4 locuri unde NU trebuie sa iti mangai pisica, si 1 loc care il adora

4 locuri unde NU trebuie sa iti mangai pisica

4 locuri unde NU trebuie sa iti mangai pisica

  • Unele lucruri chiar se schimba in bine odata cu varsta. Printre ele se afla si capacitatea mea de a intelege mai bine pisicile si de a construi o legatura mai puternica si mai implinita cu felinele din viata mea.

Cum iti mangai pisica?

Unele lucruri chiar se schimba in bine odata cu varsta. Printre ele se afla si capacitatea mea de a intelege mai bine pisicile si de a construi o legatura mai puternica si mai implinita cu felinele din viata mea.

Mi-am petrecut viata avand grija de animale si am fost mereu un observator atent a ceea ce le face fericite. Dar stiu, de asemenea, ca a mangaia o pisica intr-un loc gresit poate duce la un sfarsit nu prea placut pentru tine. Si in timp ce majoritatea proprietarilor de pisici isi dau seama in cele din urma de asta, pe cont propriu, tu ai putea fi unul dintre acei oameni a caror pisica nu tolereaza miscarile gresite.

De aceea am sa iti impartasesc ceea ce stiu, 4 locuri in care pisicile adora sa fie mangaiate, si un loc pe care trebuie sa il eviti.

Nu atingeti!

In timp ce cainii sunt in general, destul de siguri pe identitatea lor ca animale de prada - chiar si cainii mici par sa-si imagineze ca sunt lupi infricosatori - pisicile trebuie sa fie mai atente atunci cand sunt la panda. Asta pentru ca sunt foarte constiente de faptul ca sunt atat pradatori cat si prada. Pentru un soricel, o pisica este o masina eficienta de ucis. Pentru un lup, o pisica este masa de pranz.

Nu atinge burtica!

Ce inseamna acest lucru pentru o pisica: trebuie sa fie mereu atenta. Atunci cand o pisica este intr-o lupta, nu exista nici un teritoriu mai important de protejat decat burta, din moment ce acolo se afla toate organele vitale. O atingere in acel loc si pisica va declansa o manevra defensiva.

In timp ce unele pisici pot sa invete sa accepte scarpiantul pe burta, bland, altele nu vor proceda la fel.

Locuri unde scarpinatul pisicii este acceptat

Orice pisica adora sa fie scarpinata si mangaiata in locurile unde se afla glandele care degaja feromoni. Cand pisica se freaca de tine sau de coltul canapelei cu barbia si capul, ea impregneaza compusii chimici din aceste glande, si astfel recunosc lucrurile care le apartin. Cand se freaca adesea de picioarele sau de mainile tale, nu face altceva decat sa reimprospateze mirosul, pentru a-l recunoaste in continuare ca fiind al ei. Probabil ati observat ca in momentul in care ajungeti acasa, pisica se freaca imediat de picioarele voastre :)

Cand mangai o pisica in aceste zone ale corpului, o faci sa se simta  minunat. Deci, care sunt aceste puncte fierbinti?

Baza barbiei. Frecati pisica usor de-a lungul partii inferioare a barbiei, in special in locul in care falca se conecteaza la craniu. Probabil va toarce in semn de multumire si placere.
Baza urechilor. Cand pisica te loveste cu capul inseamna ca te marcheaza ca fiind al ei, tu ii apartii.
Obrajii din spatele mustatilor. Da, chiar acolo! Este un loc preferat de pisicute. Si cu siguranta iti vezi pisica fecandu-si obrajii de diverse lucruri din casa, chiar si de tine
Baza cozii. O mangaiere blanda pe spate cu o presiune usoara la baza cozii. Imediat vei observa cum isi ridica codita si parca sta pe varful picioruselor din spate.

Incearca sa o mangai si tu in aceste locuri si vei vedea cum pisica iti va impartasi dragostea. Veti avea de castigat amandoi :)
 

Ce spune coada pisicii tale?

autor: traducere si adaptare dupa vetstreet.com si trishalavittaecats.blogspot.ro - 2014

Interesant de citit:
Cum intra o pisica intr-o cutie?

Sau mai bine zis cum intra o pisica dolofana intr-o cutie mai mica decat ea? Ei bine, priviti si luati aminte! Pisica Maru a facut milioane de oameni sa rada si este deja foarte cunoscuta :) … ... citeste

De-a ascunsul cu pisica

Pisicutele sunt, de obicei, multumite petrecandu-si zilele ratacind prin gradina, prinzand un soricel, si mai apoi asezandu-se pe canapea pentru un pui de somn, dupa o masa copioasa evident. Dar nu… ... citeste

Cum poti vedea ca pisica planuieste sa te omoare

Cum poti vedea ca pisica planuieste sa te omoare :) Analizeaza imaginile cu atentie si spune-ne: planuieste pisica ta sa te omoare? Eu trebuie sa recunosc ca a mea o face zilnic ... dar tot o iubesc… ... citeste



 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII