Sfantul Valentin...sau Ziua Indragostitilor

Sfantul Valentin...sau Ziua Indragostitilor

Sfantul Valentin...sau Ziua Indragostitilor

  • Ziua Îndrăgostiților sau Sfantul Valentin, este un moment în care oamenii isi arată sentimentele de dragoste, afecțiune și prietenie. Aceasta zi este sărbătorită în multe feluri în întreaga lume și cade pe data de 14 februarie în fiecare an.
    Mulți oameni văd Ziua Îndrăgostiților ca o zi specială pentru a exprima dragostea unul pentru altul.

Sfantul Valentin...sau Ziua Indragostitilor

Ziua Îndrăgostiților sau Sfantul Valentin, este un moment în care oamenii isi arată sentimentele de dragoste, afecțiune și prietenie. Aceasta zi este sărbătorită în multe feluri în întreaga lume și cade pe data de 14 februarie în fiecare an.
Mulți oameni văd Ziua Îndrăgostiților ca o zi specială pentru a exprima dragostea unul pentru altul.

Ce fac oamenii?

Multe persoane din întreaga lume sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, arătându-si aprecierea pentru oamenii pe care îi iubesc sau adora. Unii ii invita pe cei dragi la o cina romantica la un restaurant, în timp ce alții pot alege această zi să propună o cerere in casatorie. Altii ofera felicitari, bomboane de ciocolată, bijuterii sau flori, în special trandafiri, partenerilor.

In lume

Ziua Îndrăgostiților în Finlanda se referă la "ziua prietenilor", care este mai mult despre prietenie, nu romantism.

Ziua Îndrăgostiților în Guatemala este cunoscuta ca Ziua dragostei si prieteniei.

În Suedia este numită ziua tuturor inimilor. Nu este o sărbătoare oficială.

În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească.

Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi.

Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradițional 12 martie, ziua Sf. Gregor.

În Turcia, Valentine's day este numai Sfantul Gregor care se traduce în Ziua Inimilor Dragi/Dulci.

În cultura persană (Iran), este o zi dedicată iubirii și are loc pe 29B în calendarul solar jalali. Dată corespunzătoare calendarului gregorian este 17 februarie. Se sărbătorește în Marele Imperiu Persan deja din sec 20 i.e.n.

În Egipt este o altă zi a iubirii pe data de 4, numită ziua iubirii egiptene.

România a început să sărbătorească și Valentine's Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională.

Datorită unui efort de marketing concentrat, Valentine's Day a apărut și în Japonia și Coreea ca o zi în care mai mult femeile și mai puțin bărbații dăruiesc bomboane, ciocolată și flori. A devenit ca o obligație ca multe femei să dăruiască ciocolată tuturor colegilor bărbați. În Japonia este cunoscut ca giri-choko, de la cuvintele giri – obligație și choko – ciocolată. Aceasta contrastează cu honmei-choko, ciocolata dată persoanei iubite.

Viața publică

Ziua Îndrăgostiților nu este o sărbătoare legală în multe țări, printre care Australia, Canada, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, restaurantele, hotelurile si centrele comerciale pot fi extrem de ocupate în această perioadă a anului.

Traditia felicitarilor

De-a lungul secolelor, sărbătoarea a evoluat, iar prin secolul 18, schimbul de felicitari hand-made de Ziua Îndrăgostiților a devenit comun in Anglia. Oferirea felicitarilor artizanale din dantelă, panglici și mici Cupidoni s-a răspândit în cele din urma si in coloniile americane. Tradiția nu a devenit larg răspândită în Statele Unite, însă, până la 1850, când Esther A. Howland, un absolvent la Mount Holyoke și originar din Worcester, Mass., a început sa le produca in masa. Astăzi, desigur, a devenit un succes comercial în plină expansiune. Potrivit Asociatiei Felicitarilor, 25% din totalul felicitarilor trimise în fiecare an sunt de Ziua Îndrăgostiților.

Origini

Originile Zilei Îndrăgostiților (Sf. Valentin) nu sunt clare, dar mai multe surse cred că aceasta provine din povestea Sfântului Valentin, un preot roman care a fost martirizat pe sau în jurul zilei de 14 februarie, în anul 270. Cum a devenit patronul spiritual al indragostitilor rămâne un mister, dar o teorie este faptul că biserica a folosit ziua martirului Sf Valentin pentru a creștina vechiul Roman Lupercalia, un festival păgân ce avea loc la mijlocul lunii februarie. Mai multe puteti citi si >>aici

Forumul In 1 sau in 2 mergem mai departe

 

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici! 

 redactor: Milena Sadova - redactor Desprecopii.com - 2015 - © - toate drepturile rezervate

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Flirt

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII