Accesorii la moda – cum alegeti o centura potrivita

Accesorii la moda – cum alegeti o centura potrivita

Accesorii la moda – cum alegeti o centura potrivita

  • Desi reprezinta detalii carora uneori sunteti tentate sa nu le acordati importanta cuvenita, accesoriile pot deveni punctul forte al unei tinute sau, dimpotriva, pot strica tot farmecul unor piese vestimentare reusite. Prin urmare, nu ar trebui deloc neglijate daca vreti sa aveti un look impecabil. De fapt, in ultimele sezoane, majoritatea colectiilor prezentate pe podium mizeaza mult pe accesorii si in mod special pe unul dintre ele – centura.

O centura reprezinta punctul central al unei tinute complete, daca avem in vedere faptul ca ea imbina practic partea superioara a unei tinute (bluza, bijuterii, poseta etc) cu cea inferioara (pantaloni, fusta, pantofi etc). Prin urmare, este mai mult decat un simplu accesoriu, de ea depinzand adesea felul in case se asaza pantalonii, fusta, bluza sau rochia.

Desi este foarte la moda, purtarea unei centuri presupune totusi cateva aspecte esentiale de care trebuie sa tineti seama atunci cand va decideti sa o achizitionati:

  1. Alegeti intotdeauna o centura pe masura taliei! Nu va bazati pe eventualele masuri prestabilite, ci masurati-va cu atentie propria talie.
  2. Adaptati-va centura si felul in care o purtati propriei greutati. Nu veti putea purta aceeasi centura daca peste catva timp veti avea cateva kilograme in plus sau in minus.
  3. Acordati o atentie deosebita materialului din care este confectionata si nu uitati ca, la fel ca orice accesoriu, centurile se demodeaza rapid, prin urmare un model pe care il purtati in acest an s-ar putea sa fie depasit in sezonul viitor.



 

Inainte de toate insa, in alegerea unei centuri trebuie sa tineti seama de conformatia propriului corp.

Silueta androgina

Daca aveti o astfel de conformatie, atunci rolul centurii este mai curand de a da un plus de feminitate, marcandu-va talia. Alegeti mai ales centuri largi pe care sa le adaptati mai multor tinute. Optati pentru fuste si pantaloni cu talie inalta. Centura va va sublinia astfel talia. Puteti sa le purtati si peste mantouri sau veste mai lungi.



 

Talie mignona

Rolul accesoriilor, in cazul in care aveti o inaltime mica, este de a va face sa pareti mai inalta. Evitati centurile prea largi, dar si pe cele prea stranse. Mizati mai degraba pe centuri fine, din piele, asortate discret cu pantofi cu tocuri inalte. Atunci cand o asortati cu o rochie, purtati centura sub sani. Efectul optic va scoate in evidenta bustul si va crea senzatia unor picioare mai lungi.


 
 

Forme bine definite

Daca aveti o silueta feminina, bine conturata, cu forme implinite, incercati sa o puneti in evidenta prin centuri colorate, feminine, dar nu prea late. Atentie la efectele negative pe care le poate avea centura! Pentru a scoate in evidenta bustul, purtati centura sub sani. Astfel veti reusi sa „camuflati” soldurile, in cazul in care considerati ca sunt prea mari. Acelasi efect se poate obtine si daca purtati o centura mai larga, lasata sa cada lejer peste solduri.


Personalizati-va alegerea!

Dincolo de detaliile care tin de silueta, alegerea centurii trebuie facuta si in functie de tipul de tinuta (casual, de seara, sport etc), dar si in functie de stilul personal pe care vreti sa il imprimati hainelor pe care le purtati.

Retro

Potrivite mai ales pentru rochiile in stilul anilor ’50 sau ’70, centurile retro sunt in general late, din piele lacuita, avand uneori aspect de piele de crocodil. Aceeasi nota retro o au si centurile asemanatoare celor militare.


 

Corset

Centurile corset sunt foarte la moda in sezonul care urmeaza. Pot fi purtate atat in tinutele de zi, cat si in cele mai speciale, de seara, subliniind foarte bine lina taliei. Pentru tinutele de zi alegeti centuri monocromatice, in contrast cu nuanta celorlalte piese vestimentare. Pentru seara, un efect uluitor il au centurile din satin cu aplicatii de pietre semipretioase.


 
 

Glamour

Pentru a avea o centura glamour, trebuie sa o asortati foarte atent cu restul tinutei. Puteti sa o purtati peste un mantou sau peste o vesta mai lunga, tip sahariana. In acest caz, alegeti o centura lata, lacuita, neagra, crem sau rosie. Catarama trebuie sa fie rectangulara. Pentru o tinuta mai casual, alegeti o centura mai fina, cu o catarama mica, metalica.


Hippie sic

Avand in vedere ca o tinuta hippie presupune alegerea unor haine foarte colorate, combinate cu accesorii variate, centura are rolul de a echilibra paleta cromatica. Alegeti, prin urmare, centuri simple din piele. Detaliul care conteaza in acest caz este catarama, care poate sa sporeasca alura romantica. Daca vreti sa fiti pe deplin originala, puteti inlocui centura cu o esarfa sau cu un fular.


 

Etno

Daca va place sa purtati bluze colorate, in stil african sau indian, atunci centura fie se asorteaza perfect cu ele, fie nu mai este purtata deloc. Alegeti centuri din piele, de preferat in nuante de maro. Iar daca va place sa fiti cocheta, optati pentru centuri decorate cu diverse ornamente sau pietre pretioase. 


 Sfatul de la Supereva.ro

Indiferent care este alegerea pe care o veti face daca v-ati decis sa va imbogatiti garderoba cu cateva centuri, nu uitati sa va grabiti, pentru a fi in pas cu tendintele actuale ale modei – pentru ca nu stim ce suprize ne poate oferi anul viitor in materie de accesorii.

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII