Gem de cirese

Gem de cirese

Gem de cirese

  • Arunca ciresele intr-un castron impreuna cu zaharul, sucul si coaja de lamaie. Sa lasa sa se odihneasca in frigider peste noapte. A doua zi scoate coaja de lamiae.

Gem de cirese


Ingrediente:

  • 1 kg cirese, injumatatite si fara samburi
  • 300g zahar
  • 1 lamaie, sucul si coaja fasii

Mod de preparare:

Arunca ciresele intr-un castron impreuna cu zaharul, sucul si coaja de lamaie. Sa lasa sa se odihneasca in frigider peste noapte. A doua zi scoate coaja de lamaie.

Pune continutul intr-o cratita mare. Adu la punctul de fierbere la foc mic, timp de aproximativ 45-60 de minute sau pana cand incepe sa se ingroase, aduna si arunca spuma ce se formeaza deasupra daca este necesar. Pentru a sti cand este gata: picura un pic de gem pe o farfurie rece din frigider, asteapta gemul sa se raceasca, apoi inclina farfuria. Daca gemul nu aluneca, dar se formeaza niste "riduri", este gata. Daca in schimb va curge, mai lasa-l sa fiarba.

Pentru o finisare mai delicata, poti mixa fructele cu un blender pentru o textura cremoasa. Se mixeaza dupa ce gemul este deja ingrosat.

Acum, toarna gemul in borcane si pune capacul. Pentru a steriliza borcanele, pune-le intr-o cratita, acopera-le cu apa rece si apoi adu apa la fierbere. Se lasa sa fiarba timp de aproximativ 20-30 de minute. Apa NU trebuie sa treaca de capac! Scoate apoi borcanele din apa si lasa-le sa se ​​raceasca cu susul in jos, astfel incat capacul sa fie sterilizat, de asemenea. Cand se racesc, vei auzi un sunet facut de capac: "clic". Borcanele sunt acum perfect sterilizate si pot fi stocate intr-un loc racoros si uscat.

Interesant de citit:
Prajitura cu cirese - Bublanina

Aceasta prajitura cehoslovaca, numita Bublanina, variaza in functie de sezon si de fructele care sunt disponibile. La textura se aseamana cu un coffeecake probabil, care este uneori servit ca mic… ... citeste

Gratin de cirese si zmeura

Se incalzeste laptele si vanilia intr-o tigaie pana aproape de fierbere, se lasa apoi la infuzat 10-15 minute. Amesteca separat galbenusurile de ou cu 2 linguri de zahar pana devine o compozitie… ... citeste

Jeleu cremos cu cirese

Pune 1/2 ceasca suc de cirese intr-un bol mediu. Se presara gelatina pe si se lasa sa stea timp de 1 minut. Adu 1 1/2 ceasca suc de cires la fiert intr-o cratita mica. ... citeste

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII