Inima iubeste afinele!

Inima iubeste afinele!

Inima iubeste afinele!

  • Afinele sunt bine cunoscute ca fiind printre cele mai super apreciate de catre experti in domeniul sanatatii. Desi este important sa ne amintim ca o dieta echilibrata este cheia pentru o sanatate buna, exista o serie de alimente care s-au dovedit a avea beneficii deosebit de promitatoare.

Inima iubeste afinele!

 
Afinele sunt bine cunoscute ca fiind printre cele mai super apreciate de catre experti in domeniul sanatatii. Desi este important sa ne amintim ca o dieta echilibrata este cheia pentru o sanatate buna, exista o serie de alimente care s-au dovedit a avea beneficii deosebit de promitatoare.

Afinele: primele pe lista

In timp ce exista o serie de alimente gustoase si nutritive pe lista celor mai sanatoase alimente, afinele sunt in top. Nu numai ca sunt delicioase si usor de mancat, dar au si multe calitati antioxidante - care sunt cheia in dieta unei persoane preocupata de sanatate.

Un studiu inovator

In timp ce studiile din trecut au aratat o relatie pozitiva intre afine si un risc redus de boli de inima, uneori este dificil sa se confirme ce tip de aliment este cel mai bun. Pentru a rezolva aceasta problema, cercetatorii din Maine au decis sa adopte o abordare diferita.

Sobolanii obezi

Cercetatorii de la Universitatea din Maine stiau ca sobolanii obezi arata multe dintre problemele de sanatate prezentate la oamenii obezi. Aceasta colectie de simptome, de multe ori cunoscute sub numele de sindrom metabolic, include inflamatia, un nivel ridicat de colesterol, rezistenta la insulina, hipertensiune arteriala, artere si vene cu o cantitate redusa de elasticitate. Aceasta conditie creste riscul de diabet de tip 2, a bolilor de inima, si afecteaza aproape o treime din adultii care traiesc in Statele Unite ale Americii.

Pentru ca obiceiurile alimentare ale sobolanilor de laborator sunt in masura sa fie controlate mai bine, ei sunt ideali pentru a urmari modificarile aduse de consumul de afine. Sobolanii obezi au fost impartiti in doua grupuri, astfel efectele obiceiurilor alimentare sa fie mai bine monitorizate. Cercetatorii au hranit un grup cu afine salbatice in timp ce al doilea grup nu a primit deloc afine. Studiul a durat opt saptamani.

Rezultate semnificative dupa numai opt saptamani

Dupa doar opt saptamani, cercetatorii au observat o imbunatatire semnificativa in usurinta cu care venele sobolanilor ce au consumat afine s-au extins si constrans. Aceasta elasticitate a ajutat la scaderea tensiunii arteriale. Cercetatorii au aflat ca antioxidantii prezenti in afine sunt motivul pentru reducerea inflamatiei si, in cele din urma, inversarea efectelor devastatoare ale sindromului metabolic.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Beneficiile condimentelor in alimentatie

Condimentele inseamna mai mult decat a gati alimentele cu gust minunat. Studii recente arata ca, condimentele pot promova sanatatea si bunastarea printr-o serie de actiuni care au efect… ... citeste

Beneficiile fructului de avocado

Multi experti de sanatate considera fructele de avocado ca fiind printre cele mai sanatoase alimente din lume, iar studiile au aratat ca mancatorii de avocado au tendinta de a fi mai… ... citeste

Cafeaua poate preveni diabetul?

Americanii sunt bautori de cafea, inca peste 50% dintre noi ne bazam pe ea pentru a ne trezi dimineata si a ne tine in alerta pe tot parcursul zilei. In afara de combaterea oboselii, studii recente au… ... citeste


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII