Cele mai bune bauturi dietetice care mentin greutatea si sanatatea

Cele mai bune bauturi dietetice care mentin greutatea si sanatatea

Cele mai bune bauturi dietetice care mentin greutatea si sanatatea

  • Cand va ganditi la bauturi dietetice va ganditi la bauturi carbogazoase fara zahar? Bauturile carbogazoase fara zahar sunt in mod sigur dietetice in sensul ca nu contin calorii, insa ele nu se afla in topul meu de bauturi cele mai indicate pentru o viata sanatoasa.

Mai ales femeile trebuie sa fie foarte prudente in privinta regimului alimentar. Ele sunt mult mai predispuse la osteoporoza decat barbatii – de fapt, au de patru ori mai multe sanse sa faca aceasta boala.

In final, un regim alimentar sanatos include si ceea ce mancati si ce beti. Un stil de viata sanatos include si faptul ca nu ar trebui sa funati si faptul ca trebuie sa ramaneti activa.

Va prezentam in continuare cele mai bune 10 bauturi care va pot mentine greutatea si sanatatea.

  • Apa: Mai mult de jumatate din greutatea organismului uman este reprezentata de apa. Apa este necesara pentru digestie, pentru eliminarea (si prevenirea constipatiei) si pentru reglementarea temperaturii corporale prin transpiratie.
    Cel mai bine ar f sa beti opt pahare de cate 200 ml pe zi. Apa va mentine tenul luminos si taie foamea. Sorbiti apa rece pe parcursul zilei, caci ajuta.
  • Apa carbogazoasa: Aciditatea redusa din apa carbogazoasa va poate satisface pofta de ceva dulce, iar pentru ca nu exista indulcitori artificiali sau ingrediente adaugate, este mai buna decat apele minerale dietetice. Unele ape minerale contin cantitati mari de sodiu. Cititi informatiile despre continut pentru a le evita.
  • Sucul de fructe: Cate un pahar de suc natural de fructe din cand in cand este un rasfat placut. Sucul de portocale sau sucul de grapefruit proaspat stors este delicios. Sucurile imbogatite cu calciu ofera protectie suplimentara oaselor.
    Daca supravegheati caloriile pe care le consumati, atunci in locul paharului care contine numai sucul de fructe (care contine peste 100 de calorii la paharul de 200 ml), beti un pahar de apa carbogazoasa la care adaugati o lingura de suc proaspat.

  • Sucul de rodii: Acest nou frunct la moda este plin de vitaminele A, C, E si acid folic, avand o putere antioxidanta de trei ori mai mare decat ceaiul verde sau vinul rosu.
    Studiile recente au impulsionat vanzarile , aratand ca poate reduce colesterolul rau si riscul bolilor de inima, al osteoartritei si ale unor forme de cancer.
  • Laptele: Studiile au aratat ca laptele degresat sau semidegresat este util in mentinerea greutatii si pierderea kilogramelor in plus, si ca este o sursa excelenta de calciu si proteine (2 pana la 3 pahare zilnic sunt recomandate ca parte a unei diete echilibrate). Daca nu va place laptele sau aveti intoleranta la lactoza, puteti sa consumati lapte neindulcit de soia sau de orez, imbogatit cu calciu.
    Incercati un coctail: Amestecati o cana de lapte semidegresat cu un pahar de iaurt degresat, o ceasca de afine si adaugati gheata pisata.
  • Suc de rosii: Sucul de rosii (sau de orice alte legume) are mai putine calorii decat sucul de fructe , numai 25 calorii si cam 85 milligrame de sodiu la 100 ml.

Sucul de rosii este o sursa grozava de licopen, un antioxidant puternic care protejeaza organismul impotriva bolilor.

  • Ceai: Ceaiul fierbinte sau rece, mai ales ceaiul negru si intr-o masura mai mica ceaiul verde, contin flavonoide, antioxidante puternice care fac ca celulele sangelui sa fie mai putin predispus la coagulare si ofera protectie impotriva bolilor.
    In locul laptelui integral (in cazul in care obisnuiti sa adaugati lapte in ceai), folositi lapte semidegresat sau degresat cu foarte putin indulcitor.

Nota: Ceaiul negru si ceaiul verde contin cofeina (70 mg/200 ml si 35 mg/200 ml respectiv).

  • Ceaiurile de plante: Preparat din flori, frunze, fructe sau plante aromatizante, o ceasca de ceai de plante este relaxanta, placuta si nu contine cofeina. Nu va incredeti in reclamele care sustin ca v-ar ajuta sa slabiti afisate pe multe ceaiuri, ci mai bine cumparati plicuri sigilate de la producatori cunoscuti, in care aveti incredere.
    Alegeti: Musetelul, menta, macesele sau florile de portocal. ( Teiul, cimbrisorul, socul, coada soricelului (desi este amar) si multe alte ceaiuri sunt disponibile si foarte accesibile in farmaciile obisnuite si in cele naturiste din Romania.)
  • Cafeaua: Ufff. Sunt absolut usurata de faptul ca studiile recente arata ca e benefica pentru sanatate . Eu savurez trezirea rapida si vioiciunea pe care mi-o ofera o ceasca de cafea proaspat macinata, fierbinte, iar cercetarile recente arata si ele ca este o buna sursa de antioxidanti, fie normala, fie decofeinizata.
    Dar cafeina este un stimulent, iar consumul prea multor cesti poate duce la dependenta si poate avea efecte contraproductive. Limitati numarul cestilor la una sau doua pe zi: o ceasca de 200 ml de cafea macinata are intre 80 si 135 milligrame de cafeina, in functie de tarie.
    Unele persoane sunt mai sensibile la cafeina decat altele. Daca sunteti sensibila, faceti o rutina din cafeaua de dimineata si treceti la cafea decofeinizata dupa-amiaza.
    Nu adaugati prea multe grasimi saturate (smantana) sau prea mult zahar. Putin lapte semidegresat face si mai bun gustul cafelei.
  • Bauturile carbogazoase fara zahar: Am lasat la sfarsit aceste bauturi . Ele contin o multime de indulcitori artificiali, iar in cantitati moderate sunt sigure. Totusi, contin alte ingrediente artificiale si fosfor, iar o doza prea mare de fosfor, daca nu este compensata de o doza suficienta de calciu, poate duce la decalcifierea oaselor.
    Aveti grija la cafeina din bauturile gazoase. O cutie normala de Coca-Cola fara zahar are 45 miligrame. O doza de Red Bull fara zahar are 80 miligrame – deci cititi cu atentie etichetele.

Consumati cu moderatie:
Alcoolul
: Cercetarile arata beneficiile potentiale ale consumului moderat de vin, de alcool in general, in prevenirea bolilor si a atacurilor cardiace, dar avantajele sunt cu mult depasite de riscul de a bea in exces, mai ales in randul femeilor.

Daca nu aveti obiceiul sa beti, nu incepeti acum, ci luati-va antioxidantii din fructe si legume. Limitati consumul de alcool la o doza (femeile) sau doua (barbatii) zilnic. O doza inseamna o jumatate de sticla de bere, un pahar mic de vin sau o dusca de tarie.

Folositi intotdeauna combinatiile dietetice.

  Forum unde comentam cu placere si ne sustinem

 Diete si iar Diete ...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII