Partea negativa a sucurilor ​​dietetice

Partea negativa a sucurilor ​​dietetice

Partea negativa a sucurilor ​​dietetice

  • Sucurile dietetice au fost, pentru o lunga perioada de timp, considerate ca un remediu pentru toate acele persoane care iubeau sa bea aceste suculete spumante, cu bulbuci, fara sa se simta vinovate ca vor creste in greutate sau ca dintii si oasele vor avea de suferit. Cu toate acestea, nu sunt atat de bune pe cat se spera si credea ca sunt. De ce?

Partea negativa a sucurilor ​​dietetice

 
Sucurile dietetice au fost, pentru o lunga perioada de timp, considerate ca un remediu pentru toate acele persoane care iubeau sa bea aceste suculete spumante, cu bulbuci, fara sa se simta vinovate ca vor creste in greutate sau ca dintii si oasele vor avea de suferit. Cu toate acestea, nu sunt atat de bune pe cat se spera si credea ca sunt. De ce?

Nu sunt bune pentru rinichi

Multi oameni nu isi dau seama de raul pe care il produc rinichilor. De fapt, un studiu de la Harvard Medical School, care a analizat 3000 de femei pe parcursul a 11 ani, a constatat ca o scadere a functiei renale este asociata cu consumul de bauturi acidulate dietetice. Cand femeile au baut mai mult de doua sucuri in fiecare zi, rinichii lor au aratat un declin. Acest declin nu a fost vazut cand a fost consumata apa minerala, astfel incat cercetatorii au ajuns la concluzia ca indulcitorii artificiali trebuie sa fie responsabili.

Cresc sindromul metabolic

Sindromul metabolic implica un grup de simptome care sunt asociate cu bolile de inima. Acestea includ cresterea colesterolului si grasimea de pe abdomen. Un studiu din 2008 de la Universitate din Wisconsin, a constatat ca riscul unor astfel de simptome a crescut la 34% pentru consumatorii bauturilor dietetice.

Ar putea determina cresterea in greutate

Acest lucru va fi probabil o surpriza pentru multi oameni, in mod special pentru cei care beau sucuri dietetice pentru a preveni cresterea in greutate. Un studiu de la Centrul de Sanatate de la Universitatea din Texas, a constatat ca persoanele care conuma multe bauturi acidulate se confrunta cu un risc mai mare de obezitate. De fapt, acesti cercetatori au descoperit ca, pur si simplu prin consumul a doua sucuri pe zi, participantii la studiu au suferit o crestere in greutate in jurul taliei de aproximativ 500%. Cercetatorii indica faptul ca indulcitorii artificiali sunt capabili de a perturba capacitatea organismului de a reglementa aportul caloric, conform unui studiu pe animale, de la Universitatea Purdue.

Sucurile dietetice si alcoolul nu sunt o combinatie buna

Cand cocktail-urile sunt realizate cu suc dietetic, oamenii au tendinta de a se imbata mai repede, ne informeaza Royal Adelaide Hospital din Australia. Vinovatul din spatele acestui fenomen este faptul ca, folosind amestecuri fara zahar, permit alcoolului sa intre in fluxul sanguin al unei persoane intr-un ritm mult mai rapid.

Desi se pare ca bauturile dietetice nu sunt cu adevarat o alternativa viabila la bauturile fara zahar, nu este totul pierdut. Apa este un substitut ideal!

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Ce nu stiai despre ceaiul verde ...

Ceaiul verde are multe beneficii, unele s-ar putea sa le fi auzit deja, insa altele va pot surprinde. ... citeste

Ce stiti despre mere?

Un mar pe zi tine doctorul departe! Stim cu totii ca merele sunt sanatoase si este recomandat sa consumam zilnic cate unul. SuperEva va prezinta mai jos un infografic despre mere si cat de sanatoase… ... citeste

Cafeaua ar putea reduce riscul cancerului de piele

Vesti bune pentru iubitorii de cafea: cercetatorii au descoperit ca aromata cafea va poate proteja impotriva cancerului de piele. ... citeste


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII