Prejudecati vestimentare daramate de staruri

Prejudecati vestimentare daramate de staruri

Prejudecati vestimentare daramate de staruri

  • Felul in care ne imbracam nu depinde doar de trendurile pe care le lanseaza marii creatori si de gusturile pe care noi insine le avem. Uneori evitam sa purtam anumite tinute din cauza prejudecatilor pe care le au cei din jur si pe care noi insine le adoptam in timp. Exista insa supereve care nu tin cont de miturile negative legate de vestimentatie si asta le face sa fie speciale prin indrazneala lor...

De nenumarate ori, din dorinta de a fi altfel decat restul lumii, starurile sunt cele care, cu buna stiinta, incalca regulile vestimentare nescrise, dar vehiculate de toata lumea. Uneori, efectul este dezastruos, alteori insa starletele hollywoodiene reusesc sa darame orice prejudecati pe care le-ar putea avea femeile in privinta felului de a se imbraca.

Femeile peste 35 de ani nu trebuie sa poarte mini...

Total fals! Este suficient sa va aruncati privirea la picioarele lui Gwyneth Paltrow care poarta o rochie neagra foarte simpla, pentru a infirma aceasta prejudecata. Daca aveti picioare frumoase, nu exista niciun motiv sa nu purtati mini dupa o anumita varsta. Aveti grija insa la restul tinutei – optati pentru o coafura simpla si un machiaj discret.

 Paietele sunt doar pentru tinutele de seara...

Adevarul este ca daca stiti cum sa le asortati, paietele pot fi purtate si ziua. Rachel Bilson declara ca prefera paietele in orice imprejurare, pentru ca dau  o nota de glamour oricarei tinute. Aplicate pe o tesatura mata, de culoare inchisa, paietele pot avea un efect neasteptat intr-o tinuta de zi. Ideal este sa purtati o sigura piesa cu paiete, pentru cealalta alegeti un material in culori mate.

A-ti expune corpul este de prost gust...

Este o prejudecata pe care majoritatea superevelor care se declara adepte ale elegantei sofisticate o au. Este bine de stiut insa, ca nu conteaza neaparat cat anume expuneti, ci cum o faceti. Joy Bryant, spre exemplu, arata ca o adevarata lady in rochia semnata Matthew Williamson, iar decupajul destul de adanc in zona taliei o face sa fie foarte sexi, fara sa inlature in totalitate alura conservatoare a tinutei. Ideea este ca atunci cand imbracati o rochie care lasa sa se vada foarte mult, trebuie neaparat sa o asortati cu un accesoriu indispensabil – increderea in sine.

 Rochiile lungi nu sunt pentru mignone...

Nimic mai fals! Chiar daca sunteti scunde, nu ezitati sa purtati rochii lungi. Eva Longoria, Jessica Simpson si Kristen Bell o fac cu succes si uneori reusesc sa arate splendid in ele. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti un material in culori luminoase si sa evitati faldurile prea bogate. O rochie care sa urmeze liniile naturale ale corpului, ca cea purtata de Kristen Bell in imaginea alturata, este tinuta ideala pentru o petrecere cu pretentii. Nu uitati sa purtati tocuri!


Combinatiile de culori stridente trebuie evitate...

Este o prejudecata pe care nu doar vedetele au infirmat-o, ci si tendintele colectiilor din ultimele sezoane. Culorile flashy au revenit pe podium inca din toamna trecuta si continua sa reziste cu brio. O combinatie inedita cum este rosu intens cu ciclamen, desi pare bizara, este purtata cu succes de Reese Witherspoon. E drept ca la perfectiunea imaginii contribuie si silueta de invidiat a vedetei...

Blugii nu se asorteaza niciodata cu o jacheta denim...
 
Este adevarat ca uneori o tinuta completa denim poate fi monotona. Nu insa si in felul in care poarta Rihanna. Puteti purta pantaloni denim cu jachete din aceeasi gama, fara sa riscati nimic. Singurul lucru de care trebuie sa tineti seama este ca tesatura celor doua piese vestimentare sa fie diferita, iar nuantele sa fie complementare.


 Pantofii in culori deschise nu merg cu ciorapi negri...

Ciorapii negri pot fi, de fapt, foarte sic atunci cand sunt combinati cu o pereche de pantofi eleganti in culori foarte deschise. Sarah Jessica Parker a reusit sa transforme o rochie obisnuita intr-o tinuta foarte eleganta tocmai pentru ca a combinat-o cu o pereche de ciorapi negru mat si cu pantofi roz cu tocuri inalte. Margelele, asortate cu pantofii, completeaza in mod fericit o astfel de tinuta.


 


 Rochiile din piele sunt doar pentru motocicliste...

Nu trebuie sa fiti in niciun caz fan Whitesnake ca sa purtati o haina din piele. Sienna Miller arata chiar foarte bine in rochia sa din piele, creata de Alexander McQueen, asortata cu un bolero rosu. Singurul element de care trebuie sa tineti cont daca vreti sa purtati o rochie sau o fusta din piele este lungimea – de preferinta, alegeti ceva care sa nu depaseasca linia genunchilor. Iar pentru a spori nota casual a tinutei purtati un taior dintr-un material textil, in culori vii.


 

 Centurile nu se asorteaza cu burticile femeilor insarcinate...

Adevarul este ca o centura aleasa cu grija poate transforma o rochie de jerseu intr-o adevarata tinuta de bal. Jessica Alba a dovedit pe parcursul sarcinii sale ca femeile insarcinate pot purta centuri care sa le accentueze burtica si sa le sporeasca feminitatea. Rochia Lanvin din imagine nu mai are nevoie de niciun comentariu...

 .
 

Acestea sunt doar cateva dintre prejudecatile pe care starurile au reusit sa le invinga, transformandu-le uneori in adevarate trenduri. Daca vreti sa va exprimati liber personalitatea, imbracati-va exact asa cum simtiti! Nu este nevoie sa fiti vedete ca sa va invingeti propriile prejudecati vestimentare!

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze... 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII