Bucharest Fashion Week – moda intre circ si magie neagra

Bucharest Fashion Week  – moda intre circ si magie neagra

Bucharest Fashion Week – moda intre circ si magie neagra

  • Bucharest Fashion Week 2007, un targ plin de fitze, intesat de pretentii insa mediocru din punct de vedere al modei. O moda intre circ si magie neagra.

A devenit aproape o traditie in lumea modei autohtone faptul ca Bucurestiul sa isi asume, pentru cateva zile in fiecare an, pretioasa denumire de „capitala a modei”. Daca primele editii ale evenimentului cunoscut de toata lumea sub denumirea de Bucharest Fashion Week au fost mai mult sau mai putin mediocre, pe masura trecerii timpului, festivalul a capatat amploare si tinde, cel putin in intentie, sa devina un eveniment de talie europeana.

De la intentie pana la fapta calea este insa foarte lunga. Evolutia se simte de la o editie la alta, insa, din nefericire, creatorii nostri mai au multe trepte de urcat pana la intrarea in lumea celebritatilor din istoria modei. Deocamdata doar pretentiile si fitele sunt la inaltime.

Vedeta incontestabila a evenimentului a fost, dupa cum toata lumea se astepta, Catalin Botezatu. Dupa ce pe 15 noiembrie Botezatu si-a prezentat cateva dintre ultimele emanatii ale talentului sau de designer pe una din strazile Bucurestiului, din zona Lipscani, Bucharest Fashion Week (23 – 28 noiembrie) i-a incununat prestatia. In cadrul saptamanii bucurestene a modei, creatorul a realizat un adevarat spectacol cu un titlu pe cat de sugestiv, pe atat de macabru – „Funeral”.

Cand si-a scos valoroasele creatii la aer, ca o avanpremierea la Luxury Show (ce se va desfasura in decembrie), Botezatu a avut inspiratia sa le adapteze strazilor bucurestene, ceea ce este original, trebuie sa recunoastem. Coafurile suprarealiste ale modelelor seamana cu niste cosuri de baschet sau, ca sa fim mai aproape de realitatea romanaeasca, cu niste gauri, asortate cu cele din sosele.


MAI MULTE POZE de la Bucharest Fashion Week aici >>

Pe scena festivalului de moda, Botezatu nu a avut insa aceeasi inspiratie de a se adapta la mediu. Colectia sa a fost ridicata in slavi, fiind considerata drept cea mai buna de pana acum a designerului. Cu toate acestea, oricare ar fi fost sursa de inspiratie a colectiei, se simte de departe monotonia data de negru, folosit in combinatii adesea neinspirate. Desi mesajul unei „mirese” in negru este destul de ambiguu (probabil ca designerul a vrut sa sugereze profunde implicatii filozofice), este de apreciat totusi efortul Ralucai Badulescu, care a slabit peste 30 kg pentru a defila in spectacolul lui Botezatu.

Daca intentia creatorului a fost sa creeze atmosfera unei seri voodoo, atunci este ok, i-a reusit. Totusi, nu era necesara atata desfasurare de forte si de „candelabre” atarnate pe capetele modelelor pentru ca vraja sa aiba efect. Snobismul functioneaza oricum, la un nivel foarte inalt  pe plaiurile mioritice si fara magie.

  

 Zilele de forta ale modei romanesti s-au remarcat insa si prin alte reprezentari inedite. In criza de inspiratie, unii creatori sunt capabili sa faca orice pentru a atrage atentia. Este si cazul Ritei Muresan. Colectia ei s-a remarcat mai ales prin faptul ca manechinele au fost insotite in defilare de... catei, care, la randul lor, purtau hainute create special pentru eveniment. Ideea este inedita se pare.

Ne intrebam daca Rita Muresan, intr-un moment de revelatie, s-a decis sa creeze o linie pentru patrupede sau, de ce nu, chiar o casa de moda. Daca este asa, atunci va avea concurenta, cel putin in privinta „modelelor” din lumea necuvantatoarelor. Si asta pentru ca Oana Zavoranu a fost in centrul atentiei, datorita motanului sau, cu care s-a plimbat mandra pe scena festivalului. Se pare ca suma ceruta de starleta pentru a-şi plimba corpul si motanul pe scena pentru firma „Ocassion” a fost de 5000 de euro.

  

Bucharest Fashion Week a oferit amatorilor de mondenitati cateva zile spumoase, in care circul a fost la el acasa, de la magie neagra, pana la parada animalelor. Singurele momente care au salvat aparentele au fost, poate, prezentarile de moda pentru copii, care au adus o unda de inocenta intr-o lume in care se pare ca acest cuvant si-a pierdut de mult timp sensul. Aceste momente au fost insa si ele contaminate de vedetismul autohton. Daca Oana Zavoranu si-a etalat motanul (altceva nici nu prea avea ce sa etaleze), familia Columbeanu nu s-a sfiit sa isi urce pe scena fetita de numai 10 luni. Si de ce s-ar fi sfiit, la o adica, daca au fost suficient de bine platiti, probabil, pentru asta?

 
MAI MULTE POZE de la Bucharest Fashion Week aici >>

Intrebarea Superevei:

La finalul unei saptamani pline de stralucire de-o clipa, singurul lucru care ramane in mintea iubitorului de frumos (ce altceva este moda, daca nu o intruchipare a frumosului in esenta sa?) este un gust dulce-amarui, minat de intrebarea (deocamdata retorica): ce surprize ne va mai oferi Bucharest Fashion Week in 2008?

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII