Tort delicios cu lămâie și mascarpone - aromat, ușor de pregătit și preferat de întreaga familie

Tort delicios cu lamaie si mascarpone - aromat, usor de facut si preferat de toata familia

Tort delicios cu lămâie și mascarpone - aromat, ușor de pregătit și preferat de întreaga familie

Tortul cu lămâie și mascarpone este o adevărată delicatesă culinară, care cucerește atât adulții, cât și copiii, datorită gustului său racoros și aromei divine de coaja de lămâie. Acest desert este nu doar delicios, ci și ușor de preparat.

Unul dintre motivele pentru care tortul cu lămâie și mascarpone este atât de apreciat este faptul că are o textură moale și cremoasă, oferind o senzație de răcorire.

Ingrediente precum mascarponele, un tip de brânză italiană bogată și cremoasă, și lămâia proaspătă adaugă un plus de savoare și textură acestui desert.

Un alt aspect minunat al tortului cu lămâie și mascarpone este versatilitatea sa. Poți să-l personalizezi în funcție de preferințele tale adăugând extras de vanilie, coajă de lămâie rasă sau o umplutură de fructe de pădure proaspete pentru un plus de prospețime și culoare.

 

Tort delicios cu lamaie si mascarpone

Ingrediente blat:

  • coaja rasa de la 3 lamai
  • 4 oua
  • 225g zahar brun pudra
  • 225g faina cu agent de crestere
  • 2225g unt moale
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru topping de lamaie:

  • 2 lamai
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 75g zahar pudra

Ingrediente crema:

  • 400ml frisca lichida
  • 500g mascarpone
  • 300g zahar pudra
  • coaja rasa de la 2 lamai + 1 lingura suc de lamaie

Prepararea topping-ului de lămâie:

1. Folosește un cuțit de curățat cartofi pentru a îndepărta coaja lămâilor. Dacă se îndepărtează prea multă parte albă, rade-o cu grijă cu cuțitul. Apoi, cu același cuțit, taie coaja în fasii subțiri și pune-le într-o tigaie mică, împreună cu 200ml de apă. Adău apoi amestecul la fierbere și, după aceea, scurge apa. Adaugă coaja din nou în tigaie, împreună cu alte 200ml de apă și repetă procedeul. Scurge din nou apa și repetă acest proces de trei ori.

2. După ce ai terminat de pregătit coaja, pune-o deoparte. Într-o altă tigaie, adaugă 100g de zahăr și 100 ml de apă. Fierbe amestecul până când zahărul se dizolvă complet, apoi adaugă coaja și lasă să fiarbă timp de 5 minute. După aceasta, scurge amestecul.

3. Transferă zahărul pudră într-un castron și adaugă coaja, amestecând bine. Răspândește acest amestec pe o foaie de copt și lasă-l să se usuce timp de câteva ore. Dacă dorești, poți folosi și zahăr pudră brun pentru a obține o culoare mai interesantă.

Preparare blat:

Incalzeste cuptorul la 180°C. Amesteca impreuna toate ingredientele pana la omogenizare. Imparte aluatul in doua tavi rotunde de 20cm, si lasa-le in cuptorul incins timp de 20-25 de minute, sau pana cand un betisor introdus in centru iese curat.

Cand este gata se lasa la racit, apoi se scot din tavi si se taie pe orizontala, in jumatate, rezultad astfel 4 foi de blat egale.

Preparare umplutura:

Se bate frisca spuma, apoi se incorporeaza restul ingredientelor.

Se imparte crema rezultata in 3, se umplu foile, iar pe ultimul blat se presara zahar pudra si se orneaza cu lamaia pregatita la inceput.

Va dorim pofta buna!

Interesant de citit:
Tort cu nuca si cafea

Chiar daca la final tortul nu va iesi ca cel din fotografie, va asiguram ca gustul se va ridica pe masura asteptarilor. Va dorim Pofta BUna! ... citeste

Tort rapid de ciocolata si crema de cafea (de Paste)

Vreti sa faceti un desert deosebit pentru sarbatorile de Paste, dar alegerea este mai grea decat v-ati asteptat? Iata raspunsul: un tort de ciocolata usor de preparat, care va atinge… ... citeste

Tort de capsuni la rece

Incepe sezonul capsunilor! Nu va lasati descurajati de imaginea alaturata! Este mai simplu decat va puteti imagina! Cititi in continuare: ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII