Cafeaua poate preveni diabetul?

Cafeaua poate preveni diabetul?

Cafeaua poate preveni diabetul?

  • Americanii sunt bautori de cafea, inca peste 50% dintre noi ne bazam pe ea pentru a ne trezi dimineata si a ne tine in alerta pe tot parcursul zilei. In afara de combaterea oboselii, studii recente au descoperit ca o crestere a consumului de cafea poate ajuta la prevenirea riscului de diabet de tip 2.

Cafeaua poate preveni diabetul?

 
Americanii sunt bautori de cafea, inca peste 50% dintre noi ne bazam pe ea pentru a ne trezi dimineata si a ne tine in alerta pe tot parcursul zilei. In afara de combaterea oboselii, studii recente au descoperit ca o crestere a consumului de cafea poate ajuta la prevenirea riscului de diabet de tip 2.

Studiul

Studiu, care a fost publicat in Diabetologia, a fost primul care a gasit ca de fapt, consumul de cafea, de 1,5 cani / zi (sau in jurul valorii de 360ml) pe o perioada de patru ani, poate reduce riscul de diabet de tip 2 cu 11%! Autorii au studiat trei baze de date pe termen lung, care, urmareau stilul de viata individual, dieta si conditiile fizice/medicale ale participantilor. Din aceste date (din peste 7.200 de cazuri de diabet zaharat de tip 2), au descoperit ca participantii care au crescut consumul de cafea la 1.69 cesti / zi, au redus riscul de diabet de tip 2, in timp ce participantii care au redus consumul lor la cel putin o ceasca / zi, au avut un risc mai mare de diabet de tip 2, cu cca 17%!

Autorii ne spun: "In aceste trei cohorte mari, prospective, am observat ca consumul de cafea in crestere, dar nu de ceai, pe o perioada de 4 ani a fost asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2. Reducerea consumului de cafea a fost asociat cu un risc mai mare de diabet de tip 2. Aceste schimbari in risc au fost observate la cafeaua cu cafeina, dar nu si la cea decofeinizata, si au fost independente de consumul initial de cafea si alti factori de stil de viata."

Alte beneficii a cresterii consumului de cafea

Un alt mare beneficiu al consumului de cafea este ca, aceasta este bogata in antioxidanti, iar un studiu din 2005 publicat in American Journal of Clinical Nutrition a constatat urmatorul lucru: cafeaua este sursa numarul unu in antioxidanti. Studiul a constatat de asemenea ca o ceasca de cafea bate o portie de portocale sau chiar afine in ceea ce priveste continutul de antioxidanti! Antioxidantii pot juca un rol important in prevenirea inflamatiei, care poate fi asociata cu boli de inima sau un numar de alte boli.

De asemenea, s-a constatat la Harvard Medical School ca un consum regulat de cafea poate reduce riscul de cancer de prostata! Studiul pe termen lung, a descoperit ca barbatii care beau cel putin 1-3 cesti de cafea pe zi, comparativ cu barbatii care nu au baut, au avut un risc cu 20% mai mic de cancer de prostata! De asemenea, cei care beau 4-5 cani au avut un risc cu 25% mai mic de cancer de prostata, comparativ cu cei care nu beau cafea.

Interesant de citit:
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult

Potrivit unui studiu facut de cercetatori greci, cafeaua inbunatateste elasticitatea arterelor. Elasticitatea arterelor le mentine pe acestea in forma si le protejeaza de afectiuni ale inimii. ... citeste

Cafeaua scade riscul de cancer de piele

Cercetatorii au descoperit ca o crestere a numarului de cesti de cafea cu cafeina ar putea reduce riscul de a dezvolta cea mai comuna forma de cancer de piele, carcinomul bazocelular. ... citeste

Cafeaua ar putea reduce riscul cancerului de piele

Vesti bune pentru iubitorii de cafea: cercetatorii au descoperit ca aromata cafea va poate proteja impotriva cancerului de piele. ... citeste


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII