3 alimente miraculoase pentru piele

3 alimente miraculoase pentru piele

3 alimente miraculoase pentru piele

  • Multi cercetatori din domeniul sanatatii inteleg acum, ca pielea noastra este o reflectare a sanatatii noastre interne. Un corp care este alimentat cu produse integrale nutritive, de exemplu, este mult mai probabil sa se bucure de o piele clara si stralucitoare, in timp ce un corp care este alimentat cu produse prelucrate este mai susceptibil in a suferi de o piele grasa si "bolnavicioasa".

3 alimente miraculoase pentru piele!

Multi cercetatori din domeniul sanatatii inteleg acum, ca pielea noastra este o reflectare a sanatatii noastre interne. Un corp care este alimentat cu produse integrale nutritive, de exemplu, este mult mai probabil sa se bucure de o piele clara si stralucitoare, in timp ce un corp care este alimentat cu produse prelucrate este mai susceptibil in a suferi de o piele grasa si "bolnavicioasa". Prin urmare, o schimbare a dietei ar trebui sa fie intotdeauna o prioritate in randul persoanelor care doresc sa-si imbunatateasca sanatatea pielii pe termen lung.

Astea fiind spuse, natura ne-a oferit un numar de produse alimentare care, in cazul in care sunt aplicate local, pot imbunatati aspectul general al pielii intr-un mod natural si bland. Acest articol contine trei dintre cele mai bune alimente, si sfaturi cum sa le aplicam pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Mierea

Exista mai multe motive pentru care mierea se gaseste in atat de multe masti faciale, creme si alte produse cosmetice. In primul rand, aceasta are proprietati antibacteriene semnificative, ceea ce inseamna ca poate ajuta la tratarea unui numar mare de afectiuni ale pielii, de la eczeme la acnee. In al doilea rand, este bogata in antioxidanti, care au beneficii impresionante anti-imbatranire. In cele din urma, calitatile sale naturale de calmare si hidratare pot imbunatati foarte mult tenul.

Cel mai simplu mod de a folosi mierea este de a face pur si simplu o masca din ea. Pentru a face acest lucru, aplica un strat subtire de miere (miere bruta, neprocesata) pe pielea usor umeda, folosind miscari circulare. Se lasa mierea sa se aseze timp de cel putin 15 minute, apoi se va clati cu apa calda. Incearca amestecarea mierii cu un mic strop de suc ​​de lamaie - un astringent natural bogat in stimularea colagenului - pentru rezultate chiar mai bune.

Uleiul de nuca de cocos

Datorita concentratiilor sale mari de trigliceride cu lant mediu (acizi grasi, care penetreaza si desfunda porii pielii), precum si proprietatilor antibacteriene, antimicrobiene, antivirale si antifungice, uleiul de nuca de cocos este o alta alegere excelenta pentru imbunatatirea sanatatii pielii. Este chiar un remediu pentru tratarea vergeturilor, care sunt una dintre conditiile cele mai incapatanate ale pielii.

Pentru a crea o masca din ulei de nuca de cocos (ulei de cocos brut realizat din nuci de cocos virgine organice, presate la rece), pur si simplu adauga un strat de ulei pe piele, folosind miscari circulare. Ca si mierea, uleiul de nuca de cocos ar trebui sa ramana in mod ideal pe piele timp de cel putin 15 minute. Acest lucru va permite principalilor compusi sa stimuleze pielea. Dupa 15 minute, se clateste cu apa calda.

Fulgii de ovaz

Desi ar putea sa nu fie la fel de placut de aplicat local precum mierea sau uleiul de nuca de cocos, fulgii de ovaz intr-adevar pot face minuni pentru piele. La urma urmei, sunt un demachiant natural, exfoliant si hidratant, iar abilitatile de calmare a pielii (atribuite concentratiilor mari de beta-glucani), au fost cunoscute inca din anul 2000 i.Hr.. Unii oameni se scalda chiar in fulgi de ovaz coloidal - fulgi de ovaz fin-macinat in apa - in mod regulat pentru a se asigura ca pielea lor ramane moale si radianta.

Pentru a face o masca din fulgi de ovaz (ovaz organic), se gatesc si se aplica pe piele cat este cald. Se lasa sa stea timp de cel putin 15 minute, apoi se spala cu apa calda. Fulgii de ovaz se pot amesteca bine cu miere sau ulei de nuca de cocos. 
 

autor: redactor A.Z. - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Exista crema anticelulitica ideala? Aceste trei creme au rezultate dovedite

Celulita a devenit de mult timp unul dintre aspectele care dau bataie de cap atat femeilor, cat si specialistilor care se chinuie sa gaseasca un remediu cu rezultate reale. Presupunand ca o crema… ... citeste

10 trucuri pentru a manca mai putin!

Vin sarbatorile si vrem sa aratam bine, insa kilogramele ne dau de multe ori batai de cap.Cum facem sa ne temperam poftele si sa ne tinem de dieta pe care ne tot propunem sa o incepem de maine?… ... citeste

10 alimente pentru un abdomen plat

Pentru femeile aflate la o varsta mijlocie, grasimea abdominala se pare ca este ceva nelipsit. Cu toate acestea, studii recente au relevat faptul ca, grasimea abdominala nu mai poate fi comuna… ... citeste





 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII