Sfaturi pentru tatici: cum sa se apropie de bebelus

Sfaturi pentru tatici: cum sa se apropie de bebelus

Sfaturi pentru tatici: cum sa se apropie de bebelus

  • Una dintre cele mai clare amintiri ale maternitatii implica paternitatea timpurie. Nu m-as fi asteptat ca sotul meu - un antrenor  in sala de nasteri - sa fie atat de indiferent la trofeul luat acasa. Desigur, el isi iubeste fiul, dar a insistat ca nu a fost la fel pentru el cum a fost pentru mine. Eu trebuia sa il hranesc pe cel mic, sa-mi petrec ziua cu el, sa-l adorm, etc.

Sfaturi pentru tatici: cum sa se apropie de bebelus

Una dintre cele mai clare amintiri ale maternitatii implica paternitatea timpurie. Nu m-as fi asteptat ca sotul meu - un antrenor  in sala de nasteri - sa fie atat de indiferent la trofeul luat acasa. Desigur, el isi iubeste fiul, dar a insistat ca nu a fost la fel pentru el cum a fost pentru mine. Eu trebuia sa il hranesc pe cel mic, sa-mi petrec ziua cu el, sa-l adorm, etc.

Ei bine, sotul meu a aflat repede ca se poate forma o legatura stransa intre ei: uneori il lasam pe cel mic cu el pentru o clipa si cand veneam inapoi ii gaseam ranjindu-se unul la altul pe canapea.

Acum, dupa trei copii, imi dau seama ca sotul meu a fost doar timid. Avand grija de un nou-nascut este de multe ori dificil si pentru un proaspat tatic.

Adevaratul secret al legaturii dintre tata si copil este ca tatal nu trebuie sa inlocuiasca mama. Copilul are deja una.

Tatici, inca va simtiti un pic timizi? Incercati aceste activitati:

Sticla de la miezul noptii

Odata ce alaptarea este stabilita, mulsul unei sticlute de lapte se face rapid, iar tu tati, il poti hrani pe cel mic cu prima ocazie.

Concurs de priviri

Este un joculet interesant: cine va clipi primul? S-ar putea ca cel mic sa va surprinda! Bebelusilor le place sa contempleze fete, si sunt sanse ca, inainte de a te plictisi, sa-i descoperi gropita din obraz, sau sa te intrebi de la cine a mostenit urechiusele si ochisorii.

Joaca de-a "cangurul"

Nou nascutii sufera adesea de colici, asa ca taticii ar putea sa ofere o mana de ajutor mamicilor tinand bebelusul in brate si alintandu-l.

O baie impreuna

Un proaspat tatic sigur are o anumita retinere cand vine vorba de baia bebelusului, dar mai ales de combinatia de tipete si senzatia de alunecare a bebelusului din brate din cauza samponului. O optiune este ca tati sa faca o baie cu bebe, astfel cel mic va fi lipit de pieptul tatalui, se va simti in siguranta si nu va mai aluneca din mainile sale.

Cititi pagina de sport

Cu voce tare. Da. Sa recunoastem: uneori tatii se pot plictisi de cititul povestilor, dar pagina de sport poate schimba lucrurile :) Copilul iubeste fiecare minut petrecut impreuna si nu conteaza ce i se citeste.

O masa impreuna

Este distractiv atat pentru cel mic cat si pentru un tata uneori - evident se va lasa cu pete de mancare peste tot dar distractia e cea care conteaza. Lasa-l pe cel mic sa manance cum isi doreste si din ce pofteste.

Schimbarea unui scutec

Chiar daca mama este cea care se ocupa de scutece, este timpul ca si tati sa isi faca aparitia. Asa ca drag tatic, mai lasa-i putin timp liber mamicii si schimba cate un scutecel :) vorbeste cu bebelusul in acest timp, distreaza-l facand fete ciudate, pupandu-l sau gadilindu-l usor.

Fii acolo cand are febra sau este racit

Nimeni nu vrea ca odrasla sa sa se imbolnaveasca, dar este ceva normal si nici un parinte nu va scapa de aceasta problema. O noapte petrecuta in balansoar sau in brate cu copilasul bolnav il poate face sa se simta mai bine si mai protejat.

Incurajati explorarea

Daca tati are mustata sau barba, atunci terenul de explorare al bebelusului este pregatit :) Tati, lasa-te tras si de perciuni daca este cazul! Insa ai grija la parul de pe piept, degetelele alea mici le pot smulge usor ;)

Faceti fotografii

Nimic si nimeni nu este un model mai bun decat propriul copil. Un beneficiu suplimentar? Toate bunicile, bunicii, unchii si verii, vor putea observa cat de mult a crescut copilasul. In plus celui mic s-ar putea sa-i placa sa-si vada chipul intr-o poza, iar tati va fi mandu de amintirile create.

La tranta

Studiile au aratat ca mamele si tatii isi tin copiii in brate in moduri foarte diferite: mamele au tendinta de a-i imbratisa mai mult iar tatii au tendinta de a fi un pic mai energici cu cei mici.

In cazul in care copilul este destul de mare pentru a sta in fundulet, s-ar putea sa ii placa sa fie aruncat usor in aer, sau din fundulet  rasturnat pe spate, pe o perna, si chiar tinuti sub brat ca o minge de fotbal - lucruri pe care mama este mai putin probabil dsa le faca :)
 


Interesant de citit:
O mamica cu imaginatie

O mama din Malaezia a devenit vedeta pe Instagram datorita farfuriilor creative pe care le pregateste pentru cele 2 fetite ale sale. Samantha Lee a achizitionat peste 200.000 de followers pe site-ul… ... citeste

Cand se formeaza memoria copiilor?

Nu este neobisnuit pentru copii sa povesteasca lucruri de la trei sau patru anisori. Memoria mea dateaza de la gradinita. Dupa cum se dovedeste, amintirile pot incepe sa se formeze chiar de la varsta… ... citeste

29 de reguli pentru parinti - reguli ce nu le vei gasi in carti

Putem spune ca majoritatea parintilor gandesc la un moment dat: "Ei bine, de ce nu m-a avertizat nimeni despre asta?". Sigur, putem gasi multe informatii foarte importante despre meseria de… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII