Spread cu zmeura si ciocolata alba

Spread cu zmeura si ciocolata alba

Spread cu zmeura si ciocolata alba

  • Pentru a face crema de ciocolata alba, topeste ciocolata pe baie de aburi. Amesteca din cand in cand, apoi adauga frisca si sarea. In cazul in care raman cocoloase, se pastreaza vasul pe aburi la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza.

Spread cu zmeura si ciocolata alba

Pentru crema de ciocolata alba:

  • 130g ciocolata alba, taiata in bucati mici
  • 70 ml frisca lichida
  • un varf de cutit de sare

Pentru sosul de zmeura:

  • 200g zmeura
  • 120g zahar (preferabil zahar cu pectina adaugat)

Preparare clatite:

Pentru a face crema de ciocolata alba, topeste ciocolata pe baie de aburi. Amesteca din cand in cand, apoi adauga frisca si sarea. In cazul in care raman cocoloase, se pastreaza vasul pe aburi la foc mic si se amesteca pana se omogenizeaza. Lasa ciocolata sa se raceasca timp de 20 de minute in frigider. Ar trebui sa fie rece, insa nu intarita.

Intre timp, amesteca zmeura si zaharul intr-o cratita la foc mediu. Acopera cu un capac atunci cand amestecul ajunge la punctul de fierbere si se fierbe inca 5 minute.

Se lasa sa sa raceasca timp de 15 minute in frigider, dupa care se mixeaza intr-un procesor de alimente sa se zdrobeasca din samburei.

Se toarna un pic de pasta de ciocolata intr-un pahar, urmat de un pic de sos de zmeura. Continua sa umpli paharul cu straturi alternative de ciocolata si zmeura. Se amesteca usor cu un betisor de bambus sau manerul unei linguri pentru a crea un efect marmorat. Acest spread se poate pune si intr-un borcan sterilizat si se poate pastra timp de aproximativ doua saptamani in frigider.

autor: bucatar supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va dorim Pofta Buna!

Interesant de citit:
Pepenele rosu creste libidoul

De multe ori, oameni arunca parti ale fructelor si legumelor pe care le considera nesanatoase. Nu numai ca este un obicei risipitor, dar inseamna ca oamenii se lipsesc pe beneficiile aduse sanatatii.… ... citeste

6 Mirodenii care reduc riscul de cancer

Cancerul este un cuvant care starneste frica in inimile noastre, indiferent de varsta, sex sau statut socio-economic. Exista un motiv bun pentru aceasta frica. Desi diferite tipuri de cancer au… ... citeste

Prajitura cu zmeura si ciocolata alba

Intinde aluatul intr-o tava de 30 x 20cm (unge tava cu putin unt) aseaza peste aluat hartie de copt, toarna 1-2 pumni de fasole si pune-o in cuptorul incins pentru 10 minute. Dupa acest interval de… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII