blugi din lume

Cei mai scumpi blugi din lume

  • De obicei luxul este asociat cu diamantele, cu hainele sofisticate sau cu parfumurile celebre. In nici un caz „blugi” nu e primul cuvant care iti vine in minte atunci cand te gandesti la haine scumpe. Ei bine, lucrurile nu ar trebui sa mai stea astfel. Iata si o lista cu cei mai scumpi blugi din lume.

De obicei luxul este asociat cu diamantele, cu hainele sofisticate sau cu parfumurile celebre. In nici un caz „blugi” nu e primul cuvant care iti vine in minte atunci cand te gandesti la haine scumpe. Ei bine, lucrurile nu ar trebui sa mai stea astfel.

Desi s-a creat in jurul lor un adevarat mit, plecand de la originea modesta (initial blugii erau purtati doar de muncitori, in fabrici) si trecând prin furorile pe care le fac astazi in randul adolescentilor liceeni, jeansii au devenit in ultimii ani o piesa de vestimentatie fara prea multe restrictii. Se poarta pe strada, acasa, la serviciu si chiar la dineuri sofisticate, daca sunt bine asortati.

Pe scurt, blugii nu lipsesc din garderoba nimanui, bogat sau sarac, tanar sau batran. Singura diferenta e pretul... Cat de mare e aceasta diferenta? Puteti face foarte simplu o comparatie cu propriul buget cheltuit pe o pereche de jeansi pe care ii aveti cu siguranta in dulap...

  
Gucci – 460$   Stella McCartney – 575$  Moschino – 420$


Daca in mod normal, o pereche de blugi fara prea mari pretentii poate fi cumparata cu o suma mai mult decat rezonabila (in jur de 20$), exista in idustria jeansilor (da, ati citit bine, e o adevarata industrie!) si cifre care par ireale.
In 1998 Gucci intra in cartea recordurilor cu cea mai scumpa pereche de blugi – Genius Jeans  –  care la vremea respectiva costa nici mai mult nici mai putin de 3.134$. Daca vi se pare mult, ganditi-va ca astazi exista marci de blugi care costa de doua ori mai scump...

De obicei pretul unei perechi de jeansi care poarta o eticheta celebra variaza intre 150$ si 250$ (preturile sunt aproximative). Exista insa si oferte pentru persoane dispuse sa cheltuie o avere... pe blugi. Acestea sunt cifrele ireale de care vorbeam, ele variind, in general, intre 300$ si 4.000$.

  
  Roberto Cavalli 1.440$ , Dior by John Galliano 1.700$, Dolce & Gabbana  2.995$

Desi pare incredibil ca exista oameni care arunca atatia bani pe blugi (sunt totusi doar niste blugi, nu?), vanzarile firmelor de renume confirma acest lucru. In 2004, de exemplu, cifra de vanzari in industria jeansilor era de aproximativ 14 bilioane de dolari.

Cel mai mare pret platit vreodata pe jeansi este, se pare, 46.532$, suma cheltuita de Levi Strauss & Co in 2001, pe o pereche de blugi purtand marca Levis’s. De ce atat de mult? Pentru ca blugii, gasiti in Nevada, si datand din 1880, reprezinta o adevarata piesa de colectie devenita simbol al companiei, care ar fi fost dispusa sa faca orice pentru a o recupera. Acesta este insa un caz mai special, sa zicem.

Pretul ridicat al blugilor nu se datoreaza totusi exclusiv etichetei pe care o poarta. Cele mai mari adosuri sunt datorate decoratiilor cu aur, diamante sau cristale sau nasturlor, lucrati din aceleasi materiale. In topul celor mai scumpi se afla jeansii Escada, care variaza intre 7.500$ si 10.000$, cea mai scumpa pereche fiind un model incrustat pe toata lungimea cu cristale Swarovski.

  

  Escada – 10.000$ (Couture Swarovski Crystal Jeans) ,  APO (nasturi din aur alb si diamante) – 4000$,   Dolce & Gabbana   3.950$

Dincolo de toate aceste detalii, ramane o intrebare fireasca: De unde vine totusi aceasta nebunie a blugilor?

Specialistii in vanzari au gasit doua posibile raspunsuri: 1. blugii nu sunt o haina obisnuita, care se demodeaza rapid, majoritatea femeilor vazand in ei o investitie de luga durata (asemanatoare bijuteriilor sau posetelor); 2. la fel ca si pantofii, blugii au devenit pentru multe femei un adevarat fetis, ceea ce inseamna ca „nebunia” va dura inca multi ani. 

Photo credits: UBFactory

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. andrea
    andreatrimis la 13/12/2011

    nici dak nas avea ce face cu bani nas da 3000 de euro pe o pereche de blugi...fie ea si dolce&gabana

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII