Iarna 2008 ... in botine

Iarna 2008 ...  in botine

Iarna 2008 ... in botine

  • Anul acesta lucrurile nu mai sunt chiar atat de simple in ceea ce priveste incaltamintea de iarna, pentru ca iarna 2008 nu ne lasa sa purtam doar cizme. Ultima tendinta in materie de incaltaminte e reprezentata de botine. Iata sfatul stilistei de la Supereva.

De obicei cand se apropie iarna ne gandim ca trebuie sa ne facem putina ordine in garderoba. Daca in ceea ce priveste hainele e putin mai greu sa ne decidem ce anume pastram pe raftul din fata al dressingului (nu se stie niciodata cand avem nevoie de o rochita sexy pentru o petrecere fierbinte in toiul iernii), cand vine vorba de incaltaminte, lucrurile stau relativ simplu.

Sandalele si pantofii decoltati iau o pauza binemeritata de cateva luni, dupa ce au batut strazile o vara intreaga si trec in cutii, pe raftul din spate. Urmeaza goana prin magazine dupa o pereche noua de cizme, pentru ca, in fiecare iarna tendinta se schimba, dar, in cele din urma lucrurile se rezolva. Anul acesta lucrurile nu mai sunt chiar atat de simple, pentru ca iarna 2008 nu ne lasa sa purtam doar cizme.

Ultima tendinta in materie de incaltaminte e reprezentata de botine.

Dar, ce inseamna botinele? La prima vedere botina nu e altceva decat o incaltaminte situata intre cizma si pantofi, ceva mai eleganta si mai sexi decat cizma, un fel de „pantof” potrivit pentru sezonul rece. De fapt, botinele sunt niste cizmulite mulate pe picior, cu lungime variabila, dar care nu depaseste jumatatea distantei dintre glezna si genunchi. De obicei se incheie cu fermoar pe o parte sau cu sireturi. Tocurile sunt variate, de la tco subtire la cel patrat, in functie de tinuta la care pot fi purtate.

  
  Chloe  | Stella McCartney  | Marni

Colectiile de iarna 2008 redefinesc insa termenul, modificand aproape in totalitate imaginea botinei clasice. Avem de-a face cu o varietate de modele, atat de diferite, incat, in final ajungem la concluzia ca botina nu mai este deloc ceea ce intelegea toata lumea prin ea.
Iata care ar fi optiunile acestei ierni:

Mini-cizmulite

Difera de botina clasica pentru ca nu sunt stranse pe picior. E ca si cum cineva s-a plictisit de cizmele pe care le-a purtat anul trecut, si le-a decupat pur si simplu, lasand gambele sa respire. Sunt foarte sic pentru ca dau impresia ca aveti picioare subtiri, asa ca nu ezitati sa le purtati cu orice tip de fusta sau rochie, chiar si cu tinute din materiale sofisticate. O pereche de mini-cizmulite din piele neagra sunt ideale pentru orice ocazie.

  
Donna Karan   Lacoste   Chloe 

Botinele tip Richelieu

Asa cum sugerează si numele, amintesc de vremuri apuse, de jupoane si corsete. Ei bine, nu trebuie sa vă speriati, pentru ca daca veti incerca acest tip de botine nu veti fi obligate sa va achizitionati si o rochie cu crinolina ca sa le puteti purta (suntem totusi in secolul al XXI-lea, nu?). E suficient sa alegeti un model care sa va puna in evidenta glezna (foarte la moda sunt botinele din piele lacuita) si sa il asociati cu un ciorap de culoare mata. Aerul pe care vi-l vor da botinele tip Richelieu este unul clasic si romantic in acelasi timp. Tocul mic le face foarte confortabile, iar broderiile le dau un aer de epoca. Atentie insa! Nu le purtati cu fuste drepte sau cu mantouri drepte pentru ca le veti distruge senzualitatea.

  
Zac Posen                               Burberry Prorsum                                   Zac Posen

„Low boots”

Da, acesta ar fi un neologism cu care va trebui sa va imbogatiti vocabularul, daca vreti sa urmati tendintele iernii 2008. Ce inseamna de fapt „low boots”? Nimic altceva decat niste botine care nu trec de nivelul gleznei. Daca mini-cizmulitele erau un fel de cizme taiate, „low boots” sunt niste botine „taiate”, mai apropiate de ideea de pantof decat de cea de cizmă. Negre, maro, grena sau chiar galbene sau aurii, cu tocuri de dimensiuni variate, botinele de acest gen sunt potrivite in orice ocazie si, in plus, merg foate bine si la fusta si la pantalon. Apar in toate colectiile toamna-iarna 2007-2008 si se pare ca vor fi incaltamintea iernii 2008.

  
Louis Vuitton                Gucci              Louis Vuitton     

           
 
Chloe                     Chanel          

 

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Moda la zi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII