Risotto cu sfecla rosie

Risotto cu sfecla rosie

Risotto cu sfecla rosie

Este sezonul in care sfecla rosie domneste pe rafturile supermarketurilor, o leguma atat de sanatoasa si gustoasa. Asa ca iata ce mai puteti face cu sfecla: o reteta gustoasa de risotto, perfecta pentru musafiri dar si pentru o cina in familie.

Reteta de Risotto cu sfecla rosie

Ingrediente:

400 gr sfecla rosie, fiarta si decojota
1 cana de orez risotto
1/2 praz tocat marunt
2 pahare de vin rosu
2 pahare de supa de legume
1 lingura pesto
piper negru
putin ulei de masline si putin unt
parmezan ras sau alte tipuri de branza tare

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu ulei incalzit, caleste prazul pana devine translucid. Adauga orezul si amesteca bine. Se toarna vinul si supa treptat, amestecand continuu; se da focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.

In acelasi timp da sfecla pe razatoare si pune-o peste orez, amestecand bine; adauga putina sare, pesto si piper dupa gust. Amesteca-le in risotto, adauga piper si sos pesto. Mai lasa-l la foc mic 10 minute - pana orezul are o consistenta cremoasa si matasoasa. Se serveste cu parmesan.

10 retete de gogosi pufoase

Oare cui nu-i plac gogosile?

Fie ele umplute cu gem, "mincinoase" cum li se mai spune sau pufoase, retete sunt o multime dar de unde si ce sa alegem? Iata o selectie de 10 retete de gogosi pufoase super testate si recomandate de mamici.

Forumul de bucatarie al mamicilor

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII