Ruperea prematura a apei in sarcina - de ce se intampla si cum trebuie procedat

Ruperea prematura a apei in sarcina - de ce se intampla si cum trebuie procedat

Ruperea prematura a apei in sarcina - de ce se intampla si cum trebuie procedat

Ruperea prematura a apei in timpul sarcinii este asociata cu niveluri ridicate de bacterii. Aproape o treime din nasterile premature sunt asociate cu ruptura prematura a membranelor fetale, si este important sa se afle de ce se intampla acest lucru.

veti citi:
Ruperea prematura a apei in sarcina
Cand se rupe apa: cum, de ce si ce urmeaza
Pierderea dopului gelatinos
Mi s-a rupt apa! Cheama fotograful!

Ruperea prematură a apei in sarcină

Ruperea prematura a apei in timpul sarcinii este asociata cu nivelurile ridicate de bacterii, ne informeaza un studiu publicat de Jurnalul de Ginecologie din Statele Unite in finalul anului 2018.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie, prin analiza probelor din sacul amniotic (membranei fetale), de la 48 de femei, dupa ce au dat nastere.

Aproape o treime din nasterile premature sunt asociate cu ruptura prematura a membranelor fetale, si este important sa se afle de ce se intampla acest lucru.

ruperea apei sarcina

"Complicatiile nasterii premature pot avea efecte asupra sanatatii pe termen lung, atat pentru mama si copil" ne spune autorul studiului, Dr. Amy Murtha, profesor asociat de obstetrica si ginecologie de la Universitatea Scoala de Medicina Duke.

Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina daca prezenta unor niveluri ridicate de bacterii este o cauza sau rezultatul slabirii membranei fetale, au declarat cercetatorii.

Cercetatorii investigheaza acum daca anumite tipuri de bacterii pot creste riscul rupturii premature a membranelor fetale. Identificarea unor astfel de bacterii ar putea conduce la dezvoltarea unor tratamente preventive.

"De exemplu, daca ne gandim ca anumite bacterii sunt asociate cu ruperea prematura a membranelor, putem urmari aceasta bacterie  in timpul sarcinii" a afirmat Murtha. Tratarea femeilor afectate cu antibiotice ar putea reduce riscul acestei probleme, a adaugat ea.

Citeste Ce inseamna ruperea apei si ce ar trebui sa faci cand se intampla? Iata sfatul medicului

Când se rupe apa: cum, de ce si ce urmează

Fiindca ati tot auzit povestindu-se despre femeile insarcinate carora li se rupe apa in locuri publice care mai de care mai neconvenabile, probabil ca sunteti si dumneavoastra ingrijorata in privinta locului si a momentului in care vi se va intampla acest lucru. In plus, una dintre cele mai frecvente intrebari pe care le pun femeile insarcinate este: De unde stiu ca mi s-a rupt apa? Iata sfatul de la Desprecopii.com: 

Pierderea dopului gelatinos

Exista o multime de zvonuri referitoare la semnificatia pierderii dopului gelatinos. Desi veti gasi cu greu o femeie insarcinata care nu se intreaba cand anume va intra in travaliu, aspectul mucusului nu raspunde cu certitudine la aceasta intrebare. Cu alte cuvinte, pierderea dopului gelations este adesea primul semn ca se apropie travaliul. Dar inainte de a da fuga la sala de nasteri a maternitatii, amintiti-va ca multe femei intra in travaliu abia dupa o saptamana sau doua dupa pierderea dopului gelatinos. Totul despre pierderea dopului gelatinos, de la Desprecopii.com, mai departe ...

Mi s-a rupt apa! Cheama fotograful!

Nasterea unui copil este, cu siguranta, un moment unic in viata unei familii si fiecare parinte are dreptul sa celebreze acest eveniment cum doreste, astfel incat sa-l transforme intr-o amintire de familie mereu vie in suflet citeste in continuare aici,

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie specialaIn sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2020)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
referinte: Naturalnews.com; nationalezorggids.nl, 
www.gezondheidenco.nl

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII