Tratamente homeopatice impotriva gripei si racelii

Tratamente homeopatice impotriva gripei si racelii

Tratamente homeopatice impotriva gripei si racelii

  • Gripa, virozele sau răcelile sunt afecţiuni care ne dau tarcoale in sezonul rece, afectandu-ne puterea de concentrare şi de muncă. În momentul în care tratamentele medicamentoase nu dau rezultate, iar simptomele bolii persista, remediile homeopatice pot fi o alternativă.

Medicii homeopati sunt de parere ca Gripa tratată homeopatic durează tot şapte-zece zile, singurele diferenţe fiind intensitatea simptomelor generale şi locale şi rapiditatea recuperării, precum şi absenţa complicaţiilor (sindromul de oboseală postgripal, alte complicaţii respiratorii tip bronşită sau pneumonie.

Remediile homeopatice trebuie administrate din oră în oră

Un remediu foarte eficient în tratarea gripei sunt Gelsemium, preparat din rădăcină de iasomie galbenă, şi Bryonia albă.

Medicii homeopati îşi clasifică pacienţii după cele două tipuri de tratament indicate. Astfel, „un pacient tip Bryonia prezintă dureri de cap mai ales în regiunea frontală, agravate la cea mai mică mişcare a capului sau chiar a ochilor şi se simte mai bine dacă-şi apasă capul cu mâna.

Un pacient Gelsemium are durerile de cap în zona occipitală, cu înţepenirea cefei şi dureri ale gâtului şi umerilor. În acest caz, starea caracteristică este letargia, oboseala", a explicat medicul.
Un al treilea remediu homeopatic utilizat în tratamentul gripei este Rhus toxicodendron (Rhus tox.), cunoscut şi sub numele de iederă otrăvitoare. Beneficiile medicale ale acestei plante au fost descoperite întâmplător, în secolul 18, de un cercetător francez.

Rus tox. este un remediu frecvent indicat în afecţiunile care sunt însoţite de stări febrile şi inflamaţii ale glandelor. Portretul pacientului Rhus tox. implică: buze uscate, glande inflamate, faţă roşie, crampe musculare, senzaţie de gură uscată şi de sete. Băuturile reci nu fac decât să înrăutăţească starea generală a pacienţilor, prin declanşarea ameţelilor şi a stării de vomă.

Medicii homeopati sunt de parere ca metoda de tratament se stabileşte în funcţie de simptomele pe care le are pacientul, în acest caz, remediul administrându-se din oră în oră, pentru ca apoi să se rărească intervalul în funcţie de starea bolnavului. Tratamentul durează între cinci şi zece zile, în funcţie de simptomele existente.

Alte tratamente naturiste impotriva gripei si racelii

Remedii naturiste pentru gripa

Poti suspecta ca ai luat un virus gripal atunci cand ai dureri de cap, musculare si articulare (fara alte justificari), stari de oboseala, frisoane si febra. Aceste simptome apar brusc si sunt de mare amploare cauzand o reactie puternica din partea organismului.

Gripa, contrar etichetei de “simpla viroza” poate face ravagii, de aceea este bine sa consultati un medic. Totusi, urmatoarea reteta poate fi si ea de mare ajutor.

Reteta 1

Se poate face un preparat care sa includa urmatoarele: coaja de salcie, lichen de piatra, macese, flori de ciubotica-cucului, galbenele si flori de tei si de soc. Toate aceste plante se pot cumpara de la Plafar. Se fierb impreuna in 200-300 ml de apa, se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi cu solutia obtinuta.

Reteta 2

Se face un preparat din marul-lupului si coada-soricelului. Cele doua plante se fierb impreuna in 200-300 ml apa, solutia se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi.

Reteta 3

Fructe de catina alba, frunze de patlagina, flori de nalba de cultura, flori de lumanarica. Plantele se fierb impreuna in 200-300 ml apa, solutia se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi.

Reteta 4

Inhalatii cu ulei de pin sau ulei de pin sub forma de picaturi (nu mai mult de 6 picaturi/zi)

Remedii naturiste pentru guturai

Guturaiul este o viroza de mai mica amploare. Virusii care determina guturaiul sunt mai slabi, mai blanzi, determinand manifestari mai putin dureroase din partea organismului care nu mai are de luptat impotriva unui dusman puternic: febra este usor crescuta, tusea mai blanda, gatul usor iritat, nasul infundat, iar starea generala este de slabiciune.

Reteta 1

Poti prepara ceaiuri de scortisoara, flori de soc, cimbrisor, busuioc, macese. Poti sa le indulcesti cu o lingurita de miere in loc de zahar si sa le bei caldute.

Reteta 2

Se poate face un preparat care sa includa urmatoarele: macese, flori de ciubotica-cucului si ienupar. Toate aceste plante se pot cumpara de la Plafar. Se fierb impreuna in 200-300 ml de apa, se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi cu solutia obtinuta.

Reteta 3

Pentru a scapa de tuse poti prepara ceaiuri antitusive din urmatoarele plante: patlagina, urzica, tei, ceapa, cimbru, muguri de pin. Poti adauga o lingurita de miere pentru a indulcii ceaiul.

Reteta 4 - Tinctura de propolis

Tinctura de propolis poate fi cumparata de la Plafar sau preparata in casa: 30 g propolis la 100 ml alcool. Se toarna 20-30 picaturi in ceai si se bea cate o cana de ceai de 3 ori pe zi.
Va calma tusea si inflamatia, iar tinctura de propolis este binecunoscuta ca fiind un foarte bun antibiotic.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Recomandare

Cititi si Sanatatea Femeii de la Desprecopii.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. luminitasf
    luminitasftrimis la 19/12/2011

    pot sa-i dau copilului meu de 3 ani tinctura de propolis ? si cit?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII