Sarlota de capsuni

Sarlota de capsuni

Sarlota de capsuni

  • Acopera foile de gelatina cu apa rece si lasa-le la inmuiat timp de 5-10 minute. Se toarna piureul de capsuni intr-o tigaie mare si se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, pana cand se reduce la jumatate si se ingroasa.

Sarlota de capsuni

Ingrediente:

  • 200g zahar pudra
  • ulei de floarea soarelui, ptr uns
  • 350-400g piscoturi de sampanie/Savoiardi

Ingrediente umplutura:

  • 8 foi de gelatin
  • 400g piure de capsuni
  • 100g zahar pudra
  • 325ml frisca lichida
  • 500g crema de branza

Ingrediente decor:

  • 500g capsuni proaspete
  • un pumn mic de crengute proaspete de menta
  • 150ml frisca batuta

Mod de preparare:

Acopera foilede gelatina cu apa rece si lasa-le la inmuiat timp de 5-10 minute. Se toarna piureul de capsuni intr-o tigaie mare si se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, pana cand se reduce la jumatate si se ingroasa.

Intre timp, se pune zaharul (ptr umplutura) intr-o cratita medie cu 200ml de apa si se aduce la fierbere la foc mare, amestecand pana se dizolva. Se lasa un minut si se toarna intr-un vas termorezistent. Se lasa sa se raceasca usor.

Cand piureul este gata, se amesteca zaharul pudra si se ia de pe foc. Stoarce excesul de apa din gelatina moale si incorporeaz-o in piureu pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca.

Bate frisca intr-un castron mare, pana se intareste, apoi incorporeaza usor crema de branza (dupa preferinta mai poti adauga putin zahar pudra-daca nu ti se pare prea dulce). Se unge cu putin unt o tava rotunda, iar pe margini se pune foaie de copt.

Inmoaie pe rand cate un piscot in siropul de zahar, si aseaza-l cu atentie in pozitie verticala pe marginea tavei, cu partea zaharisita spre exterior, apoi la baza tavei (pentru a se forma blatul).

Incorporeaza piureul racit de capsuni in frisca, si toarna jumatate peste baza de piscoturi. Aranjeaza acum inca un rand de piscoturi inmuiate in sirop (pentru a forma al doilea blat) si toarna restul de umplutura. Acopera cu folie si lasa sarlota la rece timp de 3 ore sau chiar peste noapte.

Dupa ce s-a intarit, scoate baza tavei si aseaza tortul pe un suport, arunca foaia de copt, taie capsunile in jumatate, aranjeaza-le pe sarlota apoi decoreaz-o cu crengute de menta. Se taie in felii si se serveste cu frisca.

autor: bucatar supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

Interesant de citit:
Tiramisu cu zmeura si fructe de padure

Amesteca lichiorul cu 50 ml de apa rece si inmoaie piscoturile pentru cateva secunde. Aranjeaza-le apoi intr-o tava si lasa-le la rece cca 30 de minute sau chiar mai mult. ... citeste

Tarta cu mascarpone si capsuni

Capsunile se lasa la macerat la rece, 30 minute, cu sucul de portocala si 100g zahar. Capsunile se taie in jumatate. ... citeste

Tarta cu spuma de ciocolata alba si capsuni

Zdrobeste biscuitii cu un sucitor, incorporeaza untul topit si amesteca bine. Compozitia se pune intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, si cu ajutorul degetelor sau dosul unei linguri… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII