Feng Shui sau Reteta Fericirii

Feng Shui sau Reteta Fericirii

Feng Shui sau Reteta Fericirii

  • O noua moda in Romania : Feng Shui.Cautam sa facem modificari caminului nostru dar si noua insine incercand astfel sa ne imbogatim viata  in multe sensuri. Vom incerca in randurile urmatoare sa punctam cateva retete pentru fericire...

Oricine doreste cu disperare sa fie fericit,nestiind  de fapt, ca gasirea placerii in lucrurile simple este cea mai buna reteta a fericirii.

O noua moda in Romania : Feng Shui.Cautam sa facem modificari caminului nostru ,incercand astfel sa ne imbogatim viata  in multe sensuri.

A devenit aproape o rusine sa recunosti ca esti superstitios in Romania ,dar oare regulile si tehnicile feng shui  nu aduc o confirmare a faptului ca si poporul roman are un feng -shui  din mosi stramosi? Poate bunicii nostri nu stiau de eneria ch'i sau de octogonul pa-kua dar simteau cu siguranta unde se acumuleaza energii negative sau pozitive numind aceasta stare de fapte,doar ghinion sau noroc ,incercand deseori cu talent sa traiasca armonios.

Feng Shui s-a transformat astazi in arta si stiinta fiind raspandita in intreaga lume si bazandu-se pe 5 principii simple.Astfel tinand cont de principiile feng shui ne vom cultiva  existenta ,iar viata noastra va fi intr-o permanenta armonie cu lumea inconjuratoare .

Vom incerca in randurile urmatoare sa punctam cateva retete pentru fericire;

Fii multumit!

Viata este extrem de bogata, indiferent ce iti  ofera trecerea pe acest pamant.Inainte de somn ,debarasati-va de toate,indepartati toate planurile si sperantele eliminati problemele, renuntati la placeri, meditati sau rugati-va.

Nemultumirea, deprimarea sau lipsa dorintei de a trai ,atrag energii negative chiar si pentru copii nostri. Iarta-i pe toti dar mai intai iarta-te pe tine.

In prezent, posibilitatile depasirii umanului sunt mult mai mari si daca prelucram toate situatiile ivite la nivelul timpului amorf,vom putea bara sau indeparta orice energie negativa indreptata spre noi.

Nu fii lacom

Contrar asteptarilor ,oamenii care iau putin ,vor avea mult. Trebuie sa depasim dependenta de constiinta si dorinta. Amplificandu-se aceste dependente, cu timpul psihicul si destinul se destrama, iar omul devine prizonierul complexelor sale.

Viciul cel mai mare este lacomia.

Daca iesim in strada si privim in jur atunci privirea interioara poate capta o imensa cantitate de oameni, gata sa-si vanda sufletul adica, gata sa se inchine banilor, frumusetii ,renumelui. Daca dorintele sunt cu masura ,cu siguranta te vei bucura de liniste sufleteasca.

Fi milos

In plan subtil, noi suntem uniti cu natura moarta si vie, dar simtim o unitate absoluta a tot ce este viu. Cu cat deschidem mai mult individualitatea unui om cu atat mai puternic el trebuie sa nazuiasca spre constiinta colectiva ,spre unitate.

Compatimindu-se si ajutandu-se unii pe altii oamenii se dezvolta rapid si realizeaza un schimb de informatii.Cei care stiu sa se adapteze,sa cedeze ,sa se supuna ,daca ese nevoie, vor avea in cele din urma succes. Pentru a nu deveni indiferentit rebuie sa avem capacitatea de a vedea partea buna a fiecarui om, atunci vom fi in stare sa vedem si cand este nevoie de ajutorul nostru.

Fi modest

Chinezii spun ca un om bun este ca apa pentru ca nimic nu este mai maleabil ca apa. Daca vrei sa primesti sau sa iei ceva ,ofera tu mai intai, fii smerit si asaza-te mai prejos decat ceilalti.

Iisus, prin faptul ca i-a spalat pe picioare pe ucenicii sai, S-a socotit pe Sine mai neinsemnat decat ei,demonstrand astfel ca este deasupra acestora. Fericirea exista atunci cand esti inteles. Intelegerea este unire. Unirea este iubire.

Nu fi egoist

Pe masura evolutiei, individualitatea fiecarui om creste ,se mareste anvergura si si diversitatea dorinteleor lui.Inseamna ca se intensifica drastic posibilitatea conflictului.Omul are o multime de tentatii si aceasta genereaza conflicte.In conflict trebuie sa vedem un moment de unificare ,sa vedem ceea ce desparte cele doua parti  .Trebuie sa invatam sa vedem in conflict nu distrugerea ci creatia.Viata ne va fi mai armonioasa daca uitam de noi insine,iar astfel ,ne vom realiza mai bine scopurile,si vom simti un real progres.

Despre Feng shui mai cititi:

Inainteaza incet si sigur-Lao-tse spune ca "o calatorie de o mie de mile incepe cu primul pas". De aceea ,daca iti propui un tel inalt  trebuie sa presari calea cu altele mai mici, pe care sa le atingi pe rand dar sigur. Cu cat este mai mare dimensiunea dorintei  cu atat mai multe poate atinge omul in viata. Fara notiuni ca morala si etica nu este posibila evolutia. Nu lasa nimic la voia intamplarii rezolvand orice problema ,oricat de minora, imediat ce se iveste. Lucreaza si la sfarsit ,la fel ca la inceput.

Opreste-te la timp

Opreste-te la  timp,odata ce ai terminat ceea ce aveai de facut, pune-ti stavila. Fii rabdator ,rezervat si incantat de ceea ce ai  pentru ca doar asa vei fi sanatos si vei duce o viata plina de fericire.

 Forum unde comentam cu placere

Astrologie si Horoscop

Despre stele si fortele din jurul nostru.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Feng Shui

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII