Macarons cu ganache

Macarons cu ganache

Macarons cu ganache

  • Bate albusul si zaharul tos spuma pana devine rigida. Daca folosesti, adauga acum colorantul gel sau praf si mai amesteca 20 de secunde.

Macarons cu ganache

Ingrediente macarons:

  • 4 albusuri de ou mare sau 5 mici
  • 70g zahar tos
  • 230g zahar pudra
  • 120g faina de migdale (migdale macinate foarte fin)
  • 2g sare
  • colorant (optional)

Pentru ganache:

  • 100g ciocolata
  • 30ml smantana dulce

Mod de preparare macarons:

Icalzeste cuptorul la 150 grade C.

Bate albusul si zaharul tos spuma pana devine rigida. Daca folosesti, adauga acum colorantul gel sau praf si mai amesteca 20 de secunde.

Cerne faina de migdale, zaharul pudra si sarea de doua ori, aruncand orice bulgari de migdale, care sunt prea mari pentru a trece prin sita. Incorporeaza amestecul in albusul spuma, cu ajutorul unei spatule de cauciuc. Amestecul trebuie sa fie neted si sa nu curga. Nu amesteca prea mult!

Pregateste tava tapetata cu hartie de copt, pune compozitia intr-un pos cu dui simplu, sau o punga taiata la un colt, si spriteaza discuri de cca 2-2.5cm diametrul. Pentru a-ti usura munca iti recomand sa desenezi pe hartia de copt cercuri, astfel toate vor iesi la fel (poti desena pe verso daca se vede bine prin ea) :) Se lasa sa stea la temperatra camerei cat sa prinda o coaja usor ferma apoi se pun in cuptorul incins cca 15-20 de minute maxim. Dupa ce sunt gata se scot imediat de pe tava cu tot cu hartie si se lasa la racit inainte de a le desprinde.

Macarons

Mod de preparare ganache:

Adu smantana la punctul de fierbere si toarna ciocolata. Las-o sa stea cateva minute apoi amesteca pana se topeste. Inainte de folosire se lasa la racit pana se ingroasa. Optional se poate pune si putin unt odata cu ciocolata.

autor: bucatar supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

Interesant de citit:
Negresa cu crema de branza

Se incalzeste cuptorul la 170ーC si se unge o tava patrata de 20cm cu unt si apoi tapetata cu hartie de copt. ... citeste

Clatite cu banane

Amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un castron separat, amesteca bine oul cu laptele, uleiul si bananele. ... citeste

Tarta cu mere

Amesteca 50g de unt cu zaharul pudra. Adauga faina si framanta aluatul pana devine sfaramicios. Adauga oul si mai framanta putin pana la omogenizare. Pune aluatul in folie alimentara si lasa-l la rece… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII