10 remedii pentru diaree - in caz de nevoie

10 remedii pentru diaree - in caz de nevoie

10 remedii pentru diaree - in caz de nevoie

Fie ca se datoreaza unei bacterii sau este provocata de un aliment consumat in ultimele 24 de ore, o data sau de doua ori pe an puteti suferi de diaree: scaune frecvente, apoase, care pot fi insotite de crampe dureroase sau greata si varsaturi.

Iata 10 remedii pentru diaree pe care trebuie sa le stiti, in caz de nevoie :)

1: Hidratati-va !!!!
2: Mancati iaurt
3: Odihniti-va
4: Luati medicamente
5: Evitati anumite alimente
6: Beti ceai de musetel
7: Consumati alimente bogate in amidon
8: Incercati afinele
9: Ceaiul din coaja de portocala
10: Digerati seminte de schinduf

Desi diareea este incomoda si neplacuta, nu este un lucru prea serios la adultii sanatosi, decat daca devine o afectiune cronica. La persoanele tinere, sau la cele in varsta cu boli cronice, situatia se schimba. Lipsa unui consum suficient de lichide poate complica ceea ce ar fi fost o situatie destul de usor de rezolvat.

Exista doua tipuri de  diaree: acuta si cronica

Din fericire, marea majoritate a diareei este acuta sau pe termen scurt. Acest tip de diaree va tine la toaleta pentru cateva zile, dar nu persista mult timp. Diareea acuta este de asemenea, cunoscuta sub numele de diaree non-inflamatorie. Simptomele sale sunt ceea ce majoritatea oamenilor asociaza cu afectiunea: scaune frecvente, apoase, insotite de crampe stomacale, gaze si greata.

Diareea acuta are de obicei un inculpat bacterian sau viral. Gastroenterita, gresit numita "gripa stomacului", este una dintre cele mai frecvente infectii care cauzeaza diaree. Gastroenterita poate fi cauzata de multe virusuri diferite. Consumul de alimente contaminate cu bacterii poate provoca, de asemenea, diaree. Alte cauze ale diareei acute sunt intoleranta la lactoza, indulcitori (cum ar fi sorbitolul), antiacizii care contin magneziu, prea multa vitamina C, si unele antibiotice.

In continuare veti gasi cai domestice de atac pentru a va mentine sanatos in timpul luptei cu diareea. 

1: Hidratati-va !!!!

Odata cu aparitia diareei, pierdeti multe lichide, si, cu ele, electroliti importanti cum ar fi minerale precum sodiu si potasiu, importante in functionarea corpului uman. Iata cum puteti inlocui ce pierdeti:

• Beti multe lichide. Consumati doi litri (opt pahare) de lichide pe zi, chiar 12 cesti in caz de stare febrila. Apa plata nu are electroliti, dar e una dintre optiunile care va ajuta sa inlocuiti lichidul pierdut. Ceaiul cu putin zahar, bauturile sportive , sucurile neacidulate (aromele decofeinizate, cum ar fi ghimbirul, sunt cele mai bune), si sucuri de fructe altele decat de mere si prune, care au un efect laxativ.
• Cumparati o solutie de inlocuire a electrolitilor. Pedialyte, Rehydralyte si Ricelyte sunt disponibile fara prescriptie medicala. Aceste formule contin cantitatea necesara de fluide si minerale pentru o buna functionare a organismului dvs..

Orice alegeti sa beti, aveti grija sa fie rece; in acest fel, va fi mai putin iritant. Beti incet, cu inghitituri mici, nu consumati tot paharul o data.

2: Mancati iaurt

Cautati un iaurt pe baza de culturi vii. Aceste "culturi" sunt bacterii prietenoase care ajung in intestine, protejandu-va. Daca aveti deja diaree, acestea pot ajuta la producerea de acid lactic in intestine, distrugand bacteriile rele, grabind procesul de insanatosire.

Iaurtul este un remediu pentru diaree

Iaurtul pe baza de culturi vii (Chefirul) este, de asemenea, cel mai bun mod de a trata diareea cauzata de antibioticele luate pe cale orala. Antibioticele distrug bacteriile benefice din intestine, dar culturile vii refac aceste bacterii. Utilizarea iaurturilor odata cu inceperea tratamentului cu antibiotice poate evita diareea cu totul.

3: Odihniti-va

Daca nu sunteti prea tanar, sau in varsta, sau suferiti de o boala cronica, odihniti-va cateva zile. La urma urmei, acesta este modul natural al corpului dvs.de a se apara. Incercati sa va odihniti in pat si sorbiti o supa calduta, nu foarte fierbinte, la care adaugati un pic de sare, daca nu este deja sarata. Un sticla cu apa calda asezata pe burta poate ajuta la ameliorarea crampelor abdominale.

4: Luati medicamente

Oprirea diareei cu ajutorul unui medicament luat fara prescriptie medicala poate sa nu fie cea mai buna varianta pentru corpul dvs., deoarece diareea reflecta, probabil, incercarea organismului de a scapa de o eroare suparatoare. Cu toate acestea, daca considerati necesar, Pepto - Bismol este, probabil, cel mai sigur medicament antidiareic. Se pare, de asemenea, ca are un efect antibacterian, util impotriva diareei calatorului, care este de obicei legata de bacterii. Mai bine evitati medicamentele antidiareice.

Daca totusi aveti nevoie de unul, puteti incerca unul din urmatoarele: Imodium AD incetineste motilitatea, sau miscarea intestinului; Kaopectate absoarbe lichidele. Pacientii varstnici trebuie sa utilizeze aceste medicamente numai cu acordul medicului, deoarece motilitatea scazuta poate fi periculoasa intr-o infectie si poate duce la probleme mai mari.

In caz de diaree folositi medicamente, doar cu presciptie medicala

5: Evitati anumite alimente

Evitati laptele, branza si alte produse lactate (cu exceptia iaurtului, exceptia cazului in care nu il tolerati bine), in timpul diareei, precum si o perioada de 1-3 saptamani dupa ce se opreste. Intestinul subtire este afectat in urma acestei afectiuni si nu va functiona bine o perioada. Cofeina stimuleaza atat sistemul nervos, cat si intestinele. Si asta e ultimul lucru de care aveti nevoie in perioada in care aveti diaree. Concentratiile mari de zahar pot creste diareea; si zaharul din fructe poate face acelasi lucru.

Evitati alimentele grase sau bogate in fibre. Acestea nu sunt tocmai indicate pentru intestinul dvs. in acest moment. Aveti nevoie de alimente cum ar fi: supa, gelatina, orez, fidea, banane , cartofi, paine prajita, morcovi fierti, biscuiti fara sare, carne de pui fara piele.

6: Beti ceai de musetel

Musetelul este bun pentru tratarea inflamatii intestinale si are proprietati antispastice. Puteti prepara o ceasca de ceai de musetel din pliculete de ceai ambalate, sau puteti cumpara flori de musetel si frunze de menta, pentru a face infuzie cu cate o lingurita din fiecare la o cana de apa clocotita timp de 15 minute. Consumati 3 cani pe zi. De asemenea, taninul din ceaiul negru obisnuit are un efect anti-diareeic.

Ceaiul de musetel are proprietati antispastice

7: Consumati alimente bogate in amidon

Alimentele bogate in amidon, cum ar fi orezul gatit sau cerealele tapioca, pot ajuta la ameliorarea simptomelor diareei. Pregatiti cerealele conform cu instructiunile de pe cutie, evitand adaugarea a prea mult zahar sau sare, deoarece acestea pot agrava diareea. Evitati fulgii de ovaz, deoarece sunt bogati in fibre pe care intestinele nu le tolereaza prea bine in timpul diareei.

Cartofii sunt un alt aliment cu amidon, care poate ajuta la restabilirea nutrientilor si la reconfortarea stomacului. Dar cartofii prajiti nu va vor ajuta. Alimentele prajite au tendinta de a agrava durerea de burta. Alte legume radacinoase, cum ar fi morcovul (fiert, desigur) sunt de asemenea, usoare pentru un stomac deranjat si sunt incarcate de substate nutritive. Orezul alb fiert este un alt aliment cu amidon, care poate fi consumat in recuperarea de la diaree.

8: Incercati afinele

Radacina de afine este un remediu popular pentru diaree. In Suedia, medicii prescriu pentru problemele de stomac o supa facuta cu afine uscate. Afinele sunt bogate in anthocyanosides, care au proprietati antioxidante si antibacteriene, precum si taninuri, care combat diareea.

Afinele sunt un remediu popular pentru diaree

9: Ceaiul din coaja de portocala

Ceaiul din coaja de portocala este un remediu popular, despre care se crede ca ajuta la digestie. Puneti o coaja de portocala tocata (preferabil de la o portocala organica - de altfel cojile pot contine  pesticide si coloranti ), intr-o oala de un litru de apa clocotita si acoperiti; lasati-o sa stea pana apa se raceste; puteti adauga putin zahar sau miere.

10: Digerati seminte de schinduf

Stiinta a spus "da" acestui remediu popular - dar numai pentru adulti (nu a fost stabilit cat este de sigur pentru copii). Se consuma 1/2 lingurita seminte de schinduf amestecate cu apa.

Toate aceste remedii ar trebui sa ajute la reducerea semnificativa a severitatii si a disconfortului produs de diaree. Daca aceasta persista cateva saptamani, este posibil sa aveti o afectiune mai grava, sindromul intestinului iritabil sau o alergie alimentara severa. Consulati un medic sau un specialist, in acest caz.

Mai cititi si urmatoarele:

Despre medicamente

Despre medicamente

Dulapiorul cu medicamente al familiei dvs. este mai mult ca sigur supraincarcat cu o multime de medicamente comune,impotriva tuturor bolilor, de la febra si dureri in gat pana la dureri si boli…

Soia este bogata in toxine

Soia este bogata in toxine

In ciuda faptului ca a fost puternic promovata ca un produs alimentar sanatos in ultimii ani, boabele de soia contin in mod natural toxine sau anti-nutrienti. De exemplu, soia are un nivel ridicat…

9 Alimente pe care inima ta le URĂȘTE 😡

9 Alimente pe care inima ta le URĂȘTE 😡

Alimentatia optima a sanatatii inimii a unui adult consta in aproximativ 2.000 de calorii, mai putin de 1.500 de miligrame de sodiu, mai putin de 16 de grame de grasimi saturate si mai putin de 300 de…

Forumurile parintilor informati: Clinica Virtuala DC: Consultanta medicala online. 

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII