Metode naturale de a indulci preparatele fara zahar rafinat

Metode naturale de a indulci preparatele fara zahar rafinat

Metode naturale de a indulci preparatele fara zahar rafinat

  • Oamenii care prefera sa indulceasca alimentele nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe zaharul rafinat sau indulcitori artificiali. Exista mai multe surse care produc gustul dulce pe care multi si-l doresc. Iata ce puteti allege:

Metode naturale de a indulci preparatele fara zahar rafinat!

 
Oamenii care prefera sa indulceasca alimentele nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe zaharul rafinat sau indulcitori artificiali. Exista mai multe surse care produc gustul dulce pe care multi si-l doresc. Iata ce puteti alege:

Stevia

Stevia poate fi achizitionata atat ​​pulbere cat si sub forma lichida. Aceasta este de aproximativ 200 de ori mai dulce decat zaharul de masa si poate fi utilizata pentru gatit, precum si ca indulcitor pentru bauturi. Nu are calorii, si spre deosebire de indulcitorii artificiali, nu produce efecte secundare neplacute. Stevia functioneaza bine pentru diabetici, deoarece nu are un efect dramatic asupra nivelului de zahar din sange, cum ar face alti indulcitori.

Stevia

Siropul de artar

Siropul de artar este similar cu zaharul alb in compozitie. De aproximativ doua ori mai dulce decat omologul sau rafinat, siropul de artar vine din seva copacului, care este apoi fiert pentru a indeparta excesul de lichid si se concentreaza siropul astfel incat aroma este mult mai pronuntata. Fierberea siropului de artar este similara cu acelasi procedeu folosit pentru a face melasa. Siropul de artar este caracterizat prin culoarea sa aurie si aroma de caramel gros.

Mierea

Mierea actioneaza la fel ca zaharul atunci cand este consumata. Principala diferenta dintre miere si zahar este in ceea ce contine. Zaharul alb rafinat nu are pic de valoare nutritiva si o cantitate excesiva de calorii. Mierea, pe de alta parte, contine o cantitate similara de calorii, dar este mult mai dulce decat zaharul si are o serie de beneficii nutritionale. Este unul dintre putinele alimente de pe Pamant, care contine o cantitate mica de fiecare oligoelement gasit in produsele alimentare. Aceasta poate fi utilizata in gatit  in acelasi mod ca si zaharul rafinat si aduce cu sine mai multa savoare.

Miere

Alcooli de zahar

Alcooli de zahar sunt de obicei gasiti in produsele alimentare pentru diabetici in care orice forma de zahar efectiv poate provoca o reactie diabetica. Alcooli de zahar sunt mult mai puternici decat zaharul alb rafinat si mult mai dulci. Eritritol si xilitol sunt indulcitorii cu putine calorii, care sunt considerati alcooli de zahar. In timp ce se pot gasi in mod natural in fructe proaspete, majoritatea este fabricata prin metode industriale.

Pentru cei care incearca sa piarda in greutate sau care trebuie sa-si controleze strict cantitatea de zahar pe care o consuma din cauza diabetului zaharat sau a altor probleme de sanatate, sunt disponibili indulcitorii naturali.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Broccoli - o oaza de sanatate

In lumea legumelor sanatoase, broccoli ocupa statutul special de a fi una dintre legumele cele mai nutritive. Desi aroma sa este detestata de multi, inclusiv fostul presedinte George Bush, care… ... citeste

Alimente sarace in sare care va pacalesc papilele gustative

Oamenii de stiinta au descoperit un nou mod de a reduce cu un sfert sarea si zaharul din produsele alimentare - si a obtine, totusi, aceeasi aroma. ... citeste

Inima iubeste afinele!

Afinele sunt bine cunoscute ca fiind printre cele mai super apreciate de catre experti in domeniul sanatatii. Desi este important sa ne amintim ca o dieta echilibrata este cheia pentru o sanatate… ... citeste


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII