Cea mai pretioasa apa din lume ...

Cea mai pretioasa apa din lume ...

Cea mai pretioasa apa din lume ...

  • Faptul ca apa este un lichid pretios este o metafora bine cunoscuta de toata lumea. Dincolo de aceasta metafora, exista insa o adevarata industrie a brandurilor de lux care se ocupa cu imbutelierea apei naturale si care au generat o adevarata pasiune pentru lichidul vietii printre celebritatile care se pare ca nu mai stiu in ce sa isi mai investeasca averea.

Cu ceva timp in urma, zvonul ca Madonna plateste peste 10.000 $ pe luna pentru a bea apa binecuvantata de rabini ai Kabbalei a dat nastere la numeroase opinii pro si contra in randul publicului larg. Grija Madonnei pentru apa pe care o consuma ea si familia ei este impartasita si de alte celebritati ca Demi Moore, Ashton Kutcher, Naomi Campbell sau Liz Taylor care acorda o mare importanta calitatii lichidului vital pe care il consuma.

Este usor de inteles de ce, cu asemenea consumatori pretentiosi de apa, anumiti intreprinzatori, care se ocupa cu imbutelierea acesteia, au reusit sa creeze o adevarata industrie in domeniu, punand in practica idei uneori iesite din comun.

Spre exemplu, compania Newfoundland din Canada, imbuteliaza apa adusa tocmai din icebergurile din Antarctica, in timp ce doua companii din Tasmania imbuteliaza apa naturala…de ploaie.

Michael Mascha, autorul cartii Fine Waters, antropolog expert in calitatea apei, are o explicatie foarte fireasca pentru importanta acordata lichidului pretios, considerand ca atata timp cat suntem preocupati sa consumam o bautura extrem de scumpa este firesc sa acordam o importanta deosebita si apei din care sunt obtinute cuburile de gheata pentru ca numai asa bautura este cu adevarat sofisticata.

In opinia sa, apa imbuteliata este cel putin la fel de importanta precum vinul pentru ca ea pastreaza intr-un mod miraculous “aroma” locului din care a fost adusa.

Spre deosebire de vin, care este un produs obtinut prin prelucrare, apa este un lichid care este recoltat direct dintr-un anumit loc si de aceea aroma ei este aceeasi cu a regiunii din care a fost luata. Este adevarat ca observatia nu mai este valabila in cazul unor marci precum Tasmanian Rain sau Cloud Juice (ambele din Tasmania) celebre pentru faptul ca apa vanduta sub aceste denumiri este recoltata din primii stropi de ploaie. Acest lucru face ca pretul unei sticle de 750 ml sa depaseasca 5 $.


Se pare ca asa cum majoritatea oamenilor apreciaza in prezent diferitele marci de ciocolata, fara a mai considera ca ciocolata ca atare este un simplu baton obtinut din cacao, lapte si zahar, in viitor oamenii vor face diferenta si intre diferitele marci de apa naturala imbuteliata.

In Europa exista deja o adevarata traditie a imbutelierii apei, sustinuta mai ales de restaurantele si hotelurile de lux care au meniuri speciale din care clientii pot sa isi aleaga apa, adusa direct de la surse virgine a caror naturalete este cu strictete protejata. Restaurantul parizian Colette este unul dintre cele mai renumite pentru varietatea tipurilor de apa care figureaza in meniu (peste 100 de marci diferite).


Pe langa costul ridicat datorat locurilor inedite din care este recoltata apa, unele marci isi dubleaza practic pretul datorita ambalajului sofisticat in care este imbuteliat lichidul magic sau datorita editiilor limitate pe care le produc firmele de imbuteliere cu ocazia anumitor evenimente. Spre exemplu, pretul unei sticle de 750 ml de apa Bling H2O (marca ce a fost initial destinata doar sportivilor si actorilor) se ridica la 36.75 $ datorita cristalelor Swarowski cu care este decorata.



  

Ingeniozitatea producatorilor de branduri de lux nu se va opri cu siguranta aici, asa incat nu ar trebui sa ne uimeasca probabil daca in scurt timp se va gasi cineva sa comercializeze si doze cu aer din anumite locuri nepoluate de pe Terra. Mai dificil va fi probabil sa se gaseasca o modalitate eficienta prin care sa fie consumat, pentru ca in ceea ce priveste cumparatorii, succesul va fi asigurat, cel putin printre celebritatile care nu mai stiu in ce sa isi investeasca

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII