Stevia este un agent anti-inflamator natural dar si anti-cancer

Stevia este un agent anti-inflamator natural dar si anti-cancer

Stevia este un agent anti-inflamator natural dar si anti-cancer

  • Tribul indian nativ din Paraguay, denumeste stevia "Kaa he-he", si înseamnă "planta dulce". Aceasta planta locala ce creste sub forma de arbust, a fost folosita de secole de către localnici ca îndulcitor dar și pentru tratamente medicamentoase.

Stevia este un agent anti-inflamator natural dar si anti-cancer

Tribul indian nativ din Paraguay, denumeste stevia "Kaa he-he", si înseamnă "planta dulce". Aceasta planta locala ce creste sub forma de arbust, a fost folosita de secole de către localnici ca îndulcitor dar și pentru tratamente medicamentoase. Stevia a fost dovedita a conține nu numai o aroma puternica, dar este, de asemenea, un agent natural anti-hiperglicemic, anti-inflamator și anti-cancer.

Japonezii au fost primii care au purificat extractul de stevie în anii 1970 și de atunci au folosit stevie in multe din alimentele lor fermentate. Stevia este acum cultivată în mai multe țări, inclusiv Statele Unite, China, Brazilia și Mexic. Acesta poate fi achiziționata în formă lichidă, pulbere sau tablete, și se găsește în produse alimentare șide igienă dentară.

Beneficii pentru sanatate

Stevia contine zero calorii și este de până la 300 de ori mai dulce decât zaharoza, care face stevia un substitut excelent al zaharului. Aceasta "planta miraculoasa din Paraguay" poate fi numita astfel datorita proprietatilor sale terapeutice în combaterea bolilor legate de alimentație, cum ar fi diabetul zaharat de tip 2, de prevenire a cancerului, controlul greutății și sănătății umane în general.

Oamenii de stiinta au identificat beneficiile aduseb sănătătii generale la persoanele care consuma produsele derivate din stevie. Poate cel mai bun indulcitor de pe piață, stevia nu pare sa aiba riscuri asociate  consumului.

Unii cercetatori încă lucrează la identificarea modului in care organismul utilizeaza toate componentele cuprinse in stevie.

Stevia descompune în mod eficient zahărul și grăsimile

Unele cercetari au constatat ca stevia actioneazaca un agent anti-hiperglicemic, datorita capacitatii sale de a reduce nivelul de glucoza cu până la 35% la persoanele sanatoase si aproximativ 18% la pacienții cu diabet zaharat de tip-2.

Un studiu din 2010 a examinat efectele steviei la alte produse de tip îndulcitor. Persoanele sanatoase care au consumat stevia au redus in mod semnificativ nivelul de glucoza postprandiala, comparativ cu cei care au consumat zahăr. Cu alte cuvinte, corpul părea să stabilizeze zahărul din sânge mult mai eficient decât zahărul de masă tradițională, în urma consumului.

Anti-inflamator si anti-cancer

Unele studii au constatat că funcția fagocitară a celulelor, ajuta sistemul imunitar in protejarea organismului de potențialele pericole atunci când stevia este consumata. Doi compuși solubili în apă conținuti de stevie, chlorphylls și xantofile, au fost de asemenea numiti ca motivul pentru care stevia prezintă proprietăți anti-inflamatorii si anti-cancer. 

 

Interesant de citit:
Planta gloriei - dafinul

Dafinul este planta gloriei, a gloriosilor, a invingatorilor. Cunoscut si sub numele de laur, dafinul a facut istorie in Antichitate, fiind considerat o planta nobila. ... citeste

Beneficiile Ciresului si Visinului

Atat ciresul, cat si visinul - pomi fructiferi binecunoscuti - fac parte din aceeasi familie de plante - rozaceele. Ciresul poate ajunge pana la 12 metri inaltime, in timp ce visinul… ... citeste

Macrisul

Este o planta perena ce creste in flora spontana. Exista si o specie cultivata (Rumex acetosa), avand, insa, dimensiuni mai reduse. Tulpina de macris este dreapta, avand culoarea verde. La maturitate,… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII