Litoralul Croatiei – o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii

Litoralul Croatiei  – o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii

Litoralul Croatiei – o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii

  • Pentru foarte multa lume, o vacanta de vara este de neconceput fara un sejur la mare. Plaja, fascinatia apei se numara printre preferintele turistilor din intreaga lume, atunci cand este vorba despre un sejur estival. In Europa, o varianta pentru care opteaza tot mai multa lume in ultima vreme este litoralul Croatiei, o destinatie ideala pentru cele mai variate pretentii ale vizitatorilor.
    Amplasate pe coasta Marii Adriatice, plajele Croatiei au reprezentat intotdeauna punctul cel mai important de atractie al tarii.


Litoralul Croatiei se intinde pe 1778 de kilometri. La acestia se adauga inca aproximativ 4000 de kilometri de litoral pe care ii insumeaza cele peste 1000 de insule, din care doar 66 sunt locuite. Mandra de comoara maritima pe care o detine, Croatia se numara printre tarile cu cele mai multe plaje cu „steag albastru”, un simbol ecologic, acordat conform unor criterii foarte stricte care vizeaza deopotriva calitatea apei si a mediului inconjurator. Introdusa in 1987, acesta distinctie este detinuta in prezent de circa 2900 de plaje din peste 29 de tari. In 2004 pe litoralul croat fluturau 98 de steaguri care, intre timp, s-au inmultit considerabil.

Clima Croatiei este destul de variata, continentala in nord si mediteraneana pe coasta Adriaticii. Cele mai calde luni sunt iulie si august, cand temperatura aerului atinge si 35°C, iar cea a apei circa 28° C. Ploile sunt destul de rare in aceasta perioada, care, de altfel este si cea mai aglomerata. Daca preferati un sejur mai linistit, iunie sau septembrie sunt alegeri mai potrivite. Temperaturile in aceste luni sunt in medie de 25°C, iar apa marii, la suprafata, are intre 20° C si 25°C.

Se spune ca in Croatia orice turist poate sa gaseasca plaja perfecta. Si asta pentru ca pentru fiecare “plaja perfecta” poate sa insemne altceva. Pentru unii conteaza calitatea nisipului, apa, peisajul inconjurator, pentru altii facilitatile oferite de companiile turistice si zonele din jurul plajei. Indiferent care sunt standardele personale, este imposibil sa nu va satisfaceti aici dorinta de a petrece un sejur estival splendid. Pentru a fi siguri de acest lucru, trebuie sa va ganditi dinainte ce asteptari aveti de la plaja pe care o veti alege drept destinatie. In functie de acestea, optiunile sunt foarte variate.

Harta plajelor cu nisip in Croatia

Plaje ideale pentru familii cu copii - in Croatia

Majoritatea plajelor croate sunt destul de pietroase, insa sunt renumite pentru apa foarte curata. Pe fiecare plaja veti intalni familii cu copii, insa daca mergeti cu familia si cautati un loc relaxant, unde copiii sa se poata juca in voie si unde apa are o adancime foarte mica, atunci alegeti una dintre variantele de mai jos, mult mai potrivite pentru astfel de situatii.

Brela – este un sat care se intinde pe circa 6 kilometri de plaja cu un nisip alb, inconjurata de multa vegetatie (in special de maslini, pini si smochini). Plaja din Brela a fost recent nominalizata de Forbes Magazine printre cele mai bune 20 de plaje din lume.
Crikvenica Riviera – plajele de aici se intend pe o distanta de aproximativ 8 kilometri si sunt amplasate de-a lungul unor golfuri cu mult prundis. Unele dintre ele sunt plaje stancoase cu terase specifice. Plajele sunt foarte bine dotate, accesul facandu-se doar pe baza de bilet. Pentru familiile cu copii foarte mici, ideala este plaja din Dramalj, datorita apei care este foarte putin adanca.
Dubrovnik – cea mai frumoasa plaja din aceasta zona pare a fi Lapad, amplasata in golful cu acelasi nume. Este o plaja nisipoasa, unde puteti sa va bucurati deopotriva de razele soarelui si de umbra copacilor. Pe plaja exista un restaurant si doua cafenele unde puteti lua masa.
Soline – plaja Soline este situata in Vrboska, o mica localitate de pe insula Hvar, cu peisaje splendide. Arhitectura locala, tipic mediteraneana, evoca epoci diferite din cultura tarii, de la renastere la baroc. Soline este, de fapt, plaja principala din peninsula Glavica, situata la 1,5 kilometri de Vrboska, in care se mai afla alte cateva plaje. Vegetatia bogata este principalul motiv pentru care familiile cu copii prefera acest loc.
Korculanska – este considerata una dintre cle mai frumoase plaje din Croatia. Este amplasata in oraselul Korcula, faimos pentru plaja sa cu nisip foarte fin, supradenumit adesea micul Dubrovnik.
Vela Plaza -  este localizata in orasul Baska, un adevarat centru cultural, amplasat in insula Krk. Insula Krk este cea mai mare dintre insulele croate si este renumita pentru oportunitatile turistice pe care le ofera celor veniti aici cu intreaga familie. Plaja Vela Plaza este amplasata in centrul orasului si este inconjurata de restaurante si cafenele, de hoteluri si de apartamente particulare care fac parte din peisajul local.

Makarska Riviera – este o destinatie ideala pentru orice familie. Plajele se intind pe aproximativ 60 de kilometri. Orasul are o atmosfera cosmopolita, intretinuta si de numarul mare de turisti veniti din toate colturile lumii.

Ninska Laguna – amplasata in orasul Nin, cel mai vechi centru regal al tarii, plaja este cautata mai ales de familiile cu copii si de pensionari, datorita namolului medicinal.
Rajska Plaza – “Plaja paradisului”, in traducere, se afla in Lopar, cel mai indepartat orasel din insula Rab. Plaja are aproape 2 kilometri si este una dintre cele mai faimoase de pe coasta Adriaticii. Apa este foarte calda in lunile de vara, ajungand pana la 28°C, iar plaja este inconjurata de pini care ofera protectie in zilele toride. Langa plaja se afla complexul San Marino, cel mai mare complex turistic de pe insula.


Lone Bay – este o plaja amenajata recent, amplasata in Rovinj, o localitate foarte veche, datand din secolul al III-lea. Plaja este amplasata in apropierea unor hoteluri foarte cunoscute (Park, Eden, Montauro) si la mica distanta de centrul orasului. Numeroase posibilitati de agrement (inchirieri de barci, surfing) sunt puse la dispozitia turistilor.
Katoro si Polynesia – ambele sunt amplasate in orasul Umag, celebru pentru turneul de tenis care are loc aici in fiecare an. Umag este unul dintre cele mai dezvoltate orase turistice din Croatia, iar cele doua plaje sunt renumite pentru peisajele splendide pe care le ofera turistilor si pentru conditiile foarte bune de agrement.


Zaton – este o plaja situata in apropierea orasului Zadar, care ofera numeroase facilitati turistilor. Adancimea mica a apei face ca aceasta plaja sa fie ideala pentru familiile cu copii mici.


 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Plaje

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII