Cum sa prepari un unguent antibiotic natural (aka Neosporin)

Cum sa prepari un unguent antibiotic natural (aka Neosporin)

Cum sa prepari un unguent antibiotic natural (aka Neosporin)

  • Neosporin este ideal pentru zgarieturi, taieturi si alte leziuni ale pielii. Acesta este un unguent de actualitate antibacterian care promoveaza vindecarea. Deși cei mai multi dintre noi am folosit acest unguent, citind repede pe lista ingredientelor, ne intrebam ce punem cu adevarat pe piele.

Cum sa prepari un unguent antibiotic natural (aka Neosporin)

Neosporin este ideal pentru zgarieturi, taieturi si alte leziuni ale pielii. Acesta este un unguent de actualitate antibacterian care promoveaza vindecarea. Deși cei mai multi dintre noi am folosit acest unguent, citind repede pe lista ingredientelor, ne intrebam ce punem cu adevarat pe piele.

Ingrediente includ neomicina sulfat Polymxin B, bacitracin de zinc, pramoxină și mai toate amestecate în vaselina. Există multe efecte secundare asociate cu aceste ingrediente, cum ar fi reacții alergice, spasme musculare, convulsii, pierderea auzului, efecte nocive asupra fătului, erupții cutanate, urticarie, senzație de apăsare în piept, iar lista poate continua. Cu toate acestea, Mama Natura ne oferă o recompensă de ingrediente care sunt la fel de vindecatoare și benefice, FARA efecte secundare.

În rețeta de mai jos, fiecare ingredient conține multe proprietăți de vindecare. Baza este o combinație de uleiuri care sunt anti-virale, anti-inflamatoare, anti-microbiene si anti-fungice. Plantele au diferite proprietăți medicinale. Ceara de albine este un protector al pielii, iar  Witch Hazel denumit si Hamamelis (Hamamelis virginiana) ajută la curățarea și dezinfectarea ranilor in timp ce accelereaza procesul de vindecare. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile incredibile ale acestui unguent antibiotic natural.

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca ulei de nucă de cocos
  • 1/2 ceasca ulei de migdale, ulei din seminte de struguri sau ulei de măsline
  • 1/2 ceasca ierburi la alegere (musetel, galbenele, tataneasa, lavanda, frunze de patlagina)
  • 4 linguri de ceară de albine
  • 2 lingurite witch hazel /Hamamelis (Hamamelis virginiana)
  • 15 picături ulei esential de lavanda

Preparare:

Pune plante într-un borcan de sticlă și toarnă uleiurile peste plante. Asigura-te că acestea sunt scufundate in ulei.
Pune borcanul de sticlă într-o cratiță pe jumătate umpluta cu apă. Se încălzește pe foc mic timp de 30 minute. Se amestecă.
Strecoara ierburile de ulei cu un filtru de cafea, tifon, tricou, etc.
Toarna uleiul în borcan si pune-l înapoi în cratiță cu apă.
Adăuga ceara de albine. Se amestecă bine.
Ia de pe foc după ce este complet topita.
Adaugă witch hazel și amestecă bine.
Odată răcit, se pune intr-un recipient inchis ermetic, si se tine la rece intr-un loc intunecat, timp de cel mult un an.

* Aplica pe zgarieturi, taieturi, arsuri, erupții cutanate, iritatie de scutec, pielea uscata, etc.


referinte: naturalnews.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2015

Va recomandam sa mai cititi si:

Interesant de citit:
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale

Prepararea si amestecarea propiilor creme, lotiuni si parfumuri poate fi distractiva dar si o modalitate de a  economisi niste bani. "Retetele" de mai jos sunt un ghid simplu pentru a incepe,… ... citeste

Remedii naturale sigure si eficiente pentru acnee

In loc sa optati pentru medicamente potential daunatoare, incercati sa scapati de acnee cu ajutorul remediilor naturale, sigure si eficiente. Puteti scapa chiar si de problemele asociate cu… ... citeste

10 Remedii naturiste pentru punctele negre

Oamenii de orice varsta pot avea probleme cu punctele negre, dar de cele mai multe ori aceasta este o problema ce apare in timpul  adolescentei. Punctele negre apar frecvent pe fata, in special… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII