Căderea părului după naștere: cauze si soluții pentru mămici

Caderea parului dupa nastere: cauze si solutii pentru mamici

Căderea părului după naștere: cauze si soluții pentru mămici

Dupa nastere, alaturi de toate noutatile vietii de mamica - poti constata ca iti cade parul. Mult. Ca majoritatea femeilor, poti fi socata de cat de mult par poate cadea dupa sarcina si poti fi foarte suparata sa vezi cum pierzi tot parul acela minunat pe care l-ai avut in timpul sarcinii. Este important sa iti amintesti ca in timpul sarcinii parul a fost mai des detorita faptului ca procesul natural de cadere a parului era oprit.

→ Acum ca stii ca este ceva normal, iata de ce cade parul in perioada postpartum si ce solutii ai.

► veti citi:
Supriza neplacuta dupa nastere: parul ...

De ce cade parul dupa nastere?

Caderea parului dupa nastere este normala

Ce putem face daca parul continua sa cada?

Despre caderea parului mai cititi 
10 alimente minune pentru un par sanatos

Supriza neplacuta dupa nastere: parul ...

Una din suprizele neplacute ale mamicilor, dupa nasterea bebelusului este parul. La cateva luni dupa nasterea bebelusului, dupa parul frumos si sanatos din timpul sarcinii - incepe sa cada...

Ca majoritatea femeilor, puteti fi socata de cat de mult par va poate cadea dupa sarcina si puteti fi foarte suparata sa vedeti cum pierdeti tot parul acela minunat pe care l-ati avut in timpul sarcinii. Este important sa va amintiti ca in timpul sarcinii parul a fost mai des detorita faptului ca procesul natural de cadere a parului era oprit. Caderea parului dupa sarcina deci nu este neobisnuita.

caderea parului dupa nastere

De ce cade parul dupa nastere?

Caderea parului dupa nastere este absolut normala. Pur si simplu, tot parul bogat si lucios pe care l-ati avut in timpul sarcinii dispare. Caderea parului dupa sarcina este doar un semn ca nu mai sunteti insarcinata si se produce de cele mai multe ori dupa circa trei luni de la nastere.

In mod continuu pierdeti cateva fire par in fiecare zi, insa in timpul sarcinii pierdeti mai putin. Cand hormonii dumneavoastra incep sa revina la normal dupa sarcina, pierdeti foarte mult par; de fapt, pierdeti aceeasi cantitate de par pe care ar fi trebuit sa o pierdeti in decursul ultimului an. Asta inseamna mult par si poate parea ca pierdeti mult prea mult, dar in realitate reveniti la normal.

Caderea parului dupa nastere este normala

Poate fi cam enervant sa vedeti cum incepe sa va cada parul dupa sarcina, dar este perfect normal. Daca sunteti ingrijorata de cantitatea de par pe care pierdeti dupa sarcina, puteti consulta un medic.

Este mult mai probabil ca totul sa fie perfect normal decat sa aveti alte probleme care duc la caderea parului.

Ritmul caderii parului dupa sarcina se va reduce in curand si nu veti ajunge sa cheliti, deci nu aveti motive sa va panicati, insa medicul va poate asigura si el ca totul decurge normal.

Ca majoritatea femeilor, puteti fi socata de cat de mult par va poate cadea dupa sarcina si puteti fi foarte suparata sa vedeti cum pierdeti tot parul acela minunat pe care l-ati avut in timpul sarcinii. Este important sa va amintiti ca in timpul sarcinii parul a fost mai des detorita faptului ca procesul natural de cadere a parului era oprit. Caderea parului dupa sarcina nu este neobisnuita. 

Ce putem face daca parul continua sa cada?

Daca sunteti extrem de ingrijorata sau nu tolerati prea bine caderea parului dupa sarcina, poate ca este timpul de a adopta o tunsoare mai scurta. Acest lucru va face caderea parului sa para mult mai redusa si bineinteles,va da posibilitatea sa-l lasati din nou sa creasca dupa ce hormonii s-au domolit complet si caderea parului a incetat.

Bineinteles, celalalt avantaj al unui par mai scurt este ca nu mai trebuie sa petreceti asa mult timp avand grija de el in conditiile in care aveti un bebe. Asa incat, pana la urma, caderea parului dupa sarcina poate fi chiar o binecuvantare mascata. Citeste Stim ca vrei o alta tunsoare: iata idei de tunsori pentru mamici grabite

10 alimente minune pentru un par sanatos

Atunci cand avem grija de podoaba noastra capilara ne gandim, de regula, la produse cosmetice, la sampoane si masti sofisticate cu extracte din plante minune care sa ne transforme peste noapte in Rapunzel. Un par frumos si sanatos inseamna insa mai mult decat sa folosim produse cosmetice de calitate pentru ingrijirea lui. Secretul consta insa in primul rand, dupa cum sustin specialistii, in alimentatie. Mancam sanatos pentru ca vrem sa ne ferim de boli si pentru ca vrem sa ne mentinem in forma. Insa cati dintre noi aleg sa consume anumite alimente pentru a avea... un par sanatos citeste detaliile aici >

Despre caderea parului e util de stiut:

 Zece moduri naturale a reduce caderea parului
 5 sfaturi impotriva caderii parului
Parul in timpul sarcinii: surpriza si apoi disperarea
Avem nevoie de vitamine pentru un par frumos? Care si de ce

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Andrei
    Andreitrimis la 8/1/2019

    Eu sunt multumit de folixin. Il folosesc de cate ori am probleme cu caderea parului.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Ilie
    Ilietrimis la 24/9/2018

    Un produs bunicel este si halier, un supliment din extracte de plante.

    Raspunde la acest comentariu
  3. ioana
    ioanatrimis la 17/3/2017

    Interesant - nu am stiut de existenta acestui produs. Imi cade parul dupa nastere - am sa il folosesc . Sper sa aiba rezultate.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII