Capsunile pot ajuta la vindecarea gastritei

Capsunile pot ajuta la vindecarea gastritei

Capsunile pot ajuta la vindecarea gastritei

  • Gastrita, o stare in care mucoasa stomacului se inflameaza, poate fi cauzata de o serie de factori. Consumul de alcool, infectii virale si bacteriene, consumul de aspirina sau ibuprofen, boli autoimune si chiar stresul, sunt vinovatii comuni din spatele acestei probleme digestive. Asta e vestea proasta.

Capsunile pot ajuta la vindecarea gastritei

 
Gastrita, o stare in care mucoasa stomacului se inflameaza, poate fi cauzata de o serie de factori. Consumul de alcool, infectii virale si bacteriene, consumul de aspirina sau ibuprofen, boli autoimune si chiar stresul, sunt vinovatii comuni din spatele acestei probleme digestive. Asta e vestea proasta.

Vestea buna? Cercetatorii europeni au descoperit capacitatea  capsunilor de a combate gastrita.

Cum pot ajuta capsunile la vindecarea gastritei

"Efectele pozitive ale capsunilor nu sunt legate doar de capacitatea lor antioxidanta si continutul ridicat de compusi fenolici (antociani), dar, de asemenea, si de faptul ca acestea activeaza apararea antioxidantilor si enzimelor corpului", explica unul dintre cercetatori, Sara Tulipani. Studiile au aratat ca, ingerarea capsunilor a dus la o reducere a aspectului de ulceratii gastrice. Fructul copt contine substanta care poate ajuta la prevenirea inceputul inflamatiei la nivel celular.

Aceasta constatare i-au condus la concluzia ca, minunatele capsuni sunt printre cele mai importante fructe ce pot lupta cu inflamatia.

Clinica Mayo sfatuieste persoanele cu gastrita sa urmeze o dieta care consta in fructe slab acide si sa evite alimentele condimentate si grase. Aceste fructe includ capsunile, perele, zmeura si merele.

Este, de asemenea, recomandat sa se incerce reducerea la minimum a nivelului de stres si consumului de alcool. Activitati cum ar fi yoga sau meditatia pot ajuta la relaxare, iar bauturile sanatoase, cum ar fi apa, sutn recomandate.

Alte beneficii ale capsunilor

Capsunile sunt bune pentru reducerea inflamatiei si la nivelul articulatiilor. De fapt, la Scoala de Sanatate Publica Harvard s-a efectuat un studiu care a aratat ca femeile care au mancat 16 sau mai multe capsuni saptamanal, au fost mai putin susceptibile de a avea proteina C-reactive (CRP) in organism, un marker indicator al inflamatiei.

Capsunile s-au dovedit, de asemenea, ca pot imbunatati sanatatea ochilor, suprima cresterea celulelor canceroase si pot regla tensiunea arteriala. Desigur, pentru a evita problemele de sanatate legate de consumul de pesticide, asigurati-va ca alegeti fructe organice, si aveti grija sa le spalati foarte bine.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Dieta de detoxifiere pentru femei

Dieta de detoxifiere pentru femei a fost creata de Natalia Rose, specialista in nutritie clinica, cunoscuta deja ca autoare a dietei de detoxificare cu alimente crude (Raw Food Detox Diet). Ea… ... citeste

Beneficiile uleiului de masline

Il puteti folosi in salate si alte mancaruri mai mult sau mai putins ofisticate.Nu este cel mai ieftin ulei, insa merita sa il cumparati daca tineti la sanatatea voastra. ... citeste

Partea negativa a sucurilor ​​dietetice

Sucurile dietetice au fost, pentru o lunga perioada de timp, considerate ca un remediu pentru toate acele persoane care iubeau sa bea aceste suculete spumante, cu bulbuci, fara sa se simta vinovate ca… ... citeste


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII