Costumul de baie – vedeta garderobei estivale

Costumul de baie – vedeta garderobei estivale

Costumul de baie – vedeta garderobei estivale

  • Desi nu se numara neaparat printre piesele de rezistenta ale unei garderobe, costumul de baie este un element de care nicio femeie nu se poate lipsi in anumite momente. In sezonul estival, fiecare supereva il imbraca cel putin o data, intr-una din zilele toride de vara, fie ca se afla pe plaja insorita, fie ca isi lasa trupul cuprins de razele imbietoare ale soarelui din zonele montane.

Cu alte cuvinte, existenta unui costum de baie in garderoba devine, pana la urma, un fapt absolut necesar, mai ales odata cu venirea verii. Si daca vreti sa fiti in pas cu tendintele, atunci cu siguranta ca va trebui sa va schimbati aproape in fiecare an costumul de baie, chiar daca il veti purta practic doar cateva zile.

In aceasta vara, tendinta de baza in ceea ce priveste costumele de baie o urmeaza pe aceea generala – indiferent de model, accentul este usor retro. Si daca in ceea ce priveste hainele, amprenta dominanta este cea a anilor ’80, costumele de baie din aceasta vara ne duc si mai mult inapoi in timp, undeva prin anii ’60. Bikini tip baby doll, cu sau fara volanase, sutiene cu banda lata, cupe generoase care pun in evidenta formele – iata cateva dintre liniile de baza ale verii.

 


Deux – pieces

Elementul distinctiv al acestui sezon il constituie, cu siguranta, revenirea taliei inalte. Dupa ce pantalonii cu talie inalta au facut furori pe podium, iata ca acum talia inalta invadeaza plajele. Sursa de inspiratie o constituie, probabil, o anumita nostalgie a feminitatii gen Brigitte Bardot. Doua sunt de fapt liniile dominante in cazul costumelor de baie deux-pieces – fie adoptati un model in spirit „lolita” (cupe largi, slip cu talie inalta, imprimeuri vesele cu buline, volane etc), fie optati pentru un look „femme fatale” (slip cu talie foarte inalta, de culoare inchisa, sutien cat mai ingust, in contrast cu nuanta slipului). Daca in primul caz formele plinute pot reprezenta un avantaj, in al doilea, este de preferat sa aveti coapse foarte bine definite si o talie de invidiat pentru ca altfel, efectul nu va fi cel vizat.


O singura piesa

O alta noutate este si preferinta clara pentru costumele de baie alcatuite dintr-o singura piesa, in ton cu tendinta retro din aceasta vara. Aveti de ales intre doua variante de baza – fie un costum strans pe talie care acopera fesele si care mizeaza pe decolteu, fie un fals deux-pieces imbinat in zona abdomenului. Prima varianta, desi acopera foarte mult corpul, este foarte senzuala pentru ca pune accentul pe decolteu. Ideal este sa o puteti purta fara bretele sau cu bretele foarte subtiri.

A doua varianta, desi foarte sexy, este destul de dificil de purtat daca nu aveti un corp de invidiat. Este, de fapt, un soi de hibrid intre costumul de baie alcatuit din doua piese si cel alcatuit dintr-o singura piesa. Conteaza foarte mult ca decupajul sa puna in evidenta o anumita proportie intre partea superioara si cea inferioara pentru ca altfel costumul ar putea dezavantaja chiar si un corp perfect.

Nuante, imprimeuri, accesorii

In ceea ce priveste culorile, nota dominanta este si in aceasta vara cea exotica. Totusi sunt de evitat imprimeurile demodate cu palmieri si flori hawaiene. Exotismul verii 2008 este mai curand tahitian, decat hawaian – culori calde, cocktailuri tropicale in spiritul tendintei „tie and dye”, ornamente bogate. O alta tendinta este si aceea care aminteste de verile mexicane – imprimeuri in dungi, broderii traditionale etc. In mare voga este si stilul nautic, pe care l-am vazut deja pe podium in colectiile pret-a-porter. Imprimeurile marinaresti, in alb, rosu si bleu pot fi completate cu succes de motive similare cum sunt ancorele, carmele, delfinii etc.

Cat despre accesorii si alte elemente vestimentare ce pot completa cu succes costumul de baie in acesta vara, ele se incadreaza in tendinta generala a colectiilor care au impus deja o nota specifica – sandale romane, tip gladiator, rochii lungi de voal, eventual cu un umar dezgolit sau camasi largi, cu maneci scurte, purtate descheiate, genti voluminoase, tip paner, multe bratari colorate si ochelari de soare cu rame masive, colorate. Si, dincolo de toate, evident, un bronz de invidiat...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. madalina
    madalinatrimis la 14/7/2008

    sunt adevarate..poate le aveti si in catalog..k as dori si eo unul..

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII