Crostini cu sfecla rosie

Crostini cu sfecla rosie

Crostini cu sfecla rosie

  • Preincalzeste bine cuptorul. Taie frunzele si tulpina sfeclelor si pastreaza-le. Dupa ce ai curatat sfeclele bine, aseaza-le intr-o tava de copt, acopera-le cu folie de aluminiu si lasa-le cca 45 de minute - 1 1/2 ore, in functie de dimensiunea lor, pana sunt coapte.

Crostini cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • cateva sfecle mai mici cu frunze (cat sa rezulte 3/4 ceasca sfecla coapta)
  • 16 felii de bagheta, preferabil din faina integrala, taiate pe diagonal
  • 2 linguri ulei de masline, impartit egal
  • 2 cateid e usturoi
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 2 linguri apa
  • 1/4 lingurita sare
  • 115g crema de branza (preferabil de capra)
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Preincalzeste bine cuptorul. Taie frunzele si tulpina sfeclelor si pastreaza-le. Dupa ce ai curatat sfeclele bine, aseaza-le intr-o tava de copt, acopera-le cu folie de aluminiu si lasa-le cca 45 de minute - 1 1/2 ore, in functie de dimensiunea lor, pana sunt coapte.

In timp ce sfeclele se racesc, aranjeaza feliile de bagheta intr-un singur strat pe o foaie de copt mare si prajeste-le in cuptorul incins pana se rumenesc putin, aproximativ 14 minute.

Taie marunt frunzele si tulpinele de sfecla. Caleste tulpinile intr-o tigaie cu 1 lingura ulei incins timp de 3 minute, apoi adauga uleiul ramas si usturoiul pentru inca 15 secunde pana se inmoaie, dupa care poti pune si frunzele, otetul, apa si sarea. Se lasa inca 4-5 minute pana se evapora lichidul.

Sfecla racita se curata si se taie in bucatele. Pune 3/4 ceasca de sfecla, branza sipiperul intr-un procesor de alimente si amesteca pana la omogenizare. (rezerva sfecla ramase pentru o alta utilizare).

Pentru a asambla feliile de Crostini: intinde pe fiecare felie de paine 2 lingurite amestec de sfecla si decoreaza cu amestecul sotat de frunze.

Interesant de citit:
Prajitura cu sfecla rosie

Se fierbe sfecla si se face un piure fin. Amesteca intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol separat amesteca ouale, apa, uleiul, vanilia si piureul de sfecla. Amesteca… ... citeste

Salată de sfeclă roșie, brânză, măr și miere - un deliciu

Nu doar vara este recomandat sa mancam salata! Si iarna o putem face si consuma, dar va fi mult mai sanatoasa! Iata o reteta care nu trebuie sa uitati sa o treceti in meniu: salata de sfecla rosie,… ... citeste

Sfecla cu otet balsamic

Preincalzeste cuptorul la 205°C. Pune folie de aluminiu intr-o tava de cuptor, pune sfeclele spalate, unse cu ulei de masline si sare. Acopera-le cu o alta folie de aluminiu si lasa-le la copt 1-2… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII