Cafeaua este buna pentru sanatatea ficatului

Cafeaua este buna pentru sanatatea ficatului

Cafeaua este buna pentru sanatatea ficatului

  • Un studiu recent condus de Dr. Qian Xiao de la Institutul National al Cancerului a constatat ca persoanele care beau trei cesti de cafea pe zi sunt cu 25 la suta mai putin probabil decat consumatorii de cafea sa dezvolte niveluri anormale ale enzimelor hepatice.

Cafeaua este buna pentru sanatatea ficatului

Un studiu recent condus de Dr. Qian Xiao de la Institutul National al Cancerului a constatat ca persoanele care beau trei cesti de cafea pe zi sunt cu 25 la suta mai putin probabil decat consumatorii de cafea sa dezvolte niveluri anormale ale enzimelor hepatice. Nu exista nici o diferenta intre cafeaua cu si fara cofeina, ambele au avut rezultate similare in analiza sondajului ce a cuprins peste 27.000 de persoane, si care a durat mai mult de 10 ani.

Enzimele hepatice, care nu sunt de obicei cronice, pot indica ca a avut loc prejudiciul sau inflamarea celulelor hepatice.

In cadrul studiului, patru markeri ai functionarii ficatului au fost analizati printr-un test de sange al participanților; toti au consumat cantitati diferite de cafea.

Studiul a fost publicat in revista Hepatology si notează următoarele detalii cu privire la cei patru markeri:

Concentrațiile plasmatice de alanin aminotransferazei (ALT), aspartat aminotransferazei (AST), fosfataza alcalină (ALP) și Gama-glutamiltransferaza (GGT) au fost masurate.

Toti cei patru markeri au fost mai mici printre cei care au consumat cel putin trei cesti de cafea in fiecare zi, comparativ cu cei care nu au baut nimic.

Beneficiile consumului de cafea:

"Aceste date sugereaza ca ingrediente din cafea, altele decât cafeina, pot promova sanatatea ficatului." a spus dr Xiao.

De exemplu, potrivit oamenilor de stiinta, o portie de cafea are mai multi antioxidanti decat o portie de afine sau portocale și de patru ori mai mult activitate antioxidantă ca cea ce dintr-o cana de ceai verde. Ca atare, experții consideră că, minunata cafea are proprietati de protectie care diminuează gravitatea sau chiar debutul unor probleme de sănătate, cum ar fi boala Parkinson, boala Alzheimer, diabet de tip 2, cancer si boli de inima.

Un studiu japonez format din peste 60.000 de oameni a descoperit ca, in comparatie cu cei ce nu beau, consumatorii de cafea nu au fost la fel de susceptibili in a dezvolta cancer la ficat. Alte studii au constatat scăderea riscului de cancer endometrial la femei.

Alte descoperiri au aratat ca ajuta si la furnizarea de ajutor dureri de cap si rezistenta atletic, precum și a atenua depresia.:
 

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2015

Interesant de citit:
Un ou pe zi sau doua pe saptamana?

Cate oua putem manca : unul pe zi sau doua pe saptamana?  Nu exista nici o limita recomandata la cat de multe oua putem manca. ... citeste

Glutenul - ucigasul silentios

In 1920, guvernul american a constatat ca animalele hranite cu o dieta ce contine faina alba, au dezvoltat boli neurologice grave si au murit. ... citeste

8 modalitati de a prepara oul la micul dejun

Majoritatea persoanelor isi fac la micul dejun un ochi sau ou fiert, dar mereu arata la fel. Ce-ar fi sa schimbam un pic modelul? Dati o forma interesanta oului prajit sau fiert, si cu siguranta va va… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII