Ce este luteina si ce rol are in sanatatea ochilor copiilor? - CONCURS

Ce este luteina si ce rol are in sanatatea ochilor copiilor? - CONCURS

Ce este luteina si ce rol are in sanatatea ochilor copiilor? - CONCURS

  • Raspunde corect la intrebarea de mai jos si castiga unul dintre cele 7 premii!

Raspunde corect la intrebarea de mai jos si castiga unul dintre cele 7 premii puse la bataie de BIOFARM!

Ce este luteina si ce rol are in sanatatea ochilor copiilor?

Pentru mai multe detalii, vezi aici.

Cum particip la concurs?

1. Trebuie sa ai un cont Desprecopii.com. Daca nu ai, il poti creea in cateva secunde apasand aici

2. Raspunde la intrebarea de mai sus la acest topic

Ce pot castiga?

Participand la concurs poti castiga unul din cele 7 premii puse la bataie de BIOFARM:

 

Cum se aleg castigatorii?

Castigatorii vor fi alesi prin tragere la sorti, din cei care au raspuns corect la intrebare.

Care este perioada de desfasurare a concursului?

Concursul incepe la data de 12 februarie 2015 si inscrierile se opresc la data de 13 martie 2015. Castigatorii vor fi anuntati la topicul de concurs pe 16 martie 2015.
 

REGULAMENT OFICIAL 

1.ORGANIZATORUL CONCURSULUI SI REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI

1.a. Organizatorul concursului este Desprecopii.com. Participantii la concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile regulamentului oficial al concursului, potrivit celor mentionate mai jos (denumit in continuare "Regulament Oficial"). 1.b. Regulamentul Oficial este intocmit si este facut public conform legislatiei aplicabile din Romania. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba Regulamentul Oficial, urmand ca astfel de modificari sa intre in vigoare imediat, dupa anuntul prealabil de prezentare a acestor modificari/schimbari pe aceasta pagina.

2. DREPTUL DE PARTICIPARE

Campania este organizata si se desfasoara pe intreg teritoriul Romaniei. La acest concurs pot participa toate persoanele fizice care viziteaza site-ul www.desprecopii.com - care se inregistreaza pe forumul Desprecopii.com. Daca nu sunteti inca membru, va puteti inregistra aici.

3. PERIOADA DE DESFASURARE

Concursul incepe la data de 12 februarie 2015 si inscrierile se opresc la data de 13 martie 2015. Castigatorii vor fi anuntati la topicul de concurs pe 16 martie 2015.

4. MECANISMUL CONCURSULUI

Pentru a intra in concurs, fiecare participant va trebui sa raspunda la intrebarea Ce este luteina si ce rol are in sanatatea ochilor copiilor? la acest topic special creat pe forum

5. DESEMNAREA CASTIGATORILOR

Castigatorii vor fi alesi prin tragere la sorti.

6. EXPEDIEREA PREMIILOR

Predarea premiilor se face in maxim 20 de zile lucratoare de la data anuntarii ultimului premiu pe site.

7. ANUNTAREA CASTIGATORILOR

Castigatorii desemnati vor primi confirmarea prin e-mail, la adresa de e-mail cu care sunt inregistrati ca membru in comunitate sau prin mesaj privat. Premiile nu vor fi inlocuite cu numerar sau cu alte premii.

8. INFORMAREA PARTICIPANTILOR

Prezentul Regulament sta la dispozitia oricarei persoane sau autoritati interesate. Participarea la concurs implica obligativitatea respectarii prevederilor prezentului Regulament.

9. PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

Organizatorul concursului se obliga sa respecte drepturile tuturor participantilor, in conformitate cu prevederile legale privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Prin simpla participare la acest concurs, participantii sunt de acord ca numerele lor de telefon mobil sa intre in baza de date a organizatorului si a partenerilor agreati ai acestuia, sa fie prelucrate si folosite in viitor pentru a transmite prin posta, telefon, SMS, noi oferte, invitatia de a participa la promotii, mesaje publicitare si de marketing.

10. DISPOZITII FINALE

Orice nerespectare a regulamentului de concurs duce la anularea automata a castigurilor. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament cu conditia de a publica respectivele modificari pe site-ul www.desprecopii.com, la pagina de concurs. Modificarea isi produce efectele de la data publicarii informatiilor care o anunta si afisarii lor pe pagina de internet mentionata anterior.

11. INCETAREA CONCURSULUI

Prezentul concurs poate inceta inainte de data mentionata la punctul 3 numai in cazul aparitiei unui eveniment ce constituie forta majora conform legislatiei in vigoare, inclusiv in cazul imposibilitatii Organizatorului, din motive independente de vointa sa, de a continua prezentul concurs.

12. LITIGII

Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la prezentul Concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente. 

Succes!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 28:

  1. nastasiu elena geanina
    nastasiu elena geaninatrimis la 24/5/2016

    Facand parte din familia carotinoidelor, luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Are proprietati antioxidante care protejeaza ochii de eventuale afectiuni ale vederii, iar studii recente arata ca joaca un rol important in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia, numit macula. Expunerea la soare afecteaza in timp macula, ducand la degenerarea maculara si de aceea este important sa iti protejezi copilul fata de acest fenomen, fiind dovedit faptul ca degenerarea maculara este principalul factor care conduce la orbire dupa varsta de 55 de ani. Luteina este extreme de folositoare in acest sens, actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii.

    Raspunde la acest comentariu
  2. MIHAI PAULA
    MIHAI PAULAtrimis la 24/5/2016

    Luteina este pigmentul principal al retinei.Ajuta la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Diana Popa
    Diana Popatrimis la 23/5/2016

    Luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii,de asemenea are si proprietati oxidante care protejeaza ochii de diverse afectiuni ( de exemplu, prevenirea cataractei).

    Raspunde la acest comentariu
  4. GINA
    GINAtrimis la 23/5/2016

    este un pigment

    Raspunde la acest comentariu
  5. ISABELA
    ISABELAtrimis la 23/5/2016

    Luteina este extreme de folositoare in acest sens, actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii. Un studiu publicat in 2008 in revista Ophtalmology arata ca persoanele care consuma mai multa luteina au un risc scazut de a face cataracta la varsta inaintata.Un alt studiu, publicat recent, in 2014, in Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition arata ca luteina este principalul carotenoid care se gaseste in tesutul creierului copiilor. Este prezenta mai ales in zonele care au legatura cu cunoasterea, vederea, auzul si vorbitul, ceea ce ar putea indica importanta acestei substante in dezvoltarea creierului copiilor.NOI SUNTEM MEREU CU PROBLEME FIIDCA AVEM ASTM SI CAND SE COMBINA CU RACEALA E DE RAU MAI ALES IN SEZONUL RECE .

    Raspunde la acest comentariu
  6. mihaelaandreea
    mihaelaandreeatrimis la 19/3/2015

    Luteina este o substanta esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, contribuind la pastrarea sanatatii retinei unde se concentreaza cei mai multi stimuli pentru receptarea luminii.

    Raspunde la acest comentariu
  7. HABA DANIELA
    HABA DANIELAtrimis la 17/3/2015

    Luteina este o substanta esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor, contribuind la pastrarea sanatatii retineni, unde se concentreaza cei mai multi stimuli pentru receptarea luminii.

    Raspunde la acest comentariu
  8. Bradu Loredana
    Bradu Loredanatrimis la 17/3/2015

    Luteina provine din surse exogene deoarece corpul uman nu poate sa o sintetizeze. Ea este principalul pigment al retinei si are rol antioxidant, prevenind bolile oculare precum cataracta sau glaucomul.

    Raspunde la acest comentariu
  9. Chereji Alina Anca
    Chereji Alina Ancatrimis la 14/3/2015

    Facand parte din familia carotinoidelor, luteina este un nutrient care contribuie la mentinerea sanatatii vederii si nu numai. Are proprietati antioxidante care protejeaza ochii de eventuale afectiuni ale vederii, iar studii recente arata ca joaca un rol important in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia, numit macula. Expunerea la soare afecteaza in timp macula, ducand la degenerarea maculara si de aceea este important sa iti protejezi copilul fata de acest fenomen, fiind dovedit faptul ca degenerarea maculara este principalul factor care conduce la orbire dupa varsta de 55 de ani. Luteina este extreme de folositoare in acest sens, actionand ca un ecran protector natural impotriva efectelor negative ale razelor soarelui.Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii. Un studiu publicat in 2008 in revista Ophtalmology arata ca persoanele care consuma mai multa luteina au un risc scazut de a face cataracta la varsta inaintata.Un alt studiu, publicat recent, in 2014, in Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition arata ca luteina este principalul carotenoid care se gaseste in tesutul creierului copiilor. Este prezenta mai ales in zonele care au legatura cu cunoasterea, vederea, auzul si vorbitul, ceea ce ar putea indica importanta acestei substante in dezvoltarea creierului copiilor.Luteina se gaseste in legumele verzi, inclusiv spanac, varza, napi, dar si in porumb, mazare, fasole verde si salata verde. Aportul de luetina poate fi insa cu succes mentinut la cote normale prin suplimente alimentare special concepute pentru a creste nivelul de luteina din organism, cum este Cavit Junior Luteina, care ajuta la o dezvoltare armonioasa si la mentinerea sanatatii vederii copiilor si a organismului in general.

    Raspunde la acest comentariu
  10. NOVAC GEORGIANA RODICA
    NOVAC GEORGIANA RODICAtrimis la 14/3/2015

    LUTEINA PROTEJEAZA OCHII ATAT COPIILOR CIT SI LA ADULTI DE EFECTE NEGATIVE ATAT DE SOARE CIT SI DE ALTE IMPURITATI CA PRAFUL SAU ALTELE ESTE CA O VITAMINA NECESARA VEDERII.

    Raspunde la acest comentariu
  11. lina
    linatrimis la 12/3/2015

    Luteina este un carotenoid : un pigment galben sau portocaliu prezent in legume si fructe. Ca si alte carotenoide, cum ar fi licopenul si betacarotenul, luteina actioneaza ca un antioxidant, protejand celulele impotriva actiunii radicalilor liberi care se crede ca ar cauza tulburarile legate de varsta cum este cataracta, degenerescenta maculara si artere infundate

    Raspunde la acest comentariu
  12. Dvornic Elke
    Dvornic Elketrimis la 12/3/2015

    Luteina este pigmentul principal al retinei, gasindu-se in central acesteia, numit macula. Luteina ajuta, de asemenea, la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii.

    Raspunde la acest comentariu
  13. Tudor RUXANDRA
    Tudor RUXANDRAtrimis la 8/3/2015

    LUTEINA protejeaza retina si cristalinul, ajuta la cresterea acuitatii vizuale pe timp de noapte, poate impiedica uscarea conjunctivei si a corneei. LUTEINA vine în ajutorul persoanelor suferinde de probleme oculare oferind solutia complexa intr-un singur produs tuturor celor care au nevoie de un ajutor natural pentru mentinerea sanatatii si acuitatii vizuale.

    Raspunde la acest comentariu
  14. Gutu Mikey
    Gutu Mikeytrimis la 25/2/2015

    Luteina este pigmentul principal al retinei . Luteina ajuta la prevenirea cataractei, prin proprietatile sale antioxidante care stabilizeaza radicalii liberi, protejand astfel ochii de efectele negative ale oxidarii

    Raspunde la acest comentariu
  15. roxana
    roxanatrimis la 25/2/2015

    frumos concurs !

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII