Bananele ajuta la sanatatea ochilor

Bananele ajuta la sanatatea ochilor

Bananele ajuta la sanatatea ochilor

  • Cei mai multi oameni cred ca morcovii ajuta la imbunatatirea vederii, dar studiile arata ca bananele sunt, de asemenea, foarte eficiente atunci cand vine vorba de sanatatea ochilor.

Bananele ajuta la sanatatea ochilor

 
Cei mai multi oameni cred ca morcovii ajuta la imbunatatirea vederii, dar studiile arata ca bananele sunt, de asemenea, foarte eficiente atunci cand vine vorba de sanatatea ochilor.

Un studiu desfasurat pe o durata de 18 de ani ce a analizat peste 100.000 de barbati si femei, a constatat ca un consum de fructe de genul bananei ajuta la imbunatatirea vederii. In mod specific, studiul a constatat ca fructele au ajutat la combaterea bolilor de ochi mai severe decat degenerescenta maculara legata de varsta (ARMD), care duce la orbire, ARMD neovascular. Neovascularea inseamna ca noi vase de sange sunt in crestere in unele parti ale ochiului, loc in care acestea nu ar trebui sa fie, ceea ce duce la sangerari si scurgeri de lichid sub ​​retina, care progreseaza de obicei, ducand chiar la orbire.

Informatia a fost publicata in Arhivele de Oftalmologie, unde s-a sugerat ca trei sau mai multe portii de fructe pe zi ar putea ajuta la mentinerea sanatatii ochilor. Recomandarile includ bananele cu fulgi de ovaz.

O alta constatare spune ca in Nigeria, medicii combina bananele si o planta din Africa numita "Orinol" pentru a trata cataracta si degenerescenta maculara. Rezultatele au fost incununate de succes. Pana la urma, bananele contin vitamina A, care joaca un rol in protejarea membranelor oculare si furnizarea de lumina pentru cornee.

Cu toate acestea, atentie la cat de coapta este banana, deoarece isi schimba nivelul glicemic. O banana coapta poate avea un nivel glicemic ridicat in jurul valorii de 70, in timp ce una mai putin coapta are cca 30. Acest lucru este important, deoarece alimentele bogate glicemic au fost legate de un risc sporit de degenerescenta maculara si cataracta.

Potrivit unui studiu realizat de Centrele SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), se estimeaza ca 17.8 milioane de oameni vor suferi de ARMD pana in 2050.

In plus, fata de consumul de mai multe fructe, cum ar fi bananele, este recomandat sa renuntati la fumat, sa pierdeti in greutate si sa reduceti tensiunea arteriala, deoarece acestia sunt vinovatii comuni care afecteaza viziunea si duc la tulburari de vedere.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Cauzele poftelor

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi… ... citeste

Ce stiti despre mere?

Un mar pe zi tine doctorul departe! Stim cu totii ca merele sunt sanatoase si este recomandat sa consumam zilnic cate unul. SuperEva va prezinta mai jos un infografic despre mere si cat de sanatoase… ... citeste

Metode naturale de a indulci preparatele fara zahar rafinat

Oamenii care prefera sa indulceasca alimentele nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe zaharul rafinat sau indulcitori artificiali. Exista mai multe surse care produc gustul dulce pe care multi si-l… ... citeste


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII