Atractiile turistice ale Parisului

Atractiile turistice ale Parisului

Atractiile turistice ale Parisului

  • Parisul este in mod sigur una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume, fapt ce se datoreaza in egala masura numeroaselor atractii artistice, precum si locatiilor moderne care se integreaza armonios in peisajul parizian. In Paris luxul este la el acasa si respira in fiecare edificiu, clasic sau modern...

Oras al luminilor, oras al indragostitilor, capitala modei… sunt doar cateva dintre denumirile pe care faimoasa capitala a Frantei le-a capatat de-a lungul timpului. Situat in nordul tarii, pe malurile raului Sena, Parisul este in mod sigur una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume, fapt ce se datoreaza in egala masura numeroaselor atractii artistice, precum si locatiilor moderne care se integreaza armonios in peisajul parizian. In Paris luxul este la el acasa si respira in fiecare edificiu, clasic sau modern.

Atmosfera romantica isi face simtita prezenta peste tot. Orasul exercita un farmec bizar care te cuprinde indiferent de scopul pentru care te afli in Paris. E ca si cum in inima lui s-ar gasi o comoara nepretuita care atrage ca un magnet pe oricine a pasit macar odata pe strazile invaluite de un aer magic.

O mini-croaziera pe Sena este cu siguranta solutia cea mai buna pentru a savura toate minunatiile pe care le ofera privelistea orasului pentru ca majoritatea atractiilor pariziene sunt plasate de-a lungul canalelor Senei, adevarat simbol istoric al Parisului. Sena este, de fapt, un fel de calauza naturala a turistului care isi doreste sa ajunga in inima capitalei Frantei, faimoasa Ile de la Cite.

Daca vreti sa patrundeti insa in tainele acestor locuri minunate, dincolo de privelistea exterioara care incanta ochiul, este bine sa va stabiliti dinainte un itinerar care sa cuprinda cateva obiective ce nu trebuie in niciun caz sa lipseasca de pe lista unei excursii pariziene:

Catedrala Notre-Dame
Place du Parvis Notre Dame, Paris 75004
Tel: +33 1 42 34 5610

Piata Parvis, in care se afla Catedrala Notre-Dame este considerat adevaratul centru al Parisului. Aici este marcat “Kilometrul Zero”, locul din care sunt masurate toate distantele intre Paris si celelalte orase ale Frantei.
Inceputa in 1163 si terminata abia in 1361, catedrala si-a recapatat renumele abia dupa ce Victor Hugo a publicat in 1831 romanul care ii poarta numele si este o adevarata splendoare arhitecturala.

Turnul Eiffel
Champs de Mars, Paris 75007
Tel: +33 1 44 11 2345

Turnul este cu siguranta una dintre emblemele Parisului. Da la o inaltime de 300 de metri, turistul isi poate incanta privirea cu o imagine panoramica splendida. Se poate ajunge in varful turnului foarte usor, cu ajutorul ascensoarelor special amenajate, care au opriri la fiecare din cele 3 nivele. Puteti savura un apus de soare parizian, pe una dintre terasele amenajate in interiorul turnului. Privelistea este fascinanta, mai ales in momentul crepusculului cand incep sa se aprinda luminile orasului.

Muzeul Luvru
99 Rue de Rivoli, Paris 75001
Tel: +33 1 40 20 5151

Deschis pentru prima data in 1793, in timpul Revolutiei, Luvrul este astazi unul dintre cele mai importante muzee de arta din lume, adapostind peste 300.000 de capodopere (sculpturi, picture, statui etc) din toate epocile. Printre ele se numara celebrele Venus din Milo si Mona Lisa, simboluri eterne ale civilizatiei umane. Muzeul este o adevarata capodopera prin insusi felul in care a fost gandit. Vizitarea tronsoanelor muzeului poate sa dureze si o zi intreaga insa periplul nu este deloc obositor pentru ca operele de arta pot fi admirate de pe canapele luxoase amplasate strategic, iar vizita poate fi incheiata cu un repaos la unul dintre restaurantele luxoase din incinta intrarii in muzeu.

Muzeul d'Orsay
1 Rue de Bellechasse, Paris 75007
Tel: +33 1 40 49 4814

Muzeul este amenajat intr-o fosta statie de tren, de dimensiuni uriase, transformata astazi intr-un adevarat templu al impresionismului. Desi nu are grandoarea Luvrului, Muzeul D’Orsay este un punct de atractie foarte cautat de turisti. Gazduieste peste 80 de galerii de arta, reprezentative pentru perioada cuprinsa intre mijlocul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea.

Centrul Pompidou
Place Georges Pompidou, Paris 75004
Tel: +33 1 44 78 12 33

Daca vreti sa faceti trecerea spre arta contemporana, vizitati centrul Pompidou, amplasat in centrul Parisului, a carui arhitectura high-tech contrasteaza puternic cu edificiile clasice ale Parisului. Un punct de atractie al muzeului este atelierul Brancusi.

Muzeul Stiintelor si Industriei
30, Avenue Corentin-Cariou, Paris 75930
Tel: +33 1 40 05 70 00

Daca vreti sa va apropiati intru totul de epoca moderna, nu ratati Muzeul Ştiinţelor si Industriei. Cel mai mare muzeu de stiinta din lume, Cite des Sciences et de L’Industrie, este amplasat in parcul La Villette.

Palatul Elysée
55, rue du faubourg Saint-Honoré, Paris 75008

 
Resedinta prezidentiala, Palatul Elysee este o adevarata capodopera de arhitectura. Daca va aflati in Paris in mijlocul lui septembrie nu ratati ocazia de a vizita cladirile istorice in weekendul dedicat Zilelor Patrimoniului.


Bulevardul Champs-Elysées si Arcul de Triumf
Champs Elysées, Paris 75008
Tel: +33 1 44 13 1717

Celebrul bulevard este unul dintre cele mai aglomerate din intreaga lume, insa strabaterea lui iti da sentimentul ca esti in inima Parisului. Arcul de Triumf, punct de plecare al bulevardului, aflat in mijloculu celui mai important sens giratoriu din intreaga lume, este un alt simbol al capitalei, tribut adus de Napoleon armatei franceze.

Piata Concorde
Place de la Concorde, Paris 75008
Tel: +33 1 47 03 1250

 
Grandioasa piata se afla la celalalt capat al bulevardului Champs-Elysees si este un loc impregant de spiritual parizian. Este cea mai mare piata a Parisului, iar marcile de lux sunt prezente la tot pasul, ca de altfel de-a lungul intregului boulevard.

Sainte-Chapelle
4 Boulevard du Palais, Paris 75001
Tel: +33 1 43 54 3009

Unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale din secolul al XIII-lea, construita special pentru a adaposti bogatiile lui Ludovic al IX-lea, Saint-Chapelle este o adevarata bijuterie arhitectonica ce merita vizitata.


Domul Invalizilor
Esplanade des Invalides, Paris 75007
Tel: +33 1 44 42 3767

Construita in 1670, din initiativa regelui Ludovic al XIV-lea, cladirea era menita sa adaposteasca soldatii raniti. Este a doua cladire din Paris ca inaltime, dupa Turnul Eiffel, si adaposteste mormantul lui Napoleon, precum si Muzeul Armatei si alte cateva muzee istorice.

Sacré-Coeur
35 Rue Chevalier de la Barre, Paris 75018
Tel: +33 1 42 51 1702

 
Situata in varful colinei Montmartre, basilica Sacre-Coeur este o adevarata capodopera a secolului al XIX-lea. Imaginea panoramica ce poate fi admirata de pe platoul din fata bisericii o egaleaza ca frumusete pe cea din varful turnului Eiffel. Acest lucru se datoreaza si atmosferei tipic pariziene care te invaluie in fiecare loc din Montmartre.

Lista poate fi completata cu multe alte edificii care, impreuna, fac din Paris ceea ce este astazi – una dintre cele mai cautate destinatii turistice din intreaga lume. Dincolo de toate aceste minuni artistice, Parisul si-a castigat prestigiul si datorita numeroaselor hoteluri si restaurante de lux prezente la tot pasul. Si toate acestea sunt completate de inegalabilele cafenele pariziene care te imbie la tot pasul cu aroma specialitatilor de cafea sau a deserturilor sofisticate. Toate, impreuna, creeaza ceea ce numim „magia Parisului”, care, odata ce a pus stapanire pe cineva, isi exercita permanent puterea, pentru ca in Paris nu se poate sa mergi o singura data – intotdeauna poti fi sigur ca vei reveni.

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. GGIILDA
    GGIILDAtrimis la 24/1/2012

    SUPERBE IMAGINI!FELICITARIU

    Raspunde la acest comentariu
  2. STANCU GABRIELA
    STANCU GABRIELAtrimis la 25/7/2011

    IMI PLACE ACEST ARTICOL PENTRU CA VISEZ SA AJUNG IN PARIS.II DAU NOTA 10

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII