Cauze frecvente ale infertilitatii la barbati

Cauze frecvente ale infertilitatii la barbati

Cauze frecvente ale infertilitatii la barbati

  • Aproximativ 10 la suta din cuplurile de varsta reproductiva din Statele Unite vor avea dificultati in a deveni parinti. Aproximativ 30 la suta din cazuri sunt cauzate de probleme de fertilitate la barbati, 30 la suta de probleme de fertilitate la femei

Cauze frecvente ale infertilitatii la barbati

Aproximativ 10 la suta din cuplurile de varsta reproductiva din Statele Unite vor avea dificultati in a deveni parinti. Aproximativ 30 la suta din cazuri sunt cauzate de probleme de fertilitate la barbati, 30 la suta de probleme de fertilitate la femei, iar restul de cauze inexplicabile sau mai multi factori care implica ambii parteneri.

Daca ati facut sex regulat si neprotejat timp de peste un an (sau sase luni, daca aveti peste 35 de ani), fara a putea concepe, consultati medicul. Asociatia Nationala de Infertilitate spune ca cel putin jumatate dintre cei care au probleme cu fertilitatea si se trateaza, vor fi capabili sa devina parinti.

Un urolog de ​​reproducere poate identifica problemele de fertilitate de sex masculin, recomanda optiuni de tratament, si ajuta cuplurile sa decida ce optiuni au.

De asemenea, poate doriti sa vorbiti cu un un consilier genetic. Uneori, exista un motiv genetic pentru infertilitatea de sex masculin, care ar putea fi transmis la copii. Un consilier genetic poate ajuta cuplurile sa inteleaga ce optiuni au pentru a concepe.

Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre cauzele frecvente ale infertilitatii masculine si tratamentele disponibile. Tineti cont de faptul ca rata de succes poate varia, deoarece un cuplu poate avea mai multe probleme de fertilitate.

Factori de stil de viata


A face alegeri sanatoase poate imbunatati fertilitatea. Aveti mult mai putine sanse de a concepe daca:

fumati
consumati alcool
folositi droguri
luati steroizi anabolizanti
luati anumite medicamente, inclusiv terapia de substitutie cu testosteron
ati fost tratat pentru cancer
aveti o nutritie proasta
sunteti semnificativ supra- sau subponderal
sunteti expusi la toxine, cum ar fi pesticidele sau plumbul

Blocajele


Un procent mic de barbati au un blocaj in conducta de ejaculare care previne sperma sa ajunga in lichidul ejaculat. O scadere dramatica in volumul ejaculat poate indica un blocaj in una din conductele de ejaculare. Infectia, leziunea, defectele congenitale, sau o vasectomie ar putea provoca acest blocaj. Obstructia canalului este diagnosticata prin ecografie.

Simptome posibile: nici unul
Posibile solutii: Chirurgie pentru a repara o obstructie, inversa vasectomie, sau pentru a elimina sperma pentru fertilizarea in vitro (FIV).

Varicocelul


Varicocelul (vene marite, similare cu venele varicoase, in scrot)  reprezinta o dilatatie varicoasa a venelor cordonului spermatic si creste temperatura in testicule, l8ucru care ar putea afecta productia de sperma. Aproximativ 15-20% din barbati au varicocel.

Simptome posibile: Unii oameni au dureri in zona scrotului, senzatie de tensiune locala sau durere, diferenta de volum intre cele doua testicule, iar altii nu au simptome. (Problema poate fi detectata printr-un examen fizic sau cu ultrasunete)
Posibile solutii: Chirurgie pentru a repara varicocelul, inseminarea artificiala, sau FIV.

Sperma neregulata


Daca aveti foarte putina sperma sau chiar deloc, motilitate slaba  sau spermatozoizi in forma anormala, sperma nu poate fi capabila de a fertiliza ovulul partenerei.

Simptome posibile: Nici unul.
Solutii posibile: medicamente pentru fertilitate; inseminare artificiala cu donator de sperma (sau cu propria dvs. sperma daca numarul, forma, si motilitatea nu sunt prea anormale), sau injectarea intracitoplasmatica a spermei (ICSI)

Anticorpi anti-sperma


Corpul tau poate dezvolta anticorpi care ucid propria sperma, cel mai frecvent dupa o vasectomie, torsiune testiculara (unde testiculele se intorc in interiorul scrotului), infectii, sau traumatisme.

Simptome posibile: nici unul
Solutii posibile: inseminare artificiala, tehnologii de reproducere asistata (ART), sau injectarea intracitoplasmatica a spermei (ICSI). Medicamentele cu steroizi, cum ar fi prednison, sunt uneori folosite pentru a suprima anticorpi sperma, dar multi medici nu le recomanda din cauza efectelor secundare de la utilizarea prelungita a steroizilor.

Probleme de fertilitate inexplicabile


Medicul va poate diagnostica cu o "problema de fertilitate inexplicabila", asta daca nu se poate stabili cauza problemei. Unii experti cred ca toxinele din mediul inconjurator pot fi factori care contribuie, dar nu au fost confirmate legaturile directe dintre fertilitate si aceste probleme posibile.

Simptome posibile: Nici unul.
Solutii posibile: medicamente pentru fertilitate combinate cu inseminare artificiala, sau procedurile ART, cum ar fi FIV.


autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Folosirea unui lubrifiant inhiba conceptia?

In mod normal, propriile secretii acide ale vaginului ucid sperma, dar alcalinitatea mucusului cervical produs chiar inainte de ovulatie protejeaza sperma. Lubrifiantii artificiali impiedica sperma sa… ... citeste

Sindromul ovarului polichistic: simptome și tratament - sfatul medicului

Sindromul ovarului polichistic este o problemă de sănătate a femeilor. Între 1 din 10 și 1 din 20 de femei în vârstă fertilă se confruntă cu acest… ... citeste

Stresul dubleaza riscul de infertilitate

Un studiu recent a aratat ca femeile cu cele mai ridicate niveluri de stres sunt mult mai probabil sa nu reuseasca sa ramana insarcinate in primele 12 luni de incercari. ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII