Operatiunea olita si fluieratul

Operatiunea olita si fluieratul

Operatiunea olita si fluieratul

Bebelusii in scutece pot asocia fluieratul cu urinarea. De la varsta de 9 luni devin capabili sa pastreze scutecele uscate atat timp cat le este amintit cu regularitata sa foloseasca olita. Cercetatorii spun ca in timp ce copiii occidentala sunt instruiti sa foloseasca olita acum mai tarziu decat in trecut, initierea acestui proces mai devreme in Vietnam este privit ca un semn de mandrie. Studiile facute pe familiile vietnameze crediteaza metoda fluieratului ca fiind eficace in procesul de renuntare la scutece si incepere a folosirii olitei la copii, de la 9 luni.

Exista varianta de a scapa cat mai repede de scutec ...

Familiile vietnameze isi scot copiii din scutece la 9 luni, invatandu-i sa foloseasca olita ... prin fluierat. Studiile facute pe familiile vietnameze crediteaza metoda fluieratului ca fiind eficace in procesul de renuntare la scutece si incepere a folosirii olitei la copii, de la 9 luni.

Poate suna copilareste, dar fluierand-i copilului, acesta invata sa foloseasca olita inainte de a putea merge in picioare.

Pana la varsta de 2 ani, atunci cand copiii din Marea Britanie sunt de abia la inceputurile folosirii olitei, copiii vietnamezi sunt capabili sa gestioneze singuri intregul proces. Cercetatorii suedezi au declarat ca formarea acestui reflex incepe inca de la nastere, cand mamele scot un sunet fluierat atunci cand copilul da semne ca ar vrea sa isi faca nevoile.

Copiii asociaza fluieratul cu momentul de pipi

Copiii asociaza fluieratul cu urinarea si, de la varsta de 9 luni devin capabili sa pastreze scutecele uscate atat timp cat le este amintit cu regularitata sa foloseasca olita. Cercetatorii spun ca in timp ce copiii occidentala sunt instruiti sa foloseasca olita acum mai tarziu decat in trecut, initierea acestui proces mai devreme in Vietnam este privit ca un semn de mandrie.

Ei au adaugat ca, pe langa motivul financiar (cel al pretului scutecelor) controlarea vezicii urinare mai devreme poate fi benefica aparatului urinar. In trecut, educarea copiilor in folosirea olitei incepea de multe ori inainte de varsta de un an. Dar mamele din ziua de azi sunt sfatuite sa astepte pana cand copilul are macar 18 luni, iar multe incep chiar mai tarziu.

Despre operatiunea olita, mai citeste si:
 

Forumuri recomandate

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013
traducere adaptata dupa: oudersvannu.nl

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.