Coafurile toamnei 2008

Coafurile toamnei 2008

Coafurile toamnei 2008

  • Toamna inseamna schimbare... nu doar in materie de haine, ci si in ceea ce priveste coafura. Schimbarea coafurii este uneori cel mai important pas in adoptarea unui nou look. O noua culoare a parului, o noua tunsoare va pot transforma in superevele care v-ati dorit sa fiti dintotdeauna...

Desi a baga foarfecele in par pare o treaba extrem de simpla, trebuie sa stiti ca nu este suficient sa fiti la curent cu tunsorile care se poarta. Trebuie sa va alegeti tunsoarea nu doar in functie de trendurile actuale, ci si de forma fetei, de textura parului sau de silueta pe care o aveti. In aceasta toamna, varietatea coafurilor care se afla in top ar trebui sa multumeasca pe toata lumea, pentru ca fiecare poate sa isi aleaga lookul, in functie de propria personalitate:

Par lung

Daca aveti parul lung si nu vreti sa renuntati la el, atunci aveti mai multe optiuni... Bretonul este si in aceasta toamna in top. Este foarte potrivit pentru superevele cu par drept si textura normala sau subtire. Bretonul are avantajul de a da un contur sofisticat fetei si este potrivit mai ales pentru formele ovale. O alta varianta pentru parul drept este tunsoarea la aceeasi dimensiune a tuturor suvitelor. La fel ca si bretonul, este potrivita pentru parul cu textura normala sau subtire. Pentru a da stralucire parului nu ezitati sa alegeti culori puternice (negru intens, blond platinat) si nu uitati sa folositi un ser hidratant. Dezavantajul celor doua tunsori este faptul ca trebuie sa vizitati coafeza la doua trei saptamani pentru a mentine liniile drepte ale suvitelor.

Pentru cele cu parul ondulat sau cret, varianta bretonului iese din discutie Adoptati in schimb un look cat mai natural. Daca aveti parul usor ondulat optati pentru o tunsoare aerisita care se obtine foarte usor printr-un joc al volumelor si al texturii. Coafura se bazeaza pe filarea progresiva a parului de la radacina spre varfuri. In privinta culorii, alegeti ceva cat mai natural pentru a nu crea un contrast prea mare in raport cu textura.


Daca aveti parul foarte cret, atunci adoptati un stil natural, cu bucle „salbatice” lasate sa cada intr-o dezordine aparenta. Este o coafura indicata mai ales pentru superevele care au parul ondulat natural. Atentie la produsele cosmetice pe care le folositi! Alegeti produse care sa va permita obtinerea volumului dorit fara sa va incarce excesiv parul.

Par scurt

Parul tuns foarte scurt este coafura ideala daca nu vreti sa petreceti prea mult timp in fata oglinzii. Puteti adopta un look cat mai natural, alegand o tunsoare egala a suvitelor pe toata suprafata capului. Este suficient sa mergeti la coafor cam la sase saptamani, cat despre produsele de ingrijire, ele sunt minime – un sampon si un balsam sunt suficiente. Pentru stralucire, folositi ser hidratant. O alta varianta este cea care a facut-o celebra pe Agyness Deyn, unul dintre cele mai bine cotate fotomodele la ora actuala. Este o tunsoare baieteasca, dar care poate deveni foarte feminina printr-un joc de culori bine asortate si prin aranjarea potrivita a suvitelor scurte de pe frunte. Este o tunsoare care scoate in evidenta gatul. Daca aveti par ondulat, nu este indicat sa optati pentru aceasta varianta.

Pentru un look mai sic, adoptati tunsoarea asimetrica – parul foarte scurt intr-o parte si mai lung, pana la nivelul buzelor, in cealalta. Atentie insa la textura, pentru a nu da senzatia de dezechilibru intre conturul fetei si cel al coafurii! Pentru a crea senzatia unei „dezordini studiate”, folositi ceara modelatoare.

Tunsoarea bob

Foarte trendy in sezoanele trecute, mai ales in varianta asimetrica, tunsoarea tip bob se mentine si in acesta toamna, in mai multe ipostaze. Pentru parul drept, cea mai potrivita varianta este un bob perfect simetric – breton la nivelul sprancenelor si parul taiat perfect drept la nivelul barbiei. Pentru mentinere, coafura necesita o vizitia la coafor o data la trei saptamani. Stralucirea se obtine prin folosirea unui spray pentru luciu si a placii de indreptat parul, daca este cazul.

Pentru un par cu tendinta de ondulare naturala este ideal un bob mai ”aerisit” – parul mai lung spre ceafa si mai scurt spre varful capului, iar suvitele din fata tunse la nivelul barbiei. Este o coafura potrivita atat pentru fata ovala, cat si pentru cea rotunda. Pentru a va pune in valoare gatul intr-un mod cat mai natural, purtati parul dat dupa urechi si definiti buclele cu putina spuma.

Tunsoarea cea mai usor de adaptat tuturor tipurilor de texturi ale parului, precum si tuturor formelor fetei este bobul de tip ”ciuperca”. Este foarte naturala si da un aer strengaresc ”a la Chanel”. Este coafura ideala pentru siluetele androgine, mai ales daca este combinata cu accesorii cat mai feminine. Folositi luciu de par pentru a-i da contur.


 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII