Copiii care MOR in mașini supraincalzite. Cea mai mare greșeală pe care o fac părintii este să creadă că nu li se poate întâmpla💔

Copiii care mor in masini supraincalzite. Cea mai mare greseala pe care o fac parintii este sa creada că nu li se poate intampla

Copiii care MOR in mașini supraincalzite. Cea mai mare greșeală pe care o fac părintii este să creadă că nu li se poate întâmpla💔

Tragediile în care copiii mor în mașini supraîncălzite sunt evenimente dezastruoase și inimaginabile, dar din păcate, ele se întâmplă prea des. 😢💔 Cea mai mare greșeală pe care o fac unii părinți este să creadă că o astfel de tragedie nu li se poate întâmpla lor. 🚫🧠 Ei pot subestima pericolul, să se concentreze pe alte aspecte ale vieții cotidiene sau să fie prea obosiți sau distrași pentru a acorda atenție. Cu toate acestea, trebuie să ne confruntăm cu realitatea că oricine poate uita un copil în mașină, chiar și cei mai atenți părinți.

Este vital să se înțeleagă că temperaturile interioare ale mașinilor se pot ridica rapid la niveluri mortale, iar copiii, din cauza sensibilității lor crescute la căldură, sunt expuși la un risc ridicat. Conștientizarea și educația cu privire la acest pericol sunt cruciale pentru a preveni astfel de tragedii și pentru a asigura siguranța copiilor noștri. 🚸🙏

DIn pacate aceste tragedii se intampla destul de des... desi par incredibile

❗ O fetiță în vârstă de un an a murit în mașină, sufocată de căldură și deshidratată, după ce tatăl ei a crezut că a dus-o la creşă, dar a uitat-o în autoturism, în soare. Tragedia a avut loc în Via dei Fucilieri, la periferia capitalei italiene, informează Roma Today.

Tatăl a ieșit din casă, pentru a merge la serviciu și a duce fetița la creșă, a așezat copilul pe bancheta din spate a mașinii și a pornit la drum. Bărbatul era atât de convins că a lăsat copilul la creșă, încât și-a sunat soția pentru a o ruga să o ia de acolo după-amiază. Femeia s-a prezentat la grădiniță, în jurul orei 14.00, dar i s-a spus că fiica ei nu era acolo. A observat imediat mai multe persoane într-o parcare și a alergat acolo, găsind fetița - decedată - în mașină.

Tragedie într-o familie din Spania! Un copil în vârstă de doar trei ani a murit, după ce mama lui l-a uitat în mașina lăsată la soare ore bune. Femeia a mers la serviciu, crezând că l-a lăsat pe cel mic la grădiniță însă, de fapt, minorul rămăsese în mașină.

Un bebeluș de 10 luni a murit după ce a fost uitat în mașină mai multe ore. Afară erau aproape 40 de grade. Fetița a fost lăsată în mașină într-o zonă din afara orașului Jacksonville, Florida, potrivit Biroului șerifului din comitatul Baker. Polițiștii care investighează cazul cred că fetița a fost „lăsată din greșeală” în interiorul mașinii pentru o perioadă lungă de timp, potrivit ziarului bitanic Mirror.

Detalii despre cât timp cred anchetatorii că a stat copilul în mașină sau cine a observat că lipsește, nu au fost făcute publice. Potrivit unui site de monitorizare a vremii din apropierea orașului Macclenny, temperatura minimă a zilei a fost de 22,7 grade Celsius, iar după-amiaza a atins o temperatură maximă de 37,2 grade Celsius.

Citeste Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

Decese cu mașini fierbinți: 7 sfaturi pentru prevenirea decesului copiilor în mașini fierbinți - despre hipertermie

Nu avem stiri despre situatia in Europa sau alte zone ale lunii insa in SUA, un copil este ucis într-o mașină fierbinte la fiecare 10 zile, potrivit Departamentului Transporturilor. Si tinand cont de amplitudinea unei astfel de tragedii, este o tragedie care se întâmplă prea des.

După o petrecere din 4 iulie, un copil mic a fost lăsat în mașină peste noapte și a murit. În aprilie 2021, o mamă din Carolina de Nord și-a lăsat copilul de 5 luni în mașină ore întregi. Un copil de 3 ani din Indiana a murit după ce a fost prins toată ziua de scaunul mașinii într-o mașină fierbinte. Doi copii din Texas au murit în incidente separate în iunie 2019...

Ce este hipertermia

Hipertermia la copii este o afecțiune caracterizată prin creșterea excesivă a temperaturii corpului peste nivelul normal. Termenul "hipertermie" se referă la o temperatură corporală ridicată, care poate fi cauzată de diverse factori și condiții.

Există două tipuri principale de hipertermie la copii:

🔸 Hipertermie provocată de mediu: Acest tip de hipertermie apare când copilul se expune la temperaturi extreme în mediu, cum ar fi într-o mașină fierbinte, o cameră neventilată sau în timpul unei expuneri prelungite la soare. În astfel de situații, copilul nu reușește să își regleze corect temperatura corpului, ceea ce poate duce la supraincalzire și la simptome precum amețeală, transpirație excesivă, greață și confuzie. Dacă nu este tratată prompt, hipertermia provocată de mediu poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv leziuni cerebrale și chiar deces.

🔸 Hipertermie asociată cu boli și infecții: Acest tip de hipertermie apare ca reacție la anumite boli și infecții, cum ar fi gripa, infecțiile urinare sau pneumoniile. Temperatura corpului copilului crește în mod normal ca răspuns al sistemului imunitar pentru a combate infecția. În general, acest tip de hipertermie este tratat prin administrarea de medicamente antipiretice și tratarea cauzei subiacente.

Există multe moduri în care se întâmplă acest scenariu de coșmar.

„Copiii sunt foarte, foarte curioși... Se urcă singuri în mașină”, a spus Janette Fennell, președinte și fondatoare Kids and Cars, o organizație nonprofit axată pe îmbunătățirea siguranței copiilor în jurul mașinilor.

„Din anumite motive, atunci când oamenii își lasă mașina în alee sau în garaj, nu mai sunt ingrijorati...”, a adăugat Fennell. „Nu ar trebui să lăsați niciodată vehiculul acasă descuiat.”

Statistici despre moartea copiilor in mașini supraincalzite

In SUA, aproape 1.000 de copii au murit din cauza insolației vehiculelor din 1990. Asta înseamnă că un copil este ucis într-o mașină fierbinte la fiecare 10 zile, potrivit Departamentului Transporturilor.

Majoritatea copiilor sunt uitați din greșeală. Unii dintre copii se ascund în mașină fără știrea părinților și rămân blocați. Și, un mic procent de copii mor pentru că părinții lor cred că este sigur să-i lase o vreme singuri in masina.

Este posibil să mori într-o mașină supraincalzita?

Sugarii și copiii mici sunt cei mai expuși riscului - 87% dintre copiii care au murit în mașini fierbinți au sub 3 ani.

„Este foarte periculos pentru copii și sugari, deoarece nu au o capacitate atât de mare de a-și regla temperatura”, spune dr. Richard Saladino, șeful Medicină de Urgență Pediatrică, la Spitalul de Copii din Pittsburgh din UPMC. „Dacă temperatura exterioară [este] 25, temperaturile [în mașină] pot crește de la 30 de grade la 40 de grade în 10 până la 15 minute.”

Această căldură face ca temperatura corpului să crească la 39 de grade, ceea ce duce la insolație.

„Temperaturile cresc foarte repede, ajung la astfel de extreme în care organismul nu mai poate compensa. In unele situatii, părinții copleșiți și obosiți își uită copiii in masina/ Mulți părinți cred că și-au lăsat copiii la grădiniță pentru a descoperi că mai târziu copilul era încă în mașină. Sau părinții nu își dau seama că copiii lor s-au urcat în mașină.

Recomandarile Academiei Americane de pediatrie pentru prevenirea morții în mașină supraincalzita:

AAP rcomandă aceste șapte sfaturi pe care fiecare părinte ar trebui să le urmeze:

✅ Verifica înainte de a încuia.

Deschideți ușa din spate și priviți pe bancheta din spate pentru a vă asigura că toată lumea a ieșit din mașină (chiar dacă credeți că nu aveți copii).

✅ Păstrați ceva de care aveți nevoie pe bancheta din spate.

Pune-ți telefonul mobil, servieta, computerul, geanta, ecusonul de identitate, pantoful stâng sau orice altceva esențial pentru rutina ta zilnică lângă copilul tău.

✅  Ia in masina un animalut de plus

Păstrați un animal de pluș în scaunul mașinii. Când copilul este pe scaunul sau, animalul de pluș este pus pe scaunul din față. Astfel, animalutul de plus servește ca un memento că bebelușul este în spate.

✅ Încuie întotdeauna ușile cand masina e parcata acasa.

Chiar dacă mașina se află în garaj, ține ușile încuiate pentru a împiedica copiii curioși să intre în mașină.

✅ Pune cheile și telefoanele sa nu fie la indemana copiilor.

Copiii ar putea dori să se joace cu cheile și să poată intra în mașină fără știrea părinților.

✅  Pregateste un plan de avarie cu cei de la cresa sau gradinita,

Dacă copilul dumneavoastră nu se prezintă la grădiniță sau la școală fără o notificare prealabilă, cineva ar trebui să sune la parinti - pentru a-l găsi.

✅  Dacă vezi un copil in masina si pare inchis - suna la 112.

.Dacă vezi un copil singur într-o mașină, nu ezita să suni la 112.

„Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este să creadă că nu li se poate întâmpla”, este de parere purtatorul de cuvant al Academiei Americane de Pediatrie.

„Când spui „asta nu ți se poate întâmpla”, atunci ai decis deja că nu trebuie să folosești aceste sfaturi de siguranță… este mai ușor să dai vina pe alții decât să înțelegi că suntem cu toții vulnerabili.”

► Despre hipertermie si pericolele imense, citeste si

Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.

Copil de 2 ani, mort din cauza căldurii din camera. Pericolul uriaș al deshidratarii la copii.

Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com, - Toate drepturile rezervate (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII