Pasta de rosii

Pasta de rosii

Pasta de rosii

  • Curata bine rosiile si taie-le in jumatate sau sferturi. daca au prea mult suc stoarce-le putin. Dupa ce le-ai taiat pe toate, pune-le la fiert pe foc mediu, amestecand ocazional, timp de 2-5 minute, pana se inmoaie, apoi adauga 1/2 ceasca ulei si 1 lingurita de sare.

Pasta de rosii

Ingrediente:

  • 2 - 2.5 kg rosii
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 - 1 ceasca ulei de masline extravirgin de buna calitate

Mod de preparare:

Curata bine rosiile si taie-le in jumatate sau sferturi. daca au prea mult suc stoarce-le putin. Dupa ce le-ai taiat pe toate, pune-le la fiert pe foc mediu, amestecand ocazional, timp de 2-5 minute, pana se inmoaie, apoi adauga 1/2 ceasca ulei si 1 lingurita de sare.

Dupa ce sunt gata trece-le printr-un procesor de alimente sau o sita. Daca alegi procesorul, sosul rezultat trebuie sa il treci print-o sita sa separi seminteele si pielita de pulpa.

In continuare, poti sa alegi una din cele 3 optiuni:

1. daca rosiile nu au fost foarte zemoase pui sosul intr-o tava in cuptorul incins la 150C pentru cca 3 ore

2. daca rosiile au fost suculente sau nua i o tigaie suficient de mare, poti fierbe sosul pe aragaz pana se reduce la o treime sau chiar jumatate. Apoi poti turna sosul ramas concentrat intr-o tava pe care o vei pune in cuptor pentru a se reduce mai bine.

3. fierbe sosul pe aragaz pana se reduce complet, rezultand o pasta groasa, amestecand ocazional sa nu se prinda.

Dupa ce rosiile s-au redus complet, redu si temperatuta cuptorului la 130C pentru inca 2-3 ore. 

Sosul / pasta se pune in borcane lasand spatiu si pentru 1-2 degete de ulei. Borcanele se fierb 30 de minute in apa si se lasa la racit la temperatura camerei. Rezultatul trebuie sa arata asa:

Interesant de citit:
Salata de sfecla si cartofi

Sfecla se coace in cuptorul incins cca 30 de minute. Cartofii se asezoneaza cu ulei, sare, piper, si se pun la copt in cuptor cca 30 de minute. Puteti coace sfecla si cartofii in acelasi timp, in… ... citeste

Rosii tocate pentru iarna

Adu o oala mare cu apa la fiert. In timp ce apa ajunge spre punctul de fierbere, cu ajutorul unui cutit ascutit taie un "x" mic in partea de jos a fiecarei rosii. Odata ce apa fierbe, pune… ... citeste

Rosii congelate

Rosiile congelare nu sunt doar foarte usor de "preparat", dar sunt si cel mai bun mod in care aroma lor poate fi pastrata peste iarna. ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII