Mame celebre care alapteaza... sau nu

Mame celebre care alapteaza... sau nu

Mame celebre care alapteaza... sau nu

  • In ultima vreme, s-a observat un baby boom in randul celebritatilor, iar unii spun impresionantele decoltee ale unor staruri precum Christina Aguilera si Halle Berry, sunt gratie faptului ca alapteaza. Si mai sunt staruri in aceasta situatie. Am aruncat o privire la celebritatile care alapteaza – si la cele care nu isi alapteaza faimoasele progenituri.
Celebritatile care alapteaza

Charlotte Church – fosta cantareata ce poza in copil rebel i-a luat pe toti prin surprindere, renuntand la viata de petreceri pentru a deveni intruchiparea maternitatii cand a dat nastere fiicei ei, Ruby.

Inca alaptandu-si fiica, mama de 21 de ani a declarat: Nu pot concepe sa nu alaptez. Nu am de gand sa tin predici despre asta, dar este mai bine pentru bebelus si pentru mama, si este si un lucru care te ajuta la crearea unei legaturi cu copilul. Cred ca este ridicol sa poti si sa nu vrei sa o faci.

UPDATE....Charlotte Church va atentiona alte tinere mame sa se gandeasca sa alapteze, dupa ce statisticile recente au dezvaluit ca numai 42% dintre mamele din Tara Galilor sub 20 de ani incep sa alapteze, fata de 76% dintre mamele de peste 30 de ani.

Nicole Richie – Inainte sa ramana insarcinata cu fiica ei Harlow, Richie a avut parte de multa publicitate negativa din cauza pierderii ei severe in greutate. Dupa ce a nascut, totusi, infatisarea ei a redevenit mai durdulie, in parte datorata alaptarii exclusive.

Ea inca are grija ce mananca, dar din motive mult mai rationale: Sunt atatt de multe lucruri pe care nu le pot manca, deoarece fetita mea este sensibila.Eu chiar mananc mancare slaba – supa de pui cu taitei, legume, peste. A trebuit sa renunt la lapte, la rosii si la salata. Crezi ca trebuie sa renunti la toate cand esti insarcinata, dar de fapt asta se intampla atunci cand alaptezi, a spus proaspata mama.

Naomi Watts – Actrita australiana este mama unui baietel pe nume Alexander si spune ca alaptatul inseamna ca poate continua sa manance orice doreste. De fapt, am mancat atat de mult ca atunci cand eram insarcinata, deoarece pentru a produce lapte, trebuie sa continui sa consumi carbohidrati.

Este ciudat faptul ca atunci cand sunt in plina campanie de promovare a unui film imi este greu sa ma mai intereseze altceva. Ma gandesc numai cand este urmatorul alaptat, cand pot sa mai dorm, cand trebuie sa mai pompez lapte din sani, cand trebuie sa-i tai unghiile ca sa nu se zgarie?

Halle Berry – Alta celebritate care s-a alaturat clubului mamelor celebre si-a facut prima aparitie publica la numai sase saptamani dupa nasterea fiicei ei ei Nahla Ariela Aubry in martie.

Actrita laureata cu premiul Oscar, in varsta de 41 ani, si-a etalat silueta de dupa nastere intr-o rochie cu imprimeu de leopard cu un decolteu adanc, care atragea atentia asupra sanilor ei „noi“. PS: de ce isi pupa steaua?

Christina Aguilera – Cantareata de 27 de ani a glumit de de curand pe seama dimensiunilor sanilor ei de mama care alapteaza la emisiunea lui Ellen DeGeneres. Ea recunoaste ca alaptarea exclusiva a fiului ei de trei luni a ajutat-o sa-si recapete silueta de dinainte de sarcina. Cred ca se poate spune ca atunci cand alaptezi, greutatea se reduce cumva. Este ceva mai usor, este ca si cum ai face exercitii fizice, pentru ca alaptatul este de fapt foarte solicitant pentru organism si te trezesti ca iei mai multe gustari.


Sanii Cristinei dupa nastere arata plini de lapte.

Helena Bonham Carter – Mama a doi copii, ea recunoaste ca adora sa alapteze, alaptandu-si primul copil pana la varsta de patru ani. La patru luni dupa nastere, ea a spus Stii ca ii faci copilului un mare bine. Dupa ce am avut atat de mult timp grija de sanii mei, este bine sa stiu ca ei exista cu un scop. Actrita mai crede si ca bustul ei mai mare va avea de castigat cand isi va relua rolul Bellatrix in urmatorul film Harry Potter. Lucrul bun este ca Bellatrix are sani imensi, asa ca nu voi avea nevoie de suplimente in sutien de data asta. Ma simt ca si cum as alapta pe coada de matura.

Salma Hayek – Actrita a facut valva cand a sustinut ca unul dintre aspectele legate de alaptare este un mit. Dupa ce au circulat pe seama ei zvonuri conform carora proaspata mama si-ar fi procurat o pompa de putere industriala pentru a scapa de greutatea in plus, ea i-a spus lui Oprah: Toata lumea spune ca daca alaptezi, greutatea in plus va disparea. Este o minciuna – nu este adevarat.

Vreau sa va spun ceva. Cu cateva exceptii, singurul motiv pentru care femeile dau jos niste kilograme cand alapteaza este faptul ca nu mananca si mai si alapteaza. Iar acest lucru nu este bun pentru bebelus.

Eva Herzigova – Supermodelul ne-a facut pe noi, muritoarele de rand, sa ne inverzim de invidie cand, la numai sapte saptamani de la nasterea fiului ei George, a aparut in mai multe fotografii, inclusiv in care isi alapteaza bebelusul. Ea declara ca il alapteaza pe George pentru a construi o relatie puternica cu el. Asa ca acum am cu 5 kilograme mai mult decat inainte si cea mai mare parte a acestui surplus pare sa se afle in sanii mei!, a glumit ea. Mi-ar placea sa pastrez greutatea in plus exact in acest loc! In acest moment, incerc sa mananc cat mai multe alimente grase, deoarece cred ca acest lucru este benefic pentru laptele meu.

 

Declaratiile celebritatilor cat erau inca insarcinate

Gwen Stefani – Mama a unui copil si asteptand inca unul, ea nu avea nicio indoiala ca va alapta din nou: Iubesc gandul ca sunt o persoana speciala si ca alaptez bebelusul. Eu sunt vacuta care da lapte! Teoria mea este ca alaptatul iti da puteri supraomenesti. Cum altfel as putea sa fac toate aceste lucruri cand de obicei sunt dependenta de somn?

Jessica Alba – Actrita, insarcinata pentru prima data, a recunoscut ca abia asteapta sa-si alapteze bebelusul. Am tot avut vise. Si toate sunt legate de alaptat, singurul lucru in legatura cu care sunt paranoica, mai mult decat fata de nastere!

Nicole Kidman – Dupa ce a suferit de doua ori durerea pierderii sarcinii in timpul casniciei ei cu Tom Cruise, actrita australiana era incantata sa fie insarcinata cu primul copil. Desi nu a confirmat daca are de gand sa alapteze sau nu, actrita de 41 de ani era incantata de avantajele luarii in greutate datorate copilului. Sunt atat de fericita. Nici nu pot cere ceva mai mult decat sani mari. Mi-am dorit dintotdeauna sa am silueta serpuitoare a lui Marilyn Monroe.

Celebritati care au alaptat deja

Penny Lancaster – Modelul si sotia lui Rod Stewart si-a alaptat fiul timp de aproape un an. In timpul primelor noua luni de alaptat, mi-am supravegheat doza de calorii si am urmat programul de exercitii fizice ce consta in impingerea carutului in care statea Alistair. Abia acum simt ca mi-am recapatat silueta. Dar am facut ceea ce trebuie, in modul natural.

Courtney Cox – Actrita din serialul Friends si mama unui copil si-a alaptat fiica timp de un an. Alaptatul este fara indoiala cel mai bun lucru pe care il poti face pentru bebelus. Am avut nevoie de multa perseverenta in primele saptamani deoarece fiica mea nu apuca bine sanul si era foarte dureros pentru mine; dar sunt fericita ca nu am renuntat, pentru ca acum nu numai ca am o legatura speciala cu copilul meu, dar acum alaptatul imi este usor si in plus este extrem de sanatos.

Jennifer Garner – Actrita din Alias si sotia lui Ben Affleck, care si-a alaptat fiica timp de 14 luni, a spus ca alaptatul i-a adus pace in suflet si sentimentul ca are un scop in viata.

Britney Spears – Mama cu probleme a doi copii i-a alaptat pe amandoi timp de mai multe saptamani.

Emma Bunton – Ca si colegele ei din Spice Girls, Victoria, Mel B si Geri, Baby Spice si-a alaptat fiul timp de patru luni inainte de a se imbarca in turneul de reunire al grupului.

Catherine Zeta-Jones – Actrita si sotia lui Michael Douglas a vorbit deschis despre cat de mult ii place sa-si alapteze fiul Dylan Michael. Am de gand sa fac asta cat de mult pot, a declarat ea la un moment dat. Exista ceva foarte intim in legatura cu alaptatul. Acea ora sau cele 45 de minute sunt pur si simplu minunate. Este minunat sa ai o astfel de legatura si sa stii ca micutul primeste anticorpii de care are nevoie.

Adam Sandler – Sotia starului de la Hollywood isi alapteaza fiica, Sadie. Sandler a declarat despre apetitul fiicei sale Este ceva deosebit. Ca un tigru furios. Copilul nu se putea opri din mancat si sugea tot timpul. Inainte sanii aceia erau ai lui tati. Acum nu mai e asa!

Mamele de gemeni

Julia Roberts – In timp ce si-a alaptat bebelusii gemeni Finn si Hazel, actritei i-a fost greu sa-si gaseasca o rochie pe care sa o poarte la ceremonia decernarii premiilor Oscar din anul 2005 din cauza pieptului ei mai mare.

Pana la urma, s-a multumit cu o tinuta neagra cu gatul dezgolit, dar s-a plans: Era singura rochie destul de larga cat sa-mi cuprinda sanii. Si vorbesc serios, nu e nicio gluma.

Marcia Cross – Starul din Neveste Disperate a spus ca abilitatea ei de a-si alapta simultan fiicele gemene, Eden si Savannah, este o mare realizare, adaugand Nu e ca si cum as gati. E ca si cum as face cea mai buna mancare din lume. Desi nu a fost deloc simplu sa o faca, actrita s-a bucurat de timpul petrecut alaptandu-si copiii. Lui Eden i-a fost greu sa apuce bine sanul, dar alaptatul a fost lucrul cel mai minunat, atat de frumos, atat de dulce si de intim. A trebuit sa ma opresc atunci cand Eden si Savannah aveau patru luni si sa ma intorc totusi la munca.

Cynthis Watros – Actrita din serialul Lost si-a alaptat fiicele gemene, Emma si Sadie, care au acum 7 ani. Ea a declarat: Imi privesc corpul altfel acum decat inainte. Am alta parere despre sanii mei. Inainte, imi cumparam un sutien grozav, in care ei aratau minunat. Acum ma uit la ei si inca ma gandesc ca sunt niste sani, sunt sanii mei, arata grozav, dar este uimitor si ca pot hrani cu ei fiinte umane.

Mame care au folosit formula

Jennifer Lopez – Ignorand ultima tendinta privind gemenii de la Hollywood, proaspata mama a starnit rumoare printre sustinatorii alaptatului cand a explicat motivele pentru care nu avea de gand sa-si alapteze gemenii nou-nascuti, Max si Emme. Mama mea nu m-a alaptat si cred ca asta a fost bine pentru mine. Trebuie sa citesti si sa te gandesti ce anume este mai bine pentru copii, a declarat ea.

Katie Price (Jordan) – Fostul model glamour a trebuit sa infrunte multe critici cand o revista a infatisat-o hranindu-si fiica Princess Tiaami cu biberonul intr-o reclama pe toata pagina la o marca de lapte formula. Totusi, ea, mama a trei copii, a recunoscut deschis ca nu ar alapta niciodata, spunand ca numai un anumit tip de persoane ar putea sa-i atinga sanii, iar acel tip de persoane nu sunt bebelusii. Nu doresc ca un copil sa bea din mine. – a spus ea.

A alaptat sau nu? (Si oare va alapta urmatorii copii?)

Angelina Jolie – Cand ambasadorul Natiunilor Unite si mama a patru copii a ramas insarcinata cu al doilea (poate chiar cu al treilea) copil biologic, deja se barfea daca il va alapta sau nu pe noul membru al clanului Pitt-Jolie. Desi ea a acuzat foarte des in public alaptatul pentru scaderea ei dramatica in greutate dupa nasterea fiicei ei Shiloh, in interviurile care au urmat nasterii, ea a pomenit in mod repetat ca Brad hraneste copilul cu biberonul.

Desi era posibil sa hraneasca bebelusul cu lapte muls de la mama, multi au indoieli ca ea ar fi alaptat vreodata. Iar in cateva saptamani, cand se va naste bebelusul (sau bebelusii), toti ochii vor fi pe ea, sa vada daca alapteaza sau nu.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII