Secrete nutritionale pentru tratarea acneei

Secrete nutritionale pentru tratarea acneei

Secrete nutritionale pentru tratarea acneei

  • Acneea afecteaza peste 50 de milioane de americani si este boala de piele cea mai comuna. In timp ce anii adolescentei ne pot intampina cu acnee, oameni din toate grupele de varsta - aproape 85 la suta din populatie, in fapt - sufera de aceasta conditie de-a lungul vietii lor.

Secrete nutritionale pentru tratarea acneei

Acneea afecteaza peste 50 de milioane de americani si este boala de piele cea mai comuna. In timp ce anii adolescentei ne pot intampina cu acnee, oameni din toate grupele de varsta - aproape 85 la suta din populatie, in fapt - sufera de aceasta conditie de-a lungul vietii lor.

In timp ce exista o multime de medicamente pentru acnee fara presciptie medicala, acestea pot contine substante chimice care provoaca de la iritatii ale pielii la defecte de nastere. Nu e de mirare, atunci, ca un numar tot mai mare de persoane apeleaza la tratamente alternative pentru acnee. Cititi mai departe si aflati mai multe despre puterea vitaminelor in tratarea acneei, precum si alte remedii sigure, naturale.

Suplimentele de vitamine ofera ajutor persoanelor care sufera de acnee si nu implica substante chimice dure sau toxine:

Beta-caroten

Se gaseste in fructe, legume, oua, lapte integral, unt si un numar de alte alimente - se utilizeaza pentru tratarea acneei, precum si o serie de alte boli ale pielii, inclusiv eczeme, herpes, psoriazis, rani, arsuri, arsuri solare si multe altele. Aplicat pe piele ajuta la toate, de la reducerea ridurilor la proteja impotriva efectelor nocive ale soarelui.

Zinc

Numit si "element esential" pentru sanatatea umana, zincul a fost mult timp utilizat pentru tratamentul acneei. Acesta duce nu numai la o piele mai curata si clara, dar este, de asemenea, de ajutor in vindecarea ranilor si tratarea infectiilor gen herpes simplex. In combinatie cu acizii grasi esentiali, zincul poate fi folosit pentru a indeparta porii care duc la acnee.

Vitamina E si vitamina C

Acesti antioxidanti protejeaza pielea de daune oxidative cauzate de radicalii liberi. Vitamina B, in schimb, este adesea folosita ca tratament pentru acneea premenstruala.

Vitamina D

De la promovarea oaselor sanatoase si pana la scaderea tensiunii arteriale, la apararea impotriva unor serie de tipuri de cancer si boli cronice, vitamina D ofera un potential major ca parte a unui regim de suplimente de zi cu zi. Cercetarile indica faptul ca vitamina D poate avea proprietati antibacteriene, oferind sistemului imunitar un impuls benefic.

Alte remedii naturale

In plus fata de vitamine si minerale, alte remedii naturale includ astringentii, cum ar fi hamamelis (Hamamelis Virginiana), musetel, nuc negru, brusture si struguri de Oregon.

O alta alternativa ca tratament pentru acnee este acupunctura. Acest remediu ajuta la ameliorarea inflamatiei in timp ce purifica ficatul, sporindu-i capacitatea de a ajuta organismul la reglarea hormonilor. In timp ce majoritatea medicamentelor pentru acnee suprima problemele care cauzeaza acneea, acupunctura trateaza corpul holistic de la interior spre exterior. Combinat cu medicamentele pe baza de plante, efectele sunt chiar mai puternice. Un articol recent in Acupunctura Medicala a confirmat ca aceasta medicina alternativa veche nu este doar eficienta, dar, de asemenea, lipsita de efecte secundare.

Esti ceea ce mananci

Importanta unei alimentatii corecte nu poate fi supraevaluata atunci cand vine vorba de sanatate, inclusiv de ingrijire a pielii. Desi efectele variaza in functie de individ, unele dintre cele mai cunoscute produse care produc acneea includ produsele lactate, prajelile, excesul de zahar, aditivi, indulcitori artificiali, colorantii, ciocolata, grasimile saturate si partial hidrogenate, alimentele procesate, bauturile carbogazoase si alcoolul. Evitarea acestor factori declansatori poate ajuta la prevenirea focarelor de acnee.

Din pacate, multi oameni cred eronat ca trebuie sa aleaga intre substantele chimice nocive ale medicamentelor bazate pe prescriptie medicala sau sa-si accepte soarta. Vitaminele, mineralele si alte remedii naturale ofera o solutie diferita si favorabila!

Interesant de citit:
Masca de miere pentru tratarea acneei

Timp de secole, oamenii au folosit masca de miere pentru acnee si pentru vindecarea altor semne, cicatrici, pete etc. Masca de miere pentru acnee nu are o reteta unica. Se poate realiza cu diverse… ... citeste

Dieta pentru acnee

Acneea este o boala de piele comuna care cauzeaza aparitia cosurilor. Cosurile se formeaza atunci când foliculii de par se blocheaza sub piele. Cele mai multe cosuri apar pe fata, gat, spate,… ... citeste

Remedii naturale sigure si eficiente pentru acnee

In loc sa optati pentru medicamente potential daunatoare, incercati sa scapati de acnee cu ajutorul remediilor naturale, sigure si eficiente. Puteti scapa chiar si de problemele asociate cu… ... citeste


 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII