Paradisul din Dubai – antidotul celebritatilor pentru criza economica

Paradisul din Dubai – antidotul celebritatilor pentru criza economica

Paradisul din Dubai – antidotul celebritatilor pentru criza economica

  • Recent, Dubaiul s-a aflat din nou in centrul atentiei, gazduind cea mai costisitoare petrecere organizata vreodata, al carui pret s-a ridicat la peste 23 de milioane de euro. Evenimentul care a prilejuit petrecerea de lux a fost inaugurarea Complexului Atlantis Palm Jumeirah, o construcţie impunatoare realizata pe celebra insula artificiala in forma de palmier din Golful Persic, considerat cel mai scump complex turistic din lume.

Faptul ca Dubai este una dintre destinatiile cele mai luxoase de pe planeta este deja un lucru comun, iar pentru multi dintre cei mai bogati oameni din lume Dubai a devenit o destinatie de vacanta perfecta, sinonima cu opulenta si cu posibilitatea de a-si satisface absolut orice capriciu cu ajutorul banilor.

Recent, Dubaiul s-a aflat din nou in centrul atentiei, gazduind cea mai costisitoare petrecere organizata vreodata, al carui pret s-a ridicat la peste 23 de milioane de euro. Evenimentul care a prilejuit petrecerea de lux a fost inaugurarea Complexului Atlantis Palm Jumeirah, o construcţie impunatoare realizata pe celebra insula artificiala in forma de palmier din Golful Persic, considerat cel mai scump complex turistic din lume.

Peste 2000 de celebrităţi din lumea filmului, a muzicii, a sportului sau a modei s-au aflat pe lista de invitati, alaturi de multimiliardari din lumea intreaga. Invitati de onoare au fost membrii Familiei regale a Dubaiului.  


 

Cum era de asteptat, vedetele nu s-au multumit cu o singura seara petrecuta in ambianta luxoasa a statiunii, asa incat foarte multe dintre ele au ramas in Dubai timp de mai multe zile, rasfatandu-se in apartamentele extravagante ale complexului. Oprah Winfrey, spre exemplu, a ochit unul dintre apartamentele exclusiviste, situat pe un pod, între cele doua turnuri imense a ale complexului. Pretul platit pentru a petrece o noapte in acest faimos apartament este de 30.000 de euro. Se pare insa ca pentru a-l inchiria Oprah a intrat intr-o adevarata disputa, pe care a pierdut-o, cu un faimos actor din autohton, Shahrukh Khan, despre care multa lume nici nu a auzit vreodata, dar care este considerat un fel de Tom Cruise al Orientului Mijlociu.


 

Robert de Niro, detinator al unei parti din lantul de restaurante Nobu, reprezentat in incinta complexului din Dubai, s-a multumit cu un apartament de 18.000 de euro. Lindsay Lohan si Charlize Theron au preferat camere mai “modeste”, de 12.000 de euro, amplasate chiar langa acvariul hotelului, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, amenajate in mediul natural al adancurilor.


Preturile imense ale camerelor de hotel au fost insa compensate de facilitatile inedite oferite oaspetilor celebri (calatorii cu camile, spectacole cu delfini etc.) precum si de faptul ca biletele de avion (al caror cost total a fost estimat la 3,5 milioane de euro) au fost gratis.
Abundenta a fost, se pare, cuvantul cheie al intregului eveniment. 1700 de kilograme de homar, 4000 de stridii, 3000 de kilograme de somon afumat si 5000 de portii de sushi sunt doar o parte dintre produsele culinare preparate de 500 de maestri bucatari si servite de peste 1000 de chelneri. Acestea au fost udate cu 1000 de sticle de sampanie, marca Veuvre Cliquot.


Locatia petrecerii de la Atlantis Palm Jumeirah

Petrecerea a fost un adevarat spectacol atat pentru cei prezenti, cat si pentru curiosii din lumea intreaga, care au putut vedea imagini filmate, transmise de la eveniment. Coctailul a fost urmat de un dineu inedit pe plaja si un foc de artificii memorabil. Kylie Minogue a fost cea care a incins atmosfera, cu un show incendiar de 45 de minute pe care l-a sustinut impreuna cu trupa sa, alcatuita din 113 dansatori. Pentru Kylie, mini-concertul sustinut in fata celor mai bogati oameni din lume a fost o afacere profitabila. Desi nu a declarat suma exacta pe care a primit-o pentru cele 10 piese pe care le-a interpretat, cifra vehiculata de presa a fost de peste 1,7 milioane de euro. 
 



Kylie Minogue in timpul concertului

Recitalul a fost urmat, la miezul noptii, de un spectacol inedit de artificii, care a costat nu mai putin de 8,3 milioane de euro (de sapte ori mai mult decat focul de artificii de la Olimpiada de la Beijing din acest an, proiectat de aceeasi echipa de tehnicieni). Costurile extrem de ridicate s-au datorat atat cantitatii de artificii (peste un milion in 9 minute, lansate din 716 de locatii diferite), cat si dispozitivelor speciale de controlare a traiectoriei acestora. Fabulosul spectacol, despre care se spune ca a fost vizibil din spaţiu, a fost filmat simultan de mai multe elicoptere si transmis pe un ecran urias amplasat pe plaja.


Atlantis Palm Jumeirah

Organizata in plina criza economica mondiala, petrecerea din Dubai contrasteaza puternic cu stirile pe care le inghitim zilnic, despre dezastrele economice care au inceput cu cateva luni in urma. Sa fie oare acesta un antidot al crizei accesibil doar celor mai bogati oameni din lume?

Singurul lucru care ne ramane de facut in fata imaginii aproape ireale a palmierului incendiar din Dubai este sa il credem pe cuvant pe magnatul Richard Branson care a concluzionat ca reusita acestei petreceri colosale se datoreaza faptului ca a fost planuita cu mult timp inainte sa inceapa criza economica.

 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII